Rejuvenation Laser - voor een jonge en stralende huid

Laser Rejuvenation

Laser Rejuvenation is bedoeld voor mensen met een matige tot aanzienlijke huidveroudering, die zich uit in fijne en grove rimpels, een grove huidstructuur, een vale huidskleur en gebrek aan veerkracht. Deze behandeling verbetert de huidstructuur en geeft nieuwe veerkracht.

Informatie over Laser Rejuvenation

De CO2 laser wordt al vijftien jaar gebruikt voor het 'gladstrijken' van rimpels (Laser Resurfacing). Deze laser geeft mooie resultaten, maar vormt wel een flinke belasting: de behandeling is pijnlijk en het herstel duurt lang.

Inmiddels is er een nieuwe generatie CO2 lasers ontwikkeld, die de laserstraling 'gefractioneerd' (in kleine deeltjes) aanleveren. Groot voordeel daarvan is dat de behandeling snel gaat en het herstel slechts enkele dagen tot een week duurt, afhankelijk van de diepte en intensiteit.

Behandeling met deze nieuwe CO2 laser noemen we Laser Rejuvenation (verjonging).

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met de Elite MPX laser/IPL. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden. 

huidscan-nieuw

 

huidscan-fotos

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Huidscan

Bekijk video

Voor Laser Rejuvenation is geen narcose nodig. Uw huid wordt met behulp van een verdovingscrème verdoofd. Het is moeilijk aan te geven of de behandeling pijnlijk zal zijn; sommige mensen voelen er weinig van, terwijl anderen het juist als erg pijnlijk ervaren.

Verdoving

Voor een behandeling met de Laser Rejuvenation hoeft geen verdovingsvloeistof geïnjecteerd te worden, een verdovende crème is voldoende. Het is moeilijk aan te geven of de behandeling pijnlijk zal zijn; sommige mensen voelen er weinig van, terwijl anderen het juist als erg pijnlijk ervaren.

Na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Na de behandeling wordt een speciale crème aangebracht. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt.

De zwelling verdwijnt meestal in 3 tot 4 dagen, de roodheid houdt langer aan, vaak 4 tot 7 dagen. De kleine korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan afhankelijk van de behandeldiepte tot 2 weken duren. Sommige mensen krijgen na een aantal dagen last van jeuk. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces.

Napijn en herstel

Meestal is de huid na de behandeling rood en gezwollen. In het behandelde gebied vormen zich kleine korstjes waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De zwelling verdwijnt meestal na vier tot vijf dagen, de roodheid houdt langer aan, en is vaak ongeveer een week duidelijk zichtbaar. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, maar dit kan afhankelijk van de behandeldiepte tot twee weken duren. Direct na de behandeling krijgt u een afspraak voor een controlebezoek aan de arts.

Het is belangrijk dat u reële verwachtingen heeft van het resultaat. Laser Rejuvenation is geen wondermiddel waardoor u weer met een compleet strakke huid door het leven kunt gaan. De behandeling zal uw huidstructuur wel aanzienlijk verbeteren.

Wanneer uw huid sterk verouderd is, geeft de traditionele CO2 Laser (CO2 Laser Resurfacing) betere resultaten.
Bij geringe huidveroudering is één behandeling voldoende. Bij aanzienlijke huidveroudering zijn er twee tot drie behandelingen nodig, steeds met een tussentijd van minimaal een maand.

Het ongemak van zwelling, roodheid en kleine korstjes is van tijdelijke aard. Specifieke complicaties die na Laser Rejuvenation kunnen optreden zijn het ontstaan van langdurige roodheid, huidoneffenheden, ontkleuringen en littekentjes.

Algemene risico's die na iedere ingreep kunnen optreden zijn onder andere een allergische reactie, een infectie en een gestoorde wondgenezing.

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling wordt door een huidtherapeut of arts uitgevoerd.

Kan iedereen een laser behandeld worden?

Nee, behandeling met een laser is niet mogelijk wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Gemiddeld kunt u na drie dagen weer aan het werk.

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraars?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen volledig of gedeeltelijk wanneer ze worden uitgevoerd door een erkend huidtherapeut of dermatoloog. U heeft hiervoor wel een aanvullende verzekering nodig. Soms moet er vooraf toestemming worden gevraagd aan de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De huidtherapeut kan u hierbij helpen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen gebieden.

Behandeling Prijs
Laser Rejuvenation deelgebied € 600
Laser Rejuvenation gelaat € 750

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

(8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten