Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Liquid facelift; wat is het en wat doet het met je uitstraling?

27 / 02 / 2019

Wat is dat nu eigenlijk, een liquid facelift? Is het een operatie? Wordt er gesneden, of kan je op andere manieren ‘liften’? Ik vertel je er in dit blog graag wat meer over.

Hoe werkt veroudering van het gelaat?

Laten we beginnen bij het begin: hoe verouderen we nu eigenlijk in het gelaat? Naast een verlies van collageen en elastine (een soort verstevigende vezeltjes in de huid) , verliezen we ook vet in ons gezicht en zelfs bot. Hoe gek het ook klinkt: de schedel krimpt naarmate we ouder worden. Oogkassen worden wijder, terwijl de kaak en slapen juist invallen. Daarnaast neemt het vet in het gezicht af en vormt minder één geheel.

Door dit alles wordt de huid eigenlijk ‘te ruim’ voor het onderliggende weefsel en gaat deze hangen. Vaak ben je er jezelf niet zo van bewust hoe dat volume met de jaren vermindert. Ik vraag meestal aan mijn patiënten een foto van 10 of 15 jaar geleden. Als ze ongeveer gelijk zijn gebleven qua gewicht, zie je vaak een voller en uiteraard ook strakker gelaat.

De liquid facelift behandeling

Met een zogenoemde ‘liquid facelift’ proberen we met behulp van (oplosbare) fillers het verloren volume te herstellen. Meestal proberen we dit in stapjes te doen, afhankelijk van de wens en het budget van de cliënt.

De behandeling zelf bestaat uit een aantal injecties verspreid over het gelaat. De pijn valt heel erg mee, omdat de naaldjes erg dun zijn en in de filler zelf ook een lokale verdoving zit waardoor het behandelde gebied tijdelijk minder gevoelig wordt. Blauwe plekjes en zwelling zijn mogelijk, maar meestal erg beperkt door het gebruik van canules (stompe naalden) en voor en na koelen.

Laat je niet verrassen door de plaatsen waar je behandelend arts allemaal prikt! Dit gaat van slapen en jukbeen tot kaaklijn en kin en nog veel meer. Het kan echt wonderen doen!

 

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


Het resultaat van een liquid facelift

Het resultaat is direct na de behandeling gedeeltelijk zichtbaar maar kan het best beoordeeld worden na ongeveer 3 à 4 weken. Hoe lang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte filler, de vooraf bestaande conditie van de huid en de levenswijze van de cliënt.

Belangrijk om vooraf te weten is dat we niet alles kunnen liften met deze techniek. En daarnaast: je krijgt geen dik gezicht van een liquid facelift! Iets wat mensen toch vaak denken. We respecteren je normale gelaatscontouren, en geven je dus geen overdreven uitgesproken jukbeenderen of lippen als je die nooit hebt gehad.

Wil jij meer weten over een liquid facelift? Kom dan gerust eens een keertje op consult bij een van onze cosmetisch artsen, om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201