Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Directe halslift

vanaf € 4.325,-

Voor een hals die niet meer verborgen hoeft te worden

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Heb jij last van een zogenaamde ‘kalkoennek’?

Heb je last van een verslapte huid bij je hals en kaaklijn en zie je er daardoor ouder uit? Dat kunnen we met een directe halslift verhelpen. De huid en het onderliggende spier- en bindweefsel worden strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun jeugdige contouren terugkrijgen en je op een natuurlijke manier jonger lijkt. Een duidelijke verbetering en zichtbare verstrakking van je hals en kaak. Dat is het resultaat van een hals- en kaaklift. Wanneer de elastische bandage af mag, kun je al goed zien wat het effect is. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer vier weken zichtbaar.

Het behandeltraject

De stappen van een directe halslift

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het verdere consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een halslift kan uitstekend onder een “roesje” worden gedaan. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft zo nodig wekbaar. Mocht je liever onder narcose willen, is dat ook geen probleem.

  Het standaard gebruikte sneetje (de incisie) wordt zo klein mogelijk. De chirurg maakt een sneetje net onder/achter de kin in de huidplooi, die daardoor aan het zicht onttrokken wordt. De huid wordt losgemaakt van het onderliggende weefsel en de verslapte spieren van de hals worden verstrakt. Vervolgens wordt de huid teruggelegd, strakgetrokken en weer gehecht. De ingreep duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Eventueel kunnen we deze lift combineren met een halsliposculptuur. De behandelend arts kan je precies vertellen welke ingreep het meeste effect zal hebben.

 • Nazorg

  De nazorg

  Nadat je rustig bent bijgekomen van de ingreep mag je naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage (chin-up) om je hoofd aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. Je draagt deze bandage een week, waarna je terug naar de kliniek komt en dan worden de hechtingen verwijderd. Eventuele onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. Je kunt ze wel nog een tijdje onder de huid voelen zitten.

  Je hals en kaken zullen in het begin gezwollen en blauw zijn. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken geleidelijk weg in de loop van enkele weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

  Specifieke complicaties bij een hals- en kaaklift zijn asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), vorming van hypertrofische littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van het gelaat. Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we je aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Video resultaat

Resultaat hals- en kaaklift

Uit het LINDA.tv-programma 'Spiegeltje, Spiegeltje'
Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in een directe halslift. Zij zullen er alles aan doen om je huid weer strakker en jonger te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een directe halslift?

De kosten van een directe halslift worden bepaald door de omvang van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje.

Meer informatie over een directe halslift

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat van een directe halslift? Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Hoe lang blijft het resultaat van een directe halslift?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld heb je van een ingreep aan je gezicht zo'n tien tot vijftien jaar plezier. Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen haal je het maximale uit de ingreep. De voorsprong die je krijgt door de operatie, houd je natuurlijk altijd.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep?

Je kunt het beste met je hoofd wat hoger gaan liggen, dus met een extra kussen of het hoofdeinde van het bed wat omhoog. Verder is het aan te raden op je rug te slapen zodat er geen druk op je gezicht ontstaat.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Tijdens het eerste consult laat je de arts weten welke medicijnen je gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen je eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag je geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een directe halslift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201