Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Grauwe huid

Voor een stralende huid die beter aanvoelt

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Grauwe huid in het kort

  • Een grauwe of vale huid laat je er vermoeid uitzien. Je huid oogt dof en is onvoldoende gehydrateerd.
  • Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen dragen hier ook aan bij.
  • Grauwe huid kan worden behandeld met een peeling, microneedling, skinbooster of laserbehandeling.

Wat is een grauwe huid?

Een grauwe of vale huid laat je er vermoeid uitzien. Je huid oogt dof en is onvoldoende gehydrateerd. Je kunt dit natuurlijk verbloemen met wat make-up of dure crèmes. Een goede tijdelijke oplossing, maar misschien niet de meest ideale. Aan het einde van de dag blijf je gewoon last houden van die grauwe kleur. Daar helpen wij je graag vanaf.

Hoe ontstaat een grauwe huid?

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. Het resultaat: een vale, grauwe en vlekkerige huid.

Resultaat

Een stralende huid die beter aanvoelt. Daarvan kun je weer genieten na onze oppervlakkige of intensieve peeling. Bovendien wordt je huid minder vochtarm, soepeler en beter van teint. Kortom: je straalt weer!

De behandeling van een grauwe huid

Wil je graag weer een gezonde uitstraling? Onze gespecialiseerde huidtherapeuten helpen je graag. Tijdens het eerste consult doet onze huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij/zij bespreekt de mogelijke behandelingen. Afhankelijk van jouw wensen en huidstructuur bepalen we de meest geschikte methode. Gelukkig zijn ze allemaal redelijk pijnloos. 

Biedt
een oppervlakkige peeling jou voldoende resultaat? Of bezorgt een intensievere peeling je pas echt een gezondere huid? Een peeling kan eventueel ook in combinatie met een licht- of laserbehandeling. Ook kan een Microneedling behandeling bij je passen omdat het huidveroudering aanpakt. Of gaat je huid weer stralen met een RRS-Skinbooster.  Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn bespreken we in een persoonlijk consult.

Oppervlakkige peeling

Met een oppervlakkige peeling verwijderen we veilig en gecontroleerd de bovenste huidlaag met de beschadigde huidcellen. Je 'gezonde huid' wordt weer zichtbaar en kan weer stralen. Onze specialisten maken hierbij gebruik van twee middelen: glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid verbetert en de huid kan weer beter vocht vasthouden. Salicylzuurpeeling is wat milder en daarom beter geschikt voor de gevoeligere huid.

Met een peeling geven we je huid weer een boost. Je huid zal er zichtbaar egaler en frisser uit komen te zien. Meestal is er wel een aantal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Elke behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. Na de behandeling kun je vrijwel altijd meteen weer naar huis en je dagelijkse bezigheden hervatten. De eerste uren na de behandeling kan er een lichte roodheid optreden die na enkele uren weer verdwijnt. Of de behandeling pijnlijk is hangt af van de gekozen aanpak. Onze specialisten doen er alles aan om de behandeling voor jou zo prettig mogelijk te laten verlopen.

TCA Peeling

De TCA peeling is een intensievere peeling om oppervlakkige lijntjes en je huidstructuur te verzachten en verkleuringen van de huid te verwijderen. Je huidstructuur wordt duidelijk zachter en frisser. Wel vereist deze peeling wat nazorg, maar het resultaat is ook langer zichtbaar. 

Elite MPX Laser/IPL

Bij een grauwe teint met meer UV schade kan ook IPL (Intense Pulsed Light) worden ingezet. Deze apparatuur lijkt erg op laser; het geeft een lichtimpuls af met een breder spectrum aan golflengten, terwijl een laser maar één golflengte heeft. Door het bredere aanbod van golflengten kan de schade met IPL effectief afgebroken worden.

Microneedling

Een behandeling met Microneedling heeft algemene huidverbeterende eigenschappen. We pakken hiermee de ongemakken van huidverouderingsverschijnselen aan, zoals een doffe huis en verlies van veerkracht. Na een Microneedling behandeling met de Dermapen 4 is de huid zichtbaar frisser, egaler en is nieuw collageen aangemaakt.

Skinbooster

Last van een vale, gedehydrateerde huid? Laat je huid weer stralen met een RRS-skinbooster met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijke vochtbinder en komt van nature voor in onze huid tussen de cellen. Hyaluronzuur kan wel tot 1000x zijn gewicht aan water vasthouden en fungeert ook als een spons om actieve ingrediënten uit huidverzorging op te nemen en af te geven aan de huid. Verlies van hyaluronzuur is een van de oorzaken van huidveroudering. Om het verouderingsproces te vertragen of te bestrijden, geeft een behandeling met hyaluronzuur verbetering. Het hyaluronzuur hydrateert, geeft volume, verbetert de teint en laat de huid weer stralen. Alle RRS-skinboosters bevatten daarom als basis natuurlijk hyaluronzuur in verschillende concentraties.

De RRS HA Injecable is een skinbooster geschikt voor vocht-arme huid die droog en vaal is. Ideaal voor beginnende huidveroudering en in het bijzonder geschikt voor een rokerhuid en na zonblootstelling. Deze skinbooster bevat hyaluronzuur en 72 actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren die de huid hydrateren, voeden en stimuleren.

Voor de verouderde huid is er de RRS Hyalift 75 Pro-active. Deze skinbooster bevat een zeer hoge concentratie hyaluronzuur met een anti-aging complex. Deze skinbooster geeft een “superhydratatie” en daarnaast wordt de verouderde huid gevoed en gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen.

Wat kost de behandeling van een grauwe huid?

Op basis van het eerste consult en een analyse van jouw huid door de huidtherapeut, wordt gekeken wat de beste behandeling is. De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de gekozen behandelmethode.

Oppervlakkige peeling grauwe huid

vanaf € 80,-

TCA peeling

vanaf € 180,-

IPL/laser huidverbetering

vanaf € 130,-

Microneedling

vanaf € 180,-

Skinbooster

vanaf € 180,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van een grauwe huid met peelings. Zij doen er alles aan doen om je huid weer te laten stralen.

Maak kennis met onze specialistens

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201