Borstlift, veilig en vertrouwd

Borstlift

Een zwangerschap, gewichtsverlies of gewoon veroudering: er zijn verschillende oorzaken waardoor borsten kunnen gaan hangen of verslapt zijn. 

Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. In dat geval kan een borstlift uitkomst bieden.

Informatie over borstlift

Bij een borstlift wordt de tepel naar boven verplaatst om uw borsten weer voller te maken. Soms wordt deze ingreep bij kleinere borsten gecombineerd met het plaatsen van een implantaat om ook een borstvergrotend effect te krijgen.

Een borstlift laat meer littekens na dan een 'gewone' borstvergroting. Maar veel vrouwen zijn desondanks toch heel blij met het resultaat.


Foto's voor en na de behandeling

Op deze pagina staan afbeeldingen welke alleen geschikt zijn voor volwassenen.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Wanneer een borstlift gecombineerd wordt met het plaatsen van implantaten, zal de chirurg tijdens het consult met u bespreken op welke manier deze implantaten ingebracht en geplaatst kunnen worden. Ook zal hij u adviseren over de grootte en het type implantaat. Velthuis kliniek gebruikt uitsluitend implantaten met een ruw oppervlak vanwege het verminderde gevaar van kapselcontractie. U kunt kiezen voor een ronde vorm of druppelvorm, voor een hoog of laag profiel en voor een vulling van soepele of vaste siliconen. De voor- en nadelen van al deze keuzes worden door de chirurg uitgelegd. Om te bepalen welke maat voor u het beste is, volgt een uitgebreide passessie. U moet hiervoor een strak T-shirt meenemen, zodat u het effect goed kunt beoordelen. Na de passessie bepaalt u samen met de chirurg welke implantaten geplaatst zullen worden. Ook wordt besproken hoe in uw specifieke geval de borstlift het beste uitgevoerd kan worden.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Borstlift

Bekijk video

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op uw borsten af waar de incisies gemaakt zullen worden en waar de tepel geplaatst zal worden. Tijdens het consult is besproken hoe bij u de borstlift uitgevoerd zal worden: via een incisie rond de tepelhof (bij een kleine lift van maximaal twee centimeter), via een incisie rond het tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi (bij een middelmatige uitzakking of slapte) of via een ankervormige incisie (wanneer uw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn). De overtollige huid wordt weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is wordt ook de vorm van de tepel gecorrigeerd.

Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de chirurg eerst de borstlift doen, daarna de implantaten plaatsen en tenslotte de incisie in de borstplooi sluiten. De incisies worden gehecht met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. De overige hechtingen worden na een week verwijderd. Meestal worden er drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze drains worden de dag na de behandeling verwijderd. Na de operatie krijgt u een verband dat uw borsten ondersteunt en beschermt.

De ingreep duurt ongeveer twee uur.

Verdoving 

 

De ingreep wordt onder narcose uitgevoerd. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner. U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Bij een borstlift proberen we de melkklieren niet te beschadigen door de tepel niet te verwijderen van de steel. Maar omdat de tepel verplaatst wordt en eventueel gecorrigeerd is dit niet helemaal te garanderen. Er is dus een kans dat u geen borstvoeding meer kunt geven na een borstlift.

Een borstlift verbetert de vorm van uw borsten aanzienlijk. Maar dit resultaat is niet voor altijd. De zwaartekracht en de veroudering blijven ook na een borstlift hun tol eisen. Ook een zwangerschap, het geven van borstvoeding, sterk gewichtsverlies of een ziekte kunnen het effect van een borstlift teniet doen.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat na een borstlift altijd littekens zichtbaar zullen blijven. Weliswaar trekken ze na verloop van tijd meer en meer weg, maar helemaal onzichtbaar worden ze nooit.

Bij een borstlift via de tepel blijft meestal slechts een minimaal litteken zichtbaar, en ook een incisie via de tepel en recht naar onder zal over het algemeen na een of twee jaar mooi wegtrekken. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding, vooral bij mensen die roken. Daarom raden we u dringend aan om ruim voor de ingreep te stoppen, en ook na de ingreep niet te roken.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Het ongemak van zwelling, roodheid van de littekens en bloeduitstortingen is van tijdelijke aard. Daarnaast zijn er specifieke risico's bij een borstlift zoals het wijken van de huidranden bij het litteken en rimpeling van de huid rond het litteken. Daardoor kan het herstel wat langer duren, maar het hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat.

Andere risico's zijn gevoelloosheid van de tepels, een verminderd vermogen of soms zelfs onvermogen tot het geven van borstvoeding, de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens en het terugkeren van de slappe of hangende borst. U moet er rekening mee houden dat de tepels niet altijd volledig symmetrisch zullen worden. Wanneer er implantaten geplaatst worden, bestaat een gering risico op kapselcontractie.

Lees ook de chirurgische bijsluiter borstlift van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Hoef ik na een borstlift nooit meer een beha te dragen?

Het is juist heel belangrijk dat u wél een beha draagt om uw borsten te ondersteunen. Het verouderingsproces gaat immers gewoon door en wanneer u geen beha draagt zal het resultaat van de borstlift eerder verdwenen zijn.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Jazeker, wij vinden het prettig om te volgen hoe het met u gaat. Een week na de behandeling komt u voor controle en eventuele verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna komt u na 3 of 6 maanden op eindcontrole.

Welke risico's en complicaties zitten er aan een borstlift?

Zoals bij elke chirurgische ingreep zou u allergisch kunnen reageren op narcosemiddelen, desinfecteermiddelen of pleisters. Soms geneest de wond wat minder voorspoedig of kan er sprake zijn van een nabloeding. Gelukkig hoeft dat geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Bij een borstlift zou het kunnen zijn dat er duidelijk zichtbare littekens achterblijven.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Kan ik zelf iets doen om sneller te herstellen?

Een gezonde levensstijl is goed voor uw herstel. En houdt u zich vooral aan de adviezen van ons deskundige personeel in de kliniek.

Mag ik alcohol drinken?

In de dagen voor en na de ingreep mag u geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u wel weer (met mate) alcohol drinken, maar alleen als u geen pijnstillers of andere medicijnen gebruikt.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten borstlift

De kosten van een bostlift zijn afhankelijk van de totale behandeling. Bij Velthuis kliniek wordt gebruik gemaakt van protheses van Mentor. Deze protheses zijn jaren lang getest.

Bekijk al onze tarieven.

Behandeling Prijs
Borstlift zonder implantaten € 5.250,00
Borstlift met siliconen implantaten rond € 6.400,00
Borstlift met siliconen implantaten anatomisch € 6.800,00
Overnachting € 750,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in een borstlift (13)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten