Liquid Facelift

Liquid Facelift

Een liquid facelift is een complete gezichtsbehandeling met injectables waarmee je het volume en de jeugdigheid in je gezicht terugkrijgt. Een liquid facelift is een 100% voor jou op maat gemaakte (serie van) behandeling(en) met een combinatie van verschillende type fillers van het A-merk Juvéderm, innovatieve injectietechnieken en optioneel een aanvullende behandeling met Botox©. 

Informatie over een liquid facelift

Een liquid facelift is een behandeling van het hele gezicht die zonder operatie wordt uitgevoerd. Het is een gerichte, systematische aanpak van verschillende zones in het gezicht in maximaal 3 behandelingen. Door verbetering van het basisvolume, contouren en opvulling/verzachting van fijnere lijntjes zorgen we voor een frissere en jeugdigere uitstraling. Daarbij staat een natuurlijk resultaat voorop. Je kunt kiezen uit 3 varianten: de Liquid Facelift Light, Medium of Intense.

Type injectables

Voor deze behandeling worden fillers van de beste kwaliteit in combinatie met speciale cosmetische behandeltechnieken en optioneel Botox© gebruikt om een zo natuurlijk en optimaal mogelijk resultaat te bereiken. In onze klinieken werken we met de fillers en Botox©  van het vooraanstaande merk Juvéderm. In tegenstelling tot losse filler- en botoxbehandelingen wordt bij een liquid facelift niet 1 specifiek probleem of zone behandeld, maar werken onze cosmetisch artsen aan een totaalaanpak van het gezicht vanuit 3 pijlers: volumeherstel voor een liftend effect, contourverbetering van met name de slapen, kin en kaaklijn en behandeling van fijnere lijntjes.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult worden jouw specifieke wensen en esthetische doelen uitgebreid besproken en vastgelegd in een behandelplan. De kleine, elkaar versterkende ingrepen resulteren in een natuurlijk resultaat waarbij je gezicht haar volume en jeugdigheid terugkrijgt. We herstellen alleen het volume dat door het normale verouderingsproces verloren is gegaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een opgeblazen gezicht krijgt. Tijdens het verouderingsproces gaat er met name volume verloren in het gebied bij de slapen, jukbeenderen/wangen, onder de ogen, bij de kin en kaaklijn. Dit wordt veroorzaakt door verlies van onderhuids vet en botvolumeverlies met het stijgen van je leeftijd. Door het volume juist op die plekken te herstellen, blijft je natuurlijke uitstraling behouden.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor jou het beste is, welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke complicaties en de nazorg. Je krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de arts of je de juiste indicatie hebt voor een liquid facelift. De cosmetisch arts bespreekt je esthetische doelen (denk aan: frissere uitstraling, minder verslapte/vermoeide uitstraling, uitstraling die bij je leeftijd past) en zal vragen wat je wensen en verwachtingen zijn. De arts kan dan aangeven of hij/zij met de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een ander product zoals Botox© en een andere behandelmethode zoals een peeling of laserbehandeling een optie kan zijn. Er wordt altijd gestreefd naar de mooiste versie van jezelf bij elke leeftijd, waarbij ook de hals, handen en decolleté meegenomen worden.

De arts bespreekt met je welke zones van het gezicht met welk type filler behandeld worden en hoeveel behandelingen en product (millimeter) er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Ook zal besproken worden met welk interval de behandelingen gepland worden.

Tot slot krijg je aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controlemomenten. Besluit je tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door jou wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs indien je besluit tot behandeling over te gaan.

 

De behandeling in 3 stappen


Stap 1: Herstel van volume en contouren

Ouder worden gaat gepaard met volumeverlies. De huid verliest haar ondersteuning bij de slapen, jukbeenderen/wangen en onder de ogen waardoor de huid verslapt en gaat zakken. Hierdoor ontstaat er een overschot aan huid/volume bij de neuslippenplooi en verschijnen er zogenoemde ‘marionetlijnen’ vanuit de mondhoeken naar de kin. We herstellen het volume op plaatsen waar het verloren is gegaan met behulp van Juvéderm. Zo wordt je gezicht op een natuurlijke manier ‘gelift’, komen jeugdige rondingen weer tevoorschijn (contourverbetering) en verminderen fijnere rimpels rondom je ogen en mond.

Stap 2: Verbeteren van de mimiek en huidconditie

Door een sterke mimiek kun je een ontevreden of bozige uitdrukking krijgen. Dit wordt nog eens versterkt doordat de huid minder vitaal en dof wordt. Met gerichte Botox© behandelingen verminderen we bestaande overactiviteit van aangezichtsspieren en verjongen we daarmee op termijn ook de huid. Zo krijg je weer rust en balans in je gezicht. We bieden de liquid facelift aan met en zonder Botox© behandeling. De arts adviseert welke behandeling voor jou het beste geschikt is.

De huidconditie kan daarnaast verbeterd worden met laser-, licht- en peelingbehandelingen, uitgevoerd in samenwerking met onze huidtherapeuten. Een goede timing (volgorde) van behandelingen en samenwerking van alle disciplines onderling is sterk bepalend voor het eindresultaat. Onze cosmetisch artsen en huidtherapeuten werken nauw en vakkundig samen en verliezen je agenda (haalbaarheid) hierbij niet uit het oog. Een aanvullende huidbehandeling kun je met de arts bespreken (deze is niet inbegrepen bij de liquid facelift).

Stap 3: Opvullen van lijnen en rimpels (verfijning)

In bijvoorbeeld de mondhoeken en op de bovenlip worden lijntjes en rimpels één voor één opgespoord en behandeld door ze op te vullen. Hetzelfde gebeurt met eventuele wallen. Dit is de finishing touch op weg naar een natuurlijk, fris en vitaal uiterlijk dat er onopvallend goed uit ziet. Door het gebruik van verdoving is de pijnervaring van de behandeling beperkt.

