Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Couperose

Voor een minder rode huid die beter aanvoelt

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Couperose in het kort

  • Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté.
  • Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit kan onder andere gebeuren door veroudering, veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling.
  • Een laserbehandeling kan couperose verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

Wat is couperose?

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté. Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

Couperose is vaak lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is kan het soms zelfs pijnlijk zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Je kunt je hierdoor erg onzeker voelen en het idee hebben dat iedereen naar je kijkt. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kan je huid weer stralen.

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

De behandeling van couperose

Wij begrijpen heel goed dat je niet wilt blijven rondlopen met zichtbare rode vaatjes op je gezicht. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve behandeling is couperose heel goed te behandelen. De huidtherapeut analyseert jouw huid uitgebreid. Ze bespreekt samen met jou welke behandeling(en) voor jou het beste resultaat zullen geven.

Laserbehandeling: Elite MPX laser

Met de Elite MPX Nd:YAG laser kan couperose heel goed behandeld worden. De Elite MPX Nd:YAG laser geeft lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de verwijde vaatjes, maar niet door de omringende huid en gezonde vaatjes blijven intact. Zo worden de vaatjes gecontroleerd beschadigd waarna het lichaam de vaatjes binnen enkele weken zelf opruimt.

Wat kost een couperose behandeling?

De prijs van een behandeling voor couperose hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is en het te behandelen gebied. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult en op basis van de analyse van jouw huid door de huidtherapeut.

Couperose laserbehandeling klein plekje

€ 80,-

Couperose laserbehandeling neus

€ 130,-

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van couperose. Zij zullen er alles aan doen om je rode vaatjes te verminderen.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie over een couperose behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201