Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Correctie van de halsspier

vanaf € 3.000,-

Een hals die past bij je leeftijd

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Relatief eenvoudige ingreep, groot resultaat

Is de huid van je hals verslapt?

Zie je twee verticale plooien die van je kin tot je halskuiltje lopen? Dan kan een correctie van de halsspier, ook wel platysmaplastiek genoemd, een oplossing voor je zijn. Door de platysmaspieren (platte halsspieren) aan de voorzijde van de hals strak te trekken, verdwijnen de plooien. Hierdoor krijg je een betere contour.

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een platysmaplastiek kan uitstekend onder een “roesje” worden gedaan. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft zelfstandig ademhalen. Mocht je liever onder narcose willen, dan is dat ook geen probleem.

  De chirurg zal eerst het te behandelen gebied aftekenen. Vervolgens maakt hij een klein sneetje aan de onderkant van de kin. Via dit sneetje wordt de huid aan de voorzijde van de hals voorzichtig losgemaakt, de spieren worden terug bij elkaar gebracht en blijvend vastgehecht met niet oplosbare hechtingen. De ingreep duurt ongeveer 1 uur.

 • Nazorg

  De nazorg

  Wanneer je bent bijgekomen van de ingreep mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage om je hoofd aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. Deze wordt na een week verwijderd tijdens de controle op de kliniek, net als de uitwendige hechtingen. Je hals zal in het begin wat gezwollen en blauw zijn. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken geleidelijk weg in de loop van enkele weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

  De littekens kunnen een aantal maanden rood zijn, maar dit zal na verloop van tijd verbleken. Een week nadat de hechtingen verwijderd zijn, mag je de littekens insmeren en masseren met een vette crème. Daardoor blijven de littekens soepel en genezen ze over het algemeen mooier.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen, pleisters of een infectie.

  Specifieke risico’s bij een platysmaplastiek zijn verharding van het centrale deel van de hals en de vorming van sterk verdikte littekens.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in correctie van de halsspier. Zij zullen er alles aan doen om je profiel mooier te laten worden.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een correctie van de halsspier?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over correcties van de halsspier

Veelgestelde vragen

Is een narcose nodig? Wanneer mag ik weer sporten? Antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Is een narcose nodig?

Nee, een correctie van de halsspier kan uitgevoerd worden onder een roesje.

Wanneer mag ik weer sporten?

Je mag twee weken na de correctie van de halsspier weer sporten. De wond heeft dan voldoende tijd om te genezen. Contactsporten of andere sporten waarbij de huid makkelijk beschadigt kun je beter een maand niet doen. 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een correctie van de halsspier?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201