Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Elite MPX laser

vanaf € 80,-

Voor een egale teint

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vervelende vlekken op je gezicht?

Heb je last van roodheid, pigmentvlekken, ontsierde beenvaatjes of storende haargroei? Hier kun je erg onzeker van worden. De Elite MPX laser biedt de oplossing. De Elite kan worden ingezet voor de behandeling van acne, rosacea, pigmentvlekken, couperose, adertjes op de benen, huidveroudering en voor het verwijderen van overmatige haargroei. De Elite combineert verschillende lasers, waardoor er altijd een passende oplossing kan worden gevonden voor je probleem.

Verschillende mogelijkheden


Boek nu online je consultafspraak

Nd:YAG laser

Met de Elite MPX Nd:YAG laser kunnen couperose en kleine oppervlakkige rode en blauwe beenvaatjes goed behandeld worden. De laser geeft lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit af. De Elite MPX Nd:YAG laser kan ook huidveroudering vertragen of acne verminderen. De laser dringt diep door in de huid waarbij de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.  Daarnaast kan de ND:yag gebruikt worden bij acne. De laser doodt de bacteriën die acne veroorzaken  en verwarmt het talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder snel verstopt raken.Ook is storende haargroei heel goed te behandelen met de Nd:YAg laser.  Tijdens een laserbehandeling wordt de celstructuur in de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Voor ontharen gebruiken we de Elite MPX Alexandrite laser bij lichte huidtypes (huidtype I, II en III). Voor donkere huidtypes (huidtype IV, V en VI) gebruiken we de Elite MPX Nd:YAG laser. Ook is een combinatie van beide lasers mogelijk. Dit biedt een breed behandelaanbod voor permanent ontharen.

Alexandrite laser

We beschikken over de Elite MPX Alexandrite laser en een specifieke IPL die uitermate geschikt zijn om diverse pigmentvlekken te vervagen. Met de Elite MPX Alexandrite laser kunnen scherp begrensde sproeterige of ronde pigmentvlekken die zijn ontstaan door UV straling worden behandeld. Ook is storende haargroei heel goed te behandelen met de Alexandrite laser. Tijdens een laserbehandeling wordt de celstructuur in de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Voor ontharen gebruiken we de Elite MPX Alexandrite laser bij lichte huidtypes (huidtype I, II en III). Voor donkere huidtypes (huidtype IV, V en VI) gebruiken we de Elite MPX Nd:YAG laser. Ook is een combinatie van beide lasers mogelijk. Dit biedt een breed behandelaanbod voor permanent ontharen.

IPL

Is er sprake van meer algehele UV schade, roodheid en pigmentvlekken als gevolg van wondjes of acne dan kan IPL (Intense Pulsed Light) worden ingezet. Deze apparatuur lijkt erg op laser; het geeft een lichtimpuls af met een breder spectrum aan golflengten, terwijl een laser maar één golflengte heeft. Door het bredere aanbod van golflengten kan de schade met IPL effectief afgebroken worden.

Resultaat laserontharing

Resultaat laserontharing

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Resultaat acne (peeling + laser)

Uit het LINDA.tv-programma 'Spiegeltje, Spiegeltje'

Laserontharing behandeling

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de huidtherapeut die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut. Zij geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De huidtherapeut kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Aanvullend op het consult kan de huidtherapeut eventueel direct een huidscan uitvoeren. Met behulp van deze EVE M scan wordt de conditie van jouw huid in beeld gebracht en kunnen we ontdekken wat jouw huid nodig heeft. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de huidtherapeut onderteken je deze behandelovereenkomst. 

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. De Elite MPX geeft korte lichtimpulsen af. Afhankelijk van het doel kunnen de verschillende lasers  (de Nd:YAG laser, de Alexandrite laser of de IPL) worden gebruikt. De Nd:YAG en de Alexandrite lasers zijn bovendien te combineren, zodat we een behandeling op maat kunnen aanbieden.

  De behandelingen met de Elite MPX zijn prettiger dan die met andere lasers. Dankzij de goede koude-luchtkoeling wordt de behandeling als minder pijnlijk ervaren.

  Voor een veilige  laser- en lichtbehandeling geldt: vermijd directe blootstelling aan zonlicht of de zonnebank. Wij adviseren je om 6 weken voor en na de behandeling dagelijks goed in te smeren met SPF 30.

