Dr. Jacques van der Meulen - Velthuis kliniek
doctor-picture

Dr. Jacques van der Meulen

Plastisch chirurg. Gespecialiseerd in: Plastische chirurgie

Werkzaam op locatie:

Rotterdam/Den Haag

BIG registratienummer:

59044421601

Dr. Jacques van der Meulen (1966) studeerde Tandheelkunde (Propedeuse) en Geneeskunde (Doctoraal) in Groningen. Voor zijn opleiding werkte hij in Amerika, Zuidoost Azië , Australië en Engeland, waarna hij zich uiteindelijk vestigde in Rotterdam. Ter afsluiting van zijn opleiding haalde hij in 2003 als eerste Nederlander zowel het Nationale als het Europese Internationale examen in de Plastische Chirurgie. Hij is een van de weinige plastisch chirurgen in Nederland die zich volledig heeft toegelegd op de esthetische chirurgie.

Vanwege zijn voorliefde voor het werken met kinderen specialiseerde hij zich na zijn opleiding in de kinder plastische chirurgie, met bijzondere aandacht voor de corrigerende chirurgie van aangeboren afwijkingen van schedel en aangezicht (de zogenaamde "schisis en craniofaciale chirurgie"). Het nationale centrum voor deze afwijkingen is gevestigd in het Sophia Kinder Ziekenhuis van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Vanaf 2003 werkte hij daar dan ook als kinder plastisch chirurg en in 2009 promoveerde hij op dit onderwerp. Als onderdeel van liefdadigheidsprojecten werkt hij al meer dan 15 jaar regelmatig in derde wereldlanden om kinderen met hazenlippen en brandwonden een betere toekomst te geven.

Dr van der Meulen is al sinds 2006 een stabiele factor in de Velthuis kliniek in Rotterdam. Sinds 2014 heeft hij zich echter volledig toegelegd op de esthetische chirurgie en verdeeld hij inmiddels zijn tijd tussen Rotterdam en de wonderschone Radetzky Villa in Wenen, Oostenrijk.

Als oprichter van de Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery leidt Dr van der Meulen al jaren jonge internationale plastisch chirurgen op in het gebied van de aangezichtschirurgie. Daarnaast was hij jarenlang bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, is hij de nationale secretaris van de toonaangevende International Society Aesthetic Plastic Surgery en organiseert hij jaarlijks een internationale operatiecursus.

Dr. van der Meulen heef een speciale interesse in de cosmetische correcties van borsten en aangezicht, en heeft ruime ervaring met meerdere technieken. Bij de consulten wordt dan ook per persoon gekeken wat de beste oplossing is. “Een borstvergroting of borstlift is een operatie waarbij je voor een vrouw echt een groot verschil kan maken. Het blijft mooi om te zien wat voor positieve impact dit heeft. Vaak hoor ik ze na een ingreep zeggen dat "alles weer op z'n plek valt", dat ze weer (of eindelijk) het figuur hebben dat past bij hoe ze zich voelen. Wat is er nu mooier dan mensen dat gevoel te kunnen geven?"

Dezelfde uitdaging vindt hij ook terug in de aangezicht: "Ik streef ernaar om bij mensen het emotionele en lichamelijke gevoel van ouder worden weer met elkaar in balans te brengen. Bijna iedereen voelt zich namelijk jonger dan dat ze er uitzien en je gezicht is toch bepalend voor je uitstraling. Door de dunne huid rondom de ogen tekent het gezicht vaak het eerst. Van een simpele ooglidcorrectie knappen mensen dan ook vaak al enorm op!“

“Ik merk vaak dat mensen bang zijn voor een facelift, wat volgens mij gevoed wordt door de media en al die “celebrities”. Dat is zo jammer, want als je huid eenmaal wat slapper is, is het eigenlijk de enige manier om een echt een verbetering te bereiken! Ik heb daarom een speciale hals en kaaklijn lift ontwikkeld , waarmee het mogelijk is geworden om met kleinere littekens en minder risico, toch een natuurlijke verjonging te verkrijgen. Door die techniek kunnen mijn klanten eerder weer onder de mensen komen, zonder dat iemand het opvalt dat ze een operatie gehad hebben.”

Het herstellen van de balans van het aangezicht geldt in het bijzonder voor ingrepen aan de neus. Het perfectionisme dat hij meebrengt uit het kinderziekenhuis komt hierbij goed van pas. "Neuscorrecties luisteren zeer nauwkeurig, kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Daarbij komt ook mijn ervaring met neusoperaties om de hoek kijken. Ik probeer de klant altijd zo duidelijk mogelijk te maken wat de oorzaak van hun probleem is en waar de oplossingen liggen. Als de verwachtingen realistisch zijn de neus door zo’n operatie weer in balans komt met de rest van het gezicht, dan valt er een last van hun schouders en voelen mensen zich echt enorm opgelucht na zo’n operatie!”

Dr van der Meulen is lid van de:

Nederlandse vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC)
Nederlandse vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC, voormalig bestuurslid)
Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery (DAFPRS, oprichter)
European Society of Craniofacial Surgery (ESCFS, general secretary)
European Association of Plastic Surgeons (EURAPS)
International Society of Craniofacial Surgery (ISCFS)
International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS, national secretary)
Dr Tulp Foundation (oprichter en bestuurslid) Lees meer over Dr. Jacques van der Meulen

Video's

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten