Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Hangende oogleden

Eindelijk weer een open blik!

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Hangende oogleden in het kort

  • Hangende oogleden zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van de huid.
  • Zware, hangende oogleden maken het moeilijker je ogen goed te openen. Ze geven je een vermoeid gevoel en soms zelfs hoofdpijn. 
  • Wanneer je last hebt van hangende oogleden, kan tijdens een bovenooglidcorrectie een teveel aan huid worden weggehaald.

Wil jij af van die vermoeide blik?

Zware, hangende oogleden maken het moeilijker je ogen goed te openen. Om je ogen toch goed te openen, trek je ook vaak je wenkbrauwen op. Bovendien zorgt het voortdurend optrekken van je ogen en wenkbrauwen voor hoofdpijn en een vermoeid gevoel. Dat kunnen we met een bovenooglidcorrectie eenvoudig verhelpen.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Hangende oogleden zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Omdat de hoeveelheid bindweefsel in de huid afneemt en slapper wordt, kan de huid, het vetweefsel en de spier gaan zakken. Dit komt meestal voor bij de bovenoogleden.

Resultaat

Een uitgeruste, frisse oogopslag. Dat is het resultaat van een ooglidcorrectie. Je kijkt weer met open blik de wereld in, je gezichtsveld wordt groter en je make-up blijft eindelijk weer zitten. Zelfs eventuele hoofdpijnklachten kunnen worden verminderd.

De behandeling van hangende oogleden

Hoe kom je van die hangende oogleden af? Dat is simpel; met een bovenooglidcorrectie! De plastisch chirurg tekent op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Dan snijdt hij een reepje huid weg. Soms wordt er ook een stukje van de oogkringspier weggenomen. Zit er te veel vet, dan wordt dat ook verwijderd. Na de ingreep worden de kleine bloedvaatjes vaatjes dichtgebrand en het sneetje weer gehecht. De oogomgeving wordt meteen gekoeld, om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bovenooglidcorrectie

Wanneer je last hebt van hangende oogleden, kan tijdens een bovenooglidcorrectie een teveel aan huid worden weggehaald. Met een litteken dat precies in de oogplooi valt, zie je na een poosje niets meer van de operatie. Maar wel van het resultaat!

Wat kost een behandeling?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Bovenooglidcorrectie

vanaf € 1.300,-
Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide plastisch chirurgen. Zij hebben een bijzonder oog voor verhoudingen en werken toe naar het beste resultaat. Dankzij jarenlange ervaring, kennis en kunde van het vak. Maar ook met gevoel voor wat jij belangrijk vindt. Zij begrijpen jouw wensen en stellen die voorop.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201