Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Is laserontharing gevaarlijk?

01 / 12 / 2020

Goede, comfortabele en veilige zorg staat bij ons voorop, dus je hoeft je geen zorgen te maken. De huidtherapeuten van Velthuis kliniek werken met de Elite MPX laser, een zeer veilige laser.

Elite MPX laser

De Elite combineert verschillende lasers (de Alexandrite en Nd:YAG laser), waardoor zowel de lichte als de meer getinte huid behandeld kan worden. Tijdens het consult zal de huidtherapeut kijken welke laser het meest geschikt is voor jouw huidtype. Tijdens de behandeling wordt de celstructuur in de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Een behandeling met de Elite MPX is prettiger dan die met andere lasers. Dit komt door de goede koude-luchtkoeling, waardoor de behandeling als minder pijnlijk ervaren wordt.

Wat kun je zelf doen bij laserontharing?

Om de behandeling goed en veilig te laten verlopen en het beste resultaat te krijgen, vragen we je om je goed aan de vooraf besproken en voorgeschreven instructies te houden. Ook dien je directe blootstelling aan de zonlicht of de zonnebank te vermijden. Ons advies is om je 6 weken voor en na de behandeling dagelijks in te smeren met SPF 30. De beste periode om te starten met laserontharing is daarom het najaar of de winter. Daarnaast is het belangrijk dat de haartjes goed zichtbaar zijn. Wij vragen je daarom minimaal 2 dagen van tevoren niet meer te scheren, zodat de haartjes minstens 3 mm zijn. Tussen de behandelingen door is scheren toegestaan, maar kun je beter niet epileren of harsen. Hierdoor zal laserontharing namelijk minder effectief zijn.

Wil jij meer weten over laserontharing? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201