Blog
Laserontharing; effectief voor ongewenste haargroei
Het komt vrijwel bij iedereen voor; ongewenste haargroei op plekken in het gelaat, op de bikinilijn, de rug, de borst en andere lichaamsdelen. Mannen en vrouwen schamen zich soms onnodig voor deze vervelende kwaal. In sommige gevallen zorgt het zelfs voor ingegroeide haren, waardoor pijnlijke ontstekingen ontstaan. Harsen, epileren, en scheren zijn bekende ontharingsmethoden die meestal herhaaldelijk uitgevoerd moeten worden om maar dat gladde huidje te houden. Nadeel hiervan is dat ook dit huidirritatie kan opleveren. Laserontharing biedt een permanentere oplossing voor dit probleem!
Wanneer kom je in aanmerking voor laserontharing en hoe werkt het?
Wanneer de te behandelen haren donker van kleur zijn, kom je in aanmerking voor laser ontharen. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens het laseren de warmte van een laserpulse opgenomen wordt in de donkere pigmenten van de haarwortel en vervolgens het haarzakje vernietigt. Donkere pigmenten houden makkelijker warmte vast; denk maar eens aan heet weer buiten, dan draag je liever geen zwarte trui toch? Donkerblonde, bruine en zwarte haren zijn dus perfect voor laserontharing. Grijze, lichtblonde of rood haar nemen te weinig warmte op en daardoor is vernietiging van een haarzakje onmogelijk. Ook de dikte van een haar is belangrijk. Hoe dikker een haar is, hoe meer pigment het bevat en hoe effectiever een behandeling is. Laserontharing op donshaartjes is daardoor ook niet aan te raden.
Komen getinte of donkere huidskleuren ook in aanmerking voor laserontharing?
Absoluut! Vaak gaan er enge verhalen rond over pigmentverlies of blaren na laserbehandelingen bij mensen met getinte of donkere huidskleuren. Deze verhalen kunnen kloppen, maar dit gebeurt niet als er een juiste laser wordt gebruikt en er behandeld wordt door een professional. Binnen Velthuis kliniek behandelen we de getinte/donkere huid met een ND:Yag laser, dit is een zeer veilige laser voor laserontharing. De specialisten zijn allemaal ervaren huidtherapeuten die aangesloten zijn bij de Nederlandse vereniging voor Huidtherapie.
Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig bij laserontharing?
Om het gewenste resultaat te behalen, zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Er zijn soms uitzonderingen op dit gemiddelde, bijvoorbeeld wanneer er bij vrouwen sprake is van Polycysteus Ovarium syndroom. Dit is een hormonale afwijking waarbij de eisprong vaak uitblijft en er een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaat. Dit kan resulteren in overbeharing volgens een mannelijk patroon. Wanneer er sprake is van PCOS kunnen er meer behandelingen nodig zijn dan gemiddeld. Wanneer je twijfelt of hier sprake van is, kun je altijd je huisarts consulteren.
Worden behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?
Wanneer het behandelgebied het gelaat is, kan laserontharing in veel gevallen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Ook kan laser ontharen onder de verzekerde zorg vallen voor transgenders wanneer zij onder behandeling zijn voor de geslachtsverandering. Om zeker te zijn of je in aanmerking komt voor een vergoeding van je behandeling, check je dit het beste even bij je zorgverzekeraar!
Wil jij meer weten over laserontharing? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!
Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!