Lipofilling behandeling aan ogen & gezicht

Lipofilling behandeling gezicht

Wilt u graag meer volume in het gezicht terugbrengen, dan kunnen we daarvoor fillers gebruiken. Met lipofilling halen we vet weg van een donorgebied in het lichaam (vaak buik, heupen of benen) en brengen dat in het gezicht terug (receptorgebied).

Informatie over lipofilling

We brengen dus levend weefsel over naar een nieuwe plek in het gezicht waar het vastgroeit en dan een onderdeel wordt van het weefsel op die plaats. Dat klinkt simpel, maar is het allerminst. Toch geeft lipofilling vaak goede resultaten. Het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is het volkomen veilig.

Bij Velthuis kliniek is het ook mogelijk om via lipofilling borsten met eigen lichaamsvet te vergroten. Lees meer over deze behandeling en de resultaten op onze lipofilling borsten pagina.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor lipofilling. 

Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Allereerst zal er een mini-liposculptuur gedaan moeten worden om vet te 'oogsten'. Daarbij wordt een hoeveelheid van 40-50 ml vet afgenomen - ongeveer 10% van de hoeveelheid die we normaal gesproken bij liposculptuur afnemen. De belasting voor een cliënt is niet groot. Dit onderdeel van de behandeling duurt ongeveer 30 minuten. 

Na het oogsten moet er een bewerking van het vet plaatsvinden, om het te scheiden van verdovingsvloeistof en bloed. Soms wordt het vet gecentrifugeerd, soms wordt dit op een andere wijze gedaan. Dit duurt 10 tot 20 minuten.

Vervolgens wordt het geoogste vet ingebracht op de plaatsen waar het nodig is. Omdat hierbij een canule (stompe naald) van enige omvang gebruikt wordt, krijgt u een verdoving in het ontvangstgebied.
Vetweefsel kan alleen vastgroeien indien het voldoende van zuurstof voorzien wordt om te blijven leven. Dat kan alleen als er kleine dunne tunneltjes van vet verspreid in het onderhuidse weefsel worden geplaatst. Er kan nooit een dikke klont op één plaats ingespoten worden, omdat het grootste deel daarvan door zuurstofgebrek zal afsterven.

Maar hoe goed de chirurg dat ook doet, bij verplaatsing van het vet zal altijd een deel onvoldoende zuurstof ontvangen om te overleven en afsterven. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid tot soms wel 25% van het oorspronkelijke volume. Vanwege dit gegeven zullen de meeste artsen wat overvulling geven: iets te veel vet inbrengen om het slinken (ten dele) op te vangen.

Zowel de mini-liposculptuur als het inspuiten van het vet gebeurt onder lokale verdoving.

Afhankelijk van de manier waarop het vetweefsel weer wordt ingebracht, zal er meer of minder zwelling van het receptorgebied optreden. Meestal is dat na 3 dagen min of meer verdwenen en kunt u zich goed vertonen.

Het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is lipofilling volkomen veilig. 
Van vetweefsel wordt beweerd dat het veel stamcellen bevat. Dat zou verklaren waarom na lipofilling de bovenliggende huid er vaak beter uit gaat zien. Stamcellen kunnen zich namelijk ontwikkelen tot nieuwe gespecialiseerde cellen, zeker in gebieden waar door degeneratie (veroudering) veel cellen verloren zijn gegaan.

Een mini-liposculptuur heeft dezelfde bijwerkingen en mogelijke complicaties als een normale liposculptuurbehandeling. Zo is er een risico op bloeduitstortingen, een gevoel van spierpijn, kans op infectie, trombose etc.

Is de behandeling pijnlijk?

Fillerinjecties worden door sommige mensen als pijnlijk ervaren. Dit geldt overigens alleen voor de inspuiting zelf; kort daarna is de pijn verdwenen. Om het ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

Mag ik alcohol drinken?

Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld en de kans op infecties toeneemt.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Je kunt na een fillerbehandeling direct weer aan het werk. Je kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens je lunch ondergaan. De meeste mensen gaan de volgende dag weer werken.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van lipofilling in het gezicht

De kosten van lipofilling zijn afhankelijk van de te behandelen gebieden en de tijd die hiermee gemoeid is. 

Behandeling Prijs
Lipofilling gezicht 10 minuten € 650
Lipofilling gezicht 30 minuten € 1250
Lipofilling gezicht 60 minuten € 2500

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in lipofilling (4)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten