Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De halsliposculptuur van Vivian

Halsliposculptuur behandeld door Prof. Dr. Dietmar Ulrich

Een fris gezicht met weinig rimpels – maar wel een storende onderkin. Vivian vond dat zo jammer, dat ze voor een halsliposculptuur naar Prof. dr. Dietmar Ulrich kwam.

Vivian (49): “Ik heb de goede genen van mijn moeder; in mijn gezicht zijn nog maar weinig rimpels te zien. Maar die onderkin maakte me ouwelijk, terwijl ik er voor de rest nog best fris uitzag. Zo zonde…
Velthuis kliniek kende ik van de programma’s op tv. Ik heb ze een mail gestuurd met de vraag wat er mogelijk is en kreeg te horen dat ik het beste een afspraak kon maken voor een consult. De dokter kon dan aangeven wat eventueel de mogelijkheden waren en wat ik kon verwachten. Dus dat heb ik gedaan.”

Arts met jaren ervaring
“Voor het maken van de afspraak mocht ik meteen een arts kiezen. Ik heb toen vooral gekeken naar de jaren ervaring en zo kwam ik bij prof. dr. Dietmar Ulrich uit. Bij hem had ik een goed gevoel. Het blijft toch je gezicht, het eerste wat mensen zien. Dat vond ik best spannend. Dokter Ulrich gaf duidelijk aan wat de mogelijkheden waren. Ik kon een facelift laten doen, maar dat vond ik te veel van het goede. Hij was het met me eens en zei: ik denk dat een halsliposuctie voldoende is. Hij gaf met zijn handen aan wat ik kon verwachten en ik dacht: laat ik maar meteen een afspraak inplannen.”

Iedereen was superlief
“Ik ben geholpen rond Pasen. Dat kwam mooi uit, want met dat drukverband om mijn hoofd zag ik eruit als een paasei! In de kliniek was iedereen superlief, ook de dokter zelf. Hij heeft een soort bouwlamp hangen boven de operatietafel zodat hij alles goed kan zien. Ik had last van dat licht, dus kneep ik mijn ogen dicht. De dokter vroeg meteen: ‘Gaat het? Je moet het zeggen hoor, als het niet gaat.’ Je merkt wel dat ze bezig zijn, maar ik heb er gelukkig niks van gevoeld.”

Totaal geen pijn gehad
“Na de behandeling moet je twee nachten op je rug slapen met een extra kussen. Dat was even behelpen, maar ach, het is voor een goed doel. De eerste dag heb ik uit voorzorg wat pijnstillers genomen, maar dat is daarna niet nodig geweest. Ik heb totaal geen pijn gehad, helemaal niks. Na een week moest ik terug voor controle. Toen het verband eraf ging, was ik verbaasd: ik had verwacht dat het bont en blauw zou zijn, maar ik had nul blauwe plekken. Op dat moment zag ik: wauw, wat is het mooi geworden. Ondanks de zwelling zie je het resultaat al. Ik was meteen helemaal blij.

Na 5 dagen ben ik alweer begonnen met werken vanuit huis. Zolang mensen mij (en dat verband) niet zagen, kon ik prima mijn ding doen. Na 10 dagen kon ik alweer gewoon naar buiten om boodschappen te doen. Natuurlijk heb je dan nog wel wat vocht in je gezicht, maar dat werd iedere dag beter.”

Natuurlijk resultaat
De ingreep is nu een half jaar geleden en de zwelling is helemaal weg. Ik heb weer een strakke kaaklijn en die onderkin is verdwenen. Zo’n onderkin maakt je zeker tien jaar ouder, nu past mijn uiterlijk weer bij mijn leeftijd. Het is gewoon fijn dat mijn gezicht meer in verhouding is met de rest.

Een collega zei laatst: wat heb je een frisse blik! Mensen denken dat je afgevallen bent, maar zien niet wat er precies is veranderd. En dat wilde ik ook niet, dat heb ik ook besproken met dokter Ulrich. Ik wilde niet dat het er ‘nep’ uit zou zien, het moest een natuurlijke verbetering zijn. Zo staat het ook op zijn website: als niemand het kan zien, is dat het grootste compliment.”

 

"Zo’n onderkin maakt je zeker tien jaar ouder."

Bel 088 - 7785201