Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Huidveroudering

Voel je lekker in je vel

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Huidveroudering in het kort

  • Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met huidveroudering
  • Huidveroudering begint al tussen het 20e en 30e levensjaar
  • Zonrokenstress, hormonale veranderingenen sommige voeding dragen bij aan het ontstaan van huidveroudering

Wat is huidveroudering?

Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met huidveroudering. Tekenen van beginnende huidveroudering zijn een grauwe of droge huid. Wanneer de huidveroudering verder vordert kunnen rimpels zoals een fronsrimpel of kraaienpootjes meer zichtbaar worden, waardoor een meer verslapte huid ontstaat. Ook pigment en couperose zijn symptomen die zichtbaar kunnen optreden. Uiteraard hoort huidveroudering erbij, maar wat als dit voor je gevoel niet in verhouding is met je daadwerkelijke leeftijd? Ons motto: voel je lekker in je vel en blijf vooral jezelf.

Je huid wordt beïnvloed door zogeheten intrinsieke (inwendige) en extrinsieke (uitwendige) factoren, waardoor huidveroudering ontstaat.

Intrinsieke huidveroudering

Inwendige huidveroudering is een gevolg van natuurlijke, fysiologische veranderingen. Dit treedt onvermijdelijk op en wordt geregeld door genetische factoren. Kenmerken van deze huidveroudering zijn: een dunnere en droge huid, fijne lijntjes/rimpels en een verminderde zweet- en talgproductie. Er is sprake van verlies van collageen en onderhuids bindweefsel en bovendien slinken de botten. Dit zorgt ervoor dat de huid losser wordt en de wangen en oogkassen holler worden.

Extrinsieke huidveroudering

Uitwendige huidveroudering wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf en is in bepaalde mate controleerbaar. Extrinsieke factoren zijn blootstelling aan zonlicht (uv-straling), roken, mimiek (zoals fronsen), slaap(houding), stress en algehele gezondheid. Kenmerken van deze huidveroudering zijn grovere rimpels, ruwe huidtextuur, vale teint, pigmentvlekjes, gesprongen vaatjes, roodheid en verlies van huidelasticiteit.

Huidafwijkingen

Naast rimpels en huidverslapping kunnen er andere veranderingen zichtbaar worden. Huidafwijkingen die vaak ontstaan bij het ouder worden zijn pigmentvlekken, ouderdomswratjes, steelwratjes, bloedblaartjes en zichtbare vaatjes (couperose).

Welke huidbehandelingen verzorgt Velthuis kliniek?

We kunnen huidveroudering niet tegengaan, maar we kunnen het wel afremmen en zorgen dat je gracieus ouder wordt. Binnen Velthuis kliniek worden er verscheidene behandelingen aangeboden om tekenen van huidveroudering te verminderen, maar ook ter preventie. Er zijn verschillende disciplines werkzaam waardoor er voor jou een passend behandelplan opgesteld kan worden. Met onze behandelingen bereiken we de juiste huidlaag om het door jou gewenste effect te behalen. Het geregeld onderhouden van behandelingen, een goede huidverzorgingsroutine en zelfzorg, zorgen voor de meest optimale resultaten.  Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren en om tijdens een consult een persoonlijk behandelplan op te stellen passend bij jouw wensen en leeftijd.  

Wat kost een behandeling bij huidveroudering?

De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse.

Peeling

vanaf € 80,-

Laser

vanaf € 525,-

Microneedling

vanaf € 155,-

Skinbooster

vanaf € 215,-

Botox

Vanaf € 210,-

Fillers

Vanaf € 375,-

Profhilo

Vanaf € 375,-
Welke specialisten helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen bij huidveroudering worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide huidtherapeuten en cosmetisch artsen. Zij weten precies hoe ze jouw huidconditie kunnen verbeteren. Uiteraard met behoud van je natuurlijke uitstraling.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie over een behandeling bij huidveroudering?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201