Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De kincorrectie van Ashley

Kincorrectie behandeld door Dr. Erik Jan Timmenga

Ashley stoorde zich aan de vorm van haar kin. Plastisch chirurg Erik Jan Timmenga verbeterde haar profiel met een implantaat en een kleine liposuctie.

Mijn kin stond naar achteren
Ashley: “Al op de middelbare school merkte ik dat mijn gezichtsvorm anders was dan die van andere kinderen, maar ik kon nooit plaatsen waar het aan lag. Totdat ik een paar jaar geleden een foto zag van mij en een vriendin die vanaf de zijkant was genomen. Daar was duidelijk op te zien dat mijn kin naar achteren stond. Vanaf dat moment wist ik: hier wil ik iets aan laten doen.

De chirurg snapte mijn vraag meteen
Ik zag op tv bij RTL5 een programma waarin cliënten en specialisten bij Velthuis kliniek werden gevolgd. Daar werd een meisje met hetzelfde probleem als ik geholpen met fillers. Ik heb toen een afspraak gemaakt en de fillerarts die ik sprak legde uit dat er dan best veel moest gebeuren aan mijn gezicht. Dat hoefde voor mij niet. Hij adviseerde om eens te gaan praten met de plastisch chirurg over een operatieve ingreep. Die snapte meteen mijn vraag en stelde voor om een kinimplantaat te plaatsen en een klein beetje liposuctie te doen aan de onderkant. Dr. Erik Jan Timmenga heeft uiteindelijk de operatie uitgevoerd.

Het herstel is me zo meegevallen
De operatie vond ik best spannend, maar alles verliep heel relaxed. Ik voelde me heel welkom en werd vriendelijk geholpen. Dat ik onder volledige narcose zou gaan, maakte de stap minder groot. Bij een eerdere operatie ben ik heel moe geweest van de narcose, maar dat was dit keer gelukkig niet het geval. Het herstel is me zo meegevallen, na de operatie heb ik helemaal geen pijn gehad. Ik zag er natuurlijk twee weken niet charmant uit, alsof ik door bijen was gestoken… Ik heb twee weken een band om mijn hoofd gedragen, dat vond ik vooral ’s nachts wel fijn. Ik ben op vrijdag geopereerd en heb op maandag alweer vanuit huis gewerkt. Uiteraard wel zonder de camera aan!

Heel blij met het resultaat
De operatie is nu 3,5 maand geleden en ik ben heel blij met het resultaat. Het is heel subtiel gedaan. Mensen die het weten zien het verschil, anderen zien het niet. Ik heb nu echt een kin en daarnaast ook een strakkere kaaklijn, er zit iets meer vorm in.  Voor mij is het net dat kleine verschil wat me zelfverzekerder maakt. Ik hoefde niet per se mooier te worden, ik wilde gewoon af van waar ik al zo lang mee zat.”

"Het is net dat kleine verschil wat me zelfverzekerder maakt."

Bel 088 - 7785201