Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De bovenooglidcorrectie en kincorrectie van Mira

Bovenooglidcorrectie, Kincorrectie behandeld door Dr. Léon van Adrichem

Mira wilde graag een ooglidcorrectie maar zag op tegen de plaatselijke verdoving. Ze besloot de ingreep te combineren met een kin-implantaat en daar is ze nu heel blij mee.

Mira: “Ik was al zeker een jaar of vijf aan het nadenken over een ooglidcorrectie. De huisarts zei dat het pas vergoed zou worden als mijn oogleden voor de helft over de pupil hingen. Daar wilde ik niet op wachten. Maar zo’n ingreep onder plaatselijke verdoving vond ik een beetje eng. Bij het tv-programma ‘De Kliniek’ zag ik een vrouw die precies hetzelfde had. Zij besloot daarom een facelift te doen, omdat je dan onder narcose gaat. Toen dacht ik: als ik iets erbij laat doen, dan kan het ook onder narcose. Ik zat er ook al een aantal jaren mee dat ik eigenlijk geen kin had. Al van jongs af aan zag ik dat het profiel van vriendinnen er heel anders uitzag. Ik ben gaan googelen naar kin-implantaten en zag foto’s van het resultaat, dat was heel mooi. Ik dacht: dat wil ik!”

Ooglidcorrectie onder narcose
“Tijdens het consult bij dr. Leon van Adrichem kreeg ik goede informatie, alles was heel duidelijk. Hij zei dat het mogelijk was om beide ingrepen tegelijk te doen onder narcose. Hij zou dan ook nog wat vet weghalen onder mijn kin. Ik zag er wel tegenop. Net voor de operatie dacht ik: waarom doe ik dit eigenlijk? Ik was heel zenuwachtig maar iedereen was heel vriendelijk en stelde me gerust. De anesthesist maakte nog een grapje en dat vond ik fijn. Voor ik onder narcose ging vertelde ik dat ik binnenkort op vakantie zou gaan naar Curaçao en toen ik weer wakker werd voelde het alsof ik daar op een warm strand lag… Echt, het is me alles meegevallen.”

Al met al viel het mee
“Twee dagen na de operatie ben ik wel misselijk geweest, ik denk van de pijnstilling. Door de hechtingen van het kin-implantaat kon ik bijna niet eten en dan vallen die pijnstillers niet goed. Mijn kin was pijnlijk en dat had ik ook wel verwacht. Van mijn ogen heb ik helemaal geen last gehad, ook geen zwellingen of blauwe plekken. Al met al is het heel erg meegevallen.”

Zekerder van mezelf
“Nu denk ik: ik had het veel eerder moeten doen. Ik ben zo blij met het resultaat! Mensen in mijn omgeving vroegen eerst: waarom wil je eigenlijk een ooglidcorrectie? Maar nu zeggen ze: je ziet er veel frisser en uitgeruster uit, niet meer zo vermoeid. Het voelt ook veel lichter aan. Ik had altijd druk op mijn ogen en fronste onbewust mijn voorhoofd, dat merk ik nu pas. Voor mijzelf is mijn kin het grootste verschil. Ik ben nu veel zekerder van mezelf. Ik praat makkelijker met onbekende mensen dan vroeger omdat ik weet dat ik er ‘normaal’ uitzie.

En ja, ik zie nog steeds mezelf in de spiegel. Dr. Van Adrichem heeft het heel natuurlijk gedaan, dat zegt ook iedereen. Mensen die het niet weten, zien het niet. Pas op de voor- en nafoto’s zien ze het verschil. En dat wilde ik ook, dus dat heeft hij goed gedaan.”

"Ik kon beide ingrepen tegelijk laten doen onder narcose."

Bel 088 - 7785201