 • Nazorg

  De nazorg

  Na de behandeling mag je meteen naar huis en direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten. Meestal treedt er de eerste uren na de behandeling een lichte roodheid en lichte tot matige zwelling op. Over het algemeen verdwijnt deze na enkele uren tot een dag. Je zult geen last hebben van napijn, maar de huid kan wel wat gevoelig zijn. Behandel je huid daarom voorzichtig; dep je huid droog en gebruik geen deodorants, geparfumeerde producten, scrubs of speciale acneproducten op het behandelde gebied. Vermijd bezoek aan de sauna minimaal een week.

  Na de behandeling voor pigmentvlekken kun je merken dat de pigmentatie eerst donkerder wordt. Door het afschilferen van de huid wordt de kleur weer normaal in een paar dagen tot enkele weken. Hoe lang dat precies duurt is afhankelijk van de diepte van het pigment: diep pigment duurt langer.

  Na de behandeling voor overmatige haargroei merk je dat veel van de zichtbare haren zo’n twee tot drie weken na de behandeling uitvallen. Soms verschijnen er na de behandeling dikkere haren in het behandelde gebied. Dit zijn geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. Ze vallen vanzelf uit, eventueel kun je ze de volgende dag afscheren.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  De Elite MPX laser is een zeer veilige laser. Echter is ook jouw medewerking nodig om de behandeling goed en veilig te laten verlopen. We vragen je daarom goed aan de voorgeschreven instructies te houden. Na de behandeling treedt er een lichte roodheid en zwelling op, dit is een normale reactie en deze verdwijnt na enkele uren tot een dag. Soms kan er een klein korstje of blaasje ontstaan. Het is belangrijk hier niet aan te krabben om littekens te voorkomen. Zelden treedt er een algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid op: de huid wordt lichter of juist donkerder. Deze kleurverandering is meestal tijdelijk en verdwijnt vanzelf. Als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of drager bent van het koortslipvirus, kan dit door de laserbehandeling verergeren. Gelukkig komen deze complicaties maar zelden voor.

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelingen met de Elite MPX laser. Zij zullen er alles aan doen om je huid egaal te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een behandeling met een Elite MPX laser?

Tijdens het consult zal de huidtherapeut de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De kosten van de behandeling worden bepaald door de locatie van de laser en zijn sterk afhankelijk van het probleem waar je last van hebt.Meer informatie over de Elite MPX laser

Veelgestelde vragen

Kan iedereen met een laser behandeld worden? Is een behandeling met laser of licht pijnlijk? Wanneer mag ik weer ontharen? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Kan iedereen met een laser behandeld worden?

De huidtherapeut of cosmetisch arts bespreekt of je in aanmerking komt voor een laser of IPL behandeling. Dit is afhankelijk van je huidtype, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Bepaalde medicatie veroorzaakt lichtovergevoeligheid of een verstoorde wondgenezing. Behandelen is dan niet mogelijk. Wanneer je de huidaandoening vitiligo hebt, is behandelen helaas niet mogelijk. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten. 6 maanden na het beëindigen van zwangerschap of borstvoeding is een laserbehandeling weer mogelijk. 

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of gebruik maken van de sauna?

Wij adviseren je 6  weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan zon en solarium te en je dagelijks goed in te smeren met SPF 30. Vermijd een bezoek aan de sauna minimaal 1 week.

Is een behandeling met laser of licht pijnlijk?

De behandeling met de Elite MPX is enigszins pijnlijk, vergelijkbaar met warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid tikt. Een verdoving is bij lasertherapie echter niet nodig, de laser geeft koude luchtkoeling tijdens de behandeling, dit maakt dat de behandeling zonder verdoving te verdragen is. Door de huid meteen na de behandeling te koelen verdwijnt de pijn snel.Bij de behandeling met de CO2 laser wordt doorgaans wel gebruikt gemaakt van verdoving. Dit bespreekt de huidtherapeut of cosmetisch arts tijdens het consult.

Wanneer kan ik weer make-up dragen?

Na de behandeling is er roodheid en een lichte zwelling. Wacht daarom enkele uren tot een dag met het aanbrengen van make-up. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.

Wanneer mag ik weer ontharen? (scheren, harsen, epileren, ontharing crème)

Voor laserontharing geldt dat je 6 weken voor en na de behandeling de haren niet mag harsen, epileren, middels een touwtje of ontharingscrème de haren mag verwijderen. Scheren mag wel. Voor alle andere laser- en lichtbehandelingen met de Elite MPX is het advies om 1 week voor en na de behandeling niet te ontharen in het behandelgebied.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over de Elite MPX laser?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201