Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Halsliposculptuur

vanaf € 2.275,-

Voor mooiere contouren van je gezicht en hals

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Teveel vet onder je kin en in je hals?

Heb je door het teveel aan vet onder je kin een zogenaamde onderkin gekregen? Dat kan erg storend zijn. Die gevulde hals kan je dikker en ouder laten lijken dan je werkelijk bent. Door middel van halsliposculptuur kunnen we het overtollige vet wegzuigen en krijg je een mooier profiel. Hiervoor moet de huid nog wel elastisch zijn, daarom wordt deze ingreep vaak gedaan in combinatie met een facelift, hals-kaaklift of platysmaplastiek.

Het behandeltraject

De stappen van een halsliposculptuur

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het verdere consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen hoe halsliposculptuur uitgevoerd wordt. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Halsliposculptuur vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Voordat de arts met de ingreep begint, zal hij de te behandelen gebieden nauwkeurig aftekenen. De plekken waar de sneetjes worden gemaakt, worden verdoofd met behulp van kleine verdovende injecties.

  Zodra de verdoving werkt, worden de sneetjes gemaakt. Met een fijne naald wordt de verdovingsvloeistof ingespoten. Na enkele minuten inwerktijd worden de vetcellen opgezogen met behulp van een fijne zuignaald. De arts voelt telkens op de plaats waar vet weggezogen wordt, om goed te kunnen bepalen of de juiste hoeveelheid vet weggehaald wordt. Nauwgezet worden de verschillende behandellocaties afgewerkt.

  De ingreep duurt dertig tot vijfenveertig minuten. Het weghalen van het vet is nagenoeg pijnloos.

 • Nazorg

  De nazorg

  Nadat je rustig bent bijgekomen van de ingreep mag weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Direct na de ingreep krijg je een elastische bandage om. Je moet deze een week lang dag en nacht dragen om zwelling tegen te gaan. Is het sneetje onder je kin gehecht, dan wordt die hechting na een week verwijderd tijdens de eerste controle. Het sneetje is zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven.

  Meestal valt de napijn bij een halsliposculptuur erg mee. Bloeduitstortingen en stijfheid kunnen voor wat ongemak zorgen, hiervoor kun je de voorgeschreven pijnstillers gebruiken. Het behandelde gebied is enkele dagen heel gevoelig en ook kun je je misschien wat slapjes voelen, maar deze symptomen trekken geleidelijk weg. De zwellingen verdwijnen meestal na twee tot drie weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen, pleisters of een infectie.

  Specifieke risico’s van halsliposculptuur zijn een onregelmatig huidoppervlak (vooral wanneer je een wat slappere huid hebt), verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in halsliposculptuur. Zij zullen er alles aan doen om je profiel mooier en slanker te laten worden.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een halsliposculptuur?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een halsliposculptuur

Veelgestelde vragen

Hoelang moet ik een bandage om mijn hoofd dragen? Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk? Antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Hoelang moet ik een bandage om mijn hoofd dragen?

Direct na de behandeling krijg je een bandage, een soort rekverband, onder de onderkin en zijkant van het hoofd. Je dient deze bandage een week dag en nacht te dragen om zoveel mogelijk zwelling te voorkomen. 

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na halsliposculptuur na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat je die eerste week niet toonbaar bent. Je mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een halsliposculptuur?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201