Behandeling van een grauwe huid

Behandeling van een grauwe huid

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Al vanaf het twintigste levensjaar neemt de talgklierproductie af en wordt de huid wat droger. Vanaf het dertigste levensjaar verloopt ook de celvernieuwing steeds trager. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, raakt steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijt om deze te vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid.

Meer informatie over de behandeling van een grauwe huid

Door middel van een oppervlakkige peeling (zoals een glycolzuurpeeling) kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de 'gezonde huid' weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Ook een TCA peeling is een goede mogelijkheid voor het opfrissen van de huid. Het is een wat sterkere peeling die meer nazorg vereist maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een oppervlakkige peeling. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Een peeling kan goed gecombineerd worden met rimpelbehandelingen door middel van injectables.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk twee weken voor de behandeling uw huid voor te bereiden. De huidtherapeute zal u hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven.

De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer twintig minuten. Nadat de huid is gereinigd, wordt de glycolzuurstof op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een licht brandend gevoel. Na zes tot acht minuten mag de stof worden verwijderd. Een oppervlakkige peeling kan zonder verdoving uitgevoerd worden.

De huid kan branderig aanvoelen, maar dit gaat snel weer over. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot negen behandelingen. Daarvoor hebben wij aantrekkelijke abonnementen.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis en direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Vandaar dat deze ingreep ook wel een 'lunchtime-treatment' genoemd wordt.

Wanneer u last heeft van een branderig gevoel, kunt u uw huid thuis nog koelen met een natte doek. Er kan sprake zijn van enige roodheid, soms met wat zwelling. Na een of twee dagen is dit meestal weer verdwenen.

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Resultaat

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot negen behandelingen met oplopende sterktes, en eens in het half jaar een onderhoudsbehandeling. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

De uitgevoerde behandelingen in 2013 lieten de volgende resultaten zien:

Resultaat van behandeling

Op een schaal van 0% (geen resultaat) tot 100% (gewenst resultaat, volledig stralende huid) scoort de behandeling 58%.

Pijnervaring

Op een schaal van 1 (niet pijnlijk) tot 10 (zeer pijnlijk) scoort de behandeling een 2,26.

Beoordeling van behandeling door patiënt

Op een schaal van 1 (zeer slechte ervaring) tot 10 (zeer goede ervaring) scoort de behandeling een 7,94.

Herhalingsbezoek

Op de vraag of de patiënt het behandeltraject nog eens wil volgen, antwoordt 76,5% met 'ja'.

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aanmerking voor deze peeling als u zwanger bent, borstvoeding geeft of Roaccutane gebruikt. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen.

Waarom kiezen voor een peeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van de behandeling

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de soort peeling. De prijs is een indicatie.

Behandeling Prijs
Oppervlakking peeling grauwe huid vanaf € 75,-
TCA peeling vanaf € 600,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Huidtherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van een grauwe huid (7)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten