Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté.  Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

Couperose is vaak lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is kan het soms zelfs pijnlijk zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Je kunt je hierdoor erg onzeker voelen en het idee hebben dat iedereen naar je kijkt. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kan je huid weer stralen.

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

De behandeling

Wij begrijpen heel goed dat je niet wilt blijven rondlopen met zichtbare rode vaatjes op je gezicht. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve behandeling is couperose heel goed te behandelen.

De huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse. Ze bespreekt samen met jou welke behandeling(en) voor jou het beste resultaat zullen geven.

Laserbehandeling: Elite MPX laser

Met de Elite MPX Nd:YAG laser kan couperose heel goed behandeld worden. De Elite MPX Nd:YAG laser geeft lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de verwijde vaatjes, maar niet door de omringende huid en gezonde vaatjes blijven intact. Zo worden de vaatjes gecontroleerd beschadigd waarna het lichaam de vaatjes binnen enkele weken zelf opruimt.

Elite MPX laser

Wat kost een couperose behandeling?

De prijs van een behandeling voor couperose hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is en het te behandelen gebied. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de huidscan.

Laserbehandeling klein plekje

€ 75,-

Laserbehandeling neus

€ 125,-

Sabrina aan de Wiel

Huidtherapeut. Locatie(s): Rotterdam / Gorinchem

Marron Wassink

Huidtherapeut. Locatie(s): Velp

Luca Geleedst

Huidtherapeut. Locatie(s): Enschede

Linda van de Poel

Huidtherapeut. Locatie(s): Eindhoven

Ineke Heijneman

Huidtherapeut. Locatie(s): Velp

Elske Jachimowski

Huidtherapeut. Locatie(s): Hilversum / Amsterdam

Dewi Nandoe

Huidtherapeut. Locatie(s): Hilversum / Amsterdam

Carmen Hanegraaf

Huidtherapeut. Locatie(s): Eindhoven

Marie-José de Peijper

Huidtherapeut. Locatie(s): Rotterdam / Den Haag

Dit zijn de artsen die je gaan behandelen

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van couperose. Zij zullen er alles aan doen om je rode vaatjes te verminderen.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 20.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201