Afhankelijk van je specifieke situatie en het opgestelde behandelplan neemt de liquid facelift behandeling tussen de 30 en 45 minuten in beslag. Voor de eerste en laatste behandeling worden er foto's gemaakt voor je medisch dossier. Bij inspuiting van de lippen met Juvéderm wordt je eerst verdoofd, op andere plekken is een verdoving meestal niet nodig. De filler wordt vervolgens met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. Om zwelling tegen te gaan zal de verpleegkundige het behandelde gebied koelen. Na de behandeling mag je meteen naar huis.Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek, die kun je camoufleren vanaf de dag na behandeling. (kijk op www.lycogel.nl voor handige camouflage producten).

Heftige fysieke inspanning (sporten) in de 1e week na fillerbehandelingen met volumes hoger dan 4,0 ml raden wij af. 

 

De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij/zij beoogt te bereiken. Echter, het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling. Omdat er een stappenplan ten grondslag ligt aan de liquid facelift, kan het eindresultaat pas goed worden beoordeeld vanaf 4 weken na de laatste behandeling.

Het resultaat van een liquid facelift is meteen zichtbaar. Omdat de concentratie van het hyaluronzuur en de crosslinking van de Juvéderm producten waarmee wordt gewerkt hoog is, houdt het resultaat lang aan. Bij een Liquid Facelift Light mag je een werkingsduur van een jaar tot anderhalf jaar (en soms nog langer) verwachten.  Bij een Liquid Facelift Intense kan de werkingsduur tot 4- 5 jaar zijn na de eerste behandeling. Het is dan wel  aan te raden om na ongeveer 9 - 12 maanden een touch-up te laten doen. Zo blijft het effect behouden, krijg je geen evidente schommelingen in je uiterlijk en heb je langer plezier van het resultaat.

Wat zijn de risico's?

Zoals bij elke toepassing van injectables bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het eindresultaat. 

Enkele Juvéderm producten kunnen, wanneer deze oppervlakkig worden ingespoten, iets blauw doorschemeren. Het middel is dan door de huid heen zichtbaar. Deze complicatie komt zelden voor en verdwijnt meestal ook weer vanzelf. Er zijn verder geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Juvéderm producten.

Om de kans op complicaties tot een minimum te reduceren adviseren wij om vanaf 4 weken voor, tot 4 weken na de behandeling geen bezoek aan tandarts en/of mondhygiënist in te plannen.

Moet ik een verband dragen?

Een verband is niet nodig, hooguit even een pleister wanneer er een puntbloedinkje ontstaat door het prikken.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Je kunt na een fillerbehandeling direct weer aan het werk. Je kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens je lunch ondergaan. De meeste mensen gaan de volgende dag weer werken.

Hoe weet ik welk product of merk injectables het best bij mij past?

Velthuis werkt met merken en producten van de hoogste kwaliteit en die voldoen aan alles eisen die worden gesteld aan injectables vanuit de toezichthouders. De arts kan je uitleggen wat de verschillen tussen de merken en producten zijn en welk product het bete geschikt is voor welk doel.

Hoe snel zie ik resultaat met facial fillers?

Injecties met facial fillers geven onmiddelijk resultaat. Let op, dit betreft een tussentijds resultaat, want de fillers gaan nog water binden. Daarnaast kun je de eerste 48 uur zwelling ervaren en blauwe plekken krijgen. Blauwe plekken kunnen in het ergste geval tot 2 weken na behandeling zichtbaar blijven. Dit wisselt sterk van persoon tot persoon. Het eindresultaat is zichtbaar vanaf 4 weken na de laatste behandeling, bij behandeling in fasen.

Zijn er bijwerkingen?

Het type facial filler dat een synthetische suikermolecule bevat, wordt meestal goed verdragen, maar net zoals bij alle geneesmiddelen zijn bijwerkingen mogelijk. Tijdens de consultatie zal je arts je grondig uitleggen wat je mag verwachten van de behandeling. Mogelijke bijwerkingen met facial fillers zijn: roodheid op de plaats van de injectie, pijn, zwelling, hardheid, bobbels en bulten, blauwe plekken, jeuk of verkleuring van de huid. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen een week.

Mag ik alcohol drinken?

Je kunt het beste geen alcohol meer nuttigen vanaf 48 uur voorafgaand aan de behandeling om het risico op blauwe plekken zo laag mogelijk te houden. Na de behandeling mag je, mits je geen blauwe plekken hebt, weer alcohol drinken.

Waarom kiezen voor een liquid facelift bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Kosten van een liquid facelift

Om onze klanten kennis te laten maken met de liquid facelift, introduceren we deze serie behandelingen tegen een extra aantrekkelijke introductieprijs.

Soort Prijs
Liquid Facelift LIGHT 1x4ml fillers - 1x 30-45 min. behandeling op maat €1.500,00
Liquid facelift LIGHT 1x4 ml fillers+ 50EH Botox - 1x 30-45 min. behandeling op maat €1.750,00
Liquid Facelift MEDIUM 2x4ml fillers behandelplan - 2x 30-45 min. behandeling op maat €2.500,00
Liquid Facelift MEDIUM 2x4ml fillers + 50EH Botox behandelplan - 2x 30-45 min. behandeling op maat €2.750,00
Liquid Facelift INTENSE 3x4ml fillers behandelplan - 3x 30-45 min. behandeling op maat €3.500,00
Liquid Facelift INTENSE 3x4ml fillers + 50 EH Botox behandelplan - 3x 30-45 min. behandeling op maat €3.750,00

Wil je een afspraak maken of meer informatie over een liquid facelift?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten