Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

C02 laser

Vanaf €525,-

Voor een gladdere, strakkere en minder vochtarme huid

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Wil je een verbeterde huidstructuur?

De CO2 laser wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, (acne)littekens of bij een grove huidstructuur. Deze behandeling verbetert de huidstructuur en geeft nieuwe veerkracht. Afhankelijk van de diepte en intensiteit wordt er gekozen voor CO2 Laser Resurfacing of CO2 Laser Rejuvenation.

Boek nu online je consultafspraak

Het behandeltraject

De stappen van een CO2 laser behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de huidtherapeut of cosmetisch arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut of cosmetisch arts. Zij geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Ze kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de huidtherapeut of cosmetisch arts onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Voor een behandeling met de C02 Laser Rejuvenation is geen narcose nodig. Je huid wordt met behulp van een verdovingscrème verdoofd. Een behandeling met de C02 Laser Resurfacing wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hiervoor krijg je een klein prikje met verdovingsvloeistof in het te behandelen gebied.

  In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken. Het infrarode licht uit de CO2 laser wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje. Bij de CO2 Rejuvenation wordt de laserstraling in kleine deeltjes uitgezonden waardoor er minuscule kleine gaatjes ontstaan. Daarmee blijft het een gecontroleerde behandeling. Lijntjes en rimpels zijn afgevlakt en daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen.

  Omdat de laser computergestuurd is, kan er door de specialisten tot op tienden van millimeters nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd. Indien nodig kan de specialist een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen. 

 • Nazorg

  De nazorg

  Na de behandeling mag je meteen naar huis. Na de CO2 laser Resurfacing behandeling mag je niet zelf rijden, zorg er dus voor dat je iemand meeneemt. Omdat je huid na de behandeling rood en gezwollen zal zijn, wordt het behandelde gebied dik ingesmeerd met een speciale zalf, die vooral plantaardige ingrediënten bevat. Die zalf voorkomt infecties en houdt tevens het vochtgehalte in de huid op peil. De eerste uren na de ingreep moet deze zalf elk uur vernieuwd worden. De tweede tot de vijfde dag krijgt de huid elke twee uur een nieuw laagje zalf en 's nachts een dikke laag. De zwelling verdwijnt meestal in 3 tot 4 dagen, de roodheid houdt langer aan, vaak 4 tot 7 dagen. De kleine korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan afhankelijk van de behandeldiepte tot 2 weken duren. Sommige mensen krijgen na een aantal dagen last van jeuk. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  We zullen er alles aan doen om de behandeling veilig te laten verlopen. Echter is ook jouw medewerking nodig om de behandeling goed en veilig te laten verlopen. We vragen je daarom goed aan de voorgeschreven instructies te houden.

  Iedere cosmetisch ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Gelukkig zijn deze risico’s zeer minimaal bij deze behandeling. Na de behandeling treedt er zwelling, roodheid en kleine korstjes op, dit is een normale reactie en deze is van tijdelijke aard.

  Een specifieke complicatie die na een behandeling met de CO2 laser kan optreden is algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid; de huid wordt lichter of juist donkerder. Zelden kunnen er littekens optreden als gevolg van gestoorde wondgenezing. Als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of drager bent van het koortslip virus, kan dit door de laserbehandeling verergeren.

Welke specialisten helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten en cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in de CO2 laser. Zij zullen er alles aan doen om je huid weer zichtbaar gezond te krijgen.

Maak kennis met onze specialisten

Tarieven

Wat kost een C02 laser behandeling?

Tijdens het consult zal de huidtherapeut of cosmetisch arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De prijs is afhankelijk van de te behandelen gebieden.Laser Rejuvenation

vanaf €525,- tot €900,-

Meer informatie over de C02 laser

Veelgestelde vragen

Kan iedereen met een laser behandeld worden? Is een behandeling met laser pijnlijk? Wat kan ik verwachten na een CO2 laserbehandeling? Wie voert de behandeling met een CO2 laser uit? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Kan iedereen met een laser behandeld worden?

De huidtherapeut of cosmetisch arts bespreekt of je in aanmerking komt voor een laser- of IPL behandeling. Dit is afhankelijk van je huidtype, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Bepaalde medicatie veroorzaakt lichtovergevoeligheid of een verstoorde wondgenezing. Behandelen is dan niet mogelijk. Wanneer je de huidaandoening vitiligo hebt, is behandelen helaas niet mogelijk. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten. 6 maanden na het beëindigen van zwangerschap of borstvoeding is een laserbehandeling weer mogelijk. 

Is een behandeling met laser pijnlijk?

Bij de behandeling met de CO2 laser wordt meestal gebruikt gemaakt van verdoving. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is wel draaglijk. Dit bespreekt de huidtherapeut of cosmetisch arts tijdens het consult. De branderigheid na de behandeling duurt meestal enkele uren, maximaal 24 uur.

Wat kan ik verwachten na een CO2 laserbehandeling?

Meteen na de behandeling heeft iedereen last van zwelling. Met name rond de ogen kan dit lastig zijn. De zwelling zal in de loop van de eerste week steeds minder worden. De puntvormige korstjes geven een bruine verkleuring en verdwijnen gedurende het vernieuwen van de huid in de eerste week. De huid voelt trekkerig en strak aan. Veel mensen zijn bezorgd dat het niet meer goed gaat komen, omdat het gezicht er ‘raar’ uitziet. Echter, na 3 tot 5 dagen is er opeens een omslagpunt waarna het gezicht er plotseling weer normaal uitkomt te zien. De roodheid houdt iets langer aan.

Wie voert de behandeling met een CO2 laser uit?

Een CO2 Laser Resurfacing behandeling wordt altijd door een cosmetisch arts uitgevoerd. De CO2 Laser Rejuvenation wordt door de huidtherapeut uitgevoerd.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Gemiddeld kun je na 5 tot 7 dagen weer aan het werk na een behandeling met de CO2 Rejuvenation laser, en na een week na de CO2 Resurfacing laser.

Wanneer kan ik weer make-up gebruiken?

Zodra alle korstjes zijn verdwenen mag je de huid weer camoufleren. Reken op gemiddeld 7 dagen voordat je huid glad is en je kunt camoufleren. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of gebruik maken van de sauna?

Wij adviseren je 6 weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan zon en solarium en je dagelijks meerdere keren in te smeren met SPF 30. Vermijd een bezoek aan de sauna zolang de huid roze van kleur is en gevoelig aanvoelt.

Wanneer kan ik naar de schoonheidsspecialist of andere huidbehandelingen ondergaan?

6 weken na de behandeling mag de schoonheidsspecialiste een milde reiniging toepassen. Pas als je huid haar oorspronkelijke kleur en dikte heeft bereikt, kunnen overige behandelingen, zoals harsen, worden uitgevoerd.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een C02 laser behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201