Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Het Velthuis kliniek VIP event

Op 8 juli 2021 hebben we een online event gehad ter ere van ons 25-jarig jubileum waarin tips, feiten en inzichten zijn gedeeld. Onze specialisten en andere inspirerende sprekers hebben hun visie gedeeld op 25 jaar schoonheid en jezelf blijven. Binnenkort vind je hier de video van het event terug.

Speciaal voor jou: Het Velthuis kliniek VIP event

Wij geloven dat je zelf een belangrijke VIP in je leven hoort te zijn. Daarom krijg je bij ons alle aandacht en zien wij iedereen als VIP. Het event is dus speciaal voor jou. Tijdens het Velthuis kliniek VIP event onthullen we bovendien het Jezelfst Magazine ter ere van het 25-jarig jubileum van Velthuis kliniek. Een glossy magazine dat niet primair over de behandelingen gaat, maar juist over mensen en écht jezelf zijn. Tijdens het online VIP Event brengen we dit magazine tot leven. Met presentaties van echte, inspirerende mensen en specialisten die praten over hoe je jezelf blijft en hoe je innerlijke schoonheid in balans brengt met je uiterlijk.

Video event

Bekijk hier de video van het Velthuis kliniek VIP event terug

Programma event

We hebben deze avond inspirerende gasten voor je! Natuurlijk zullen enkele van onze specialisten aan het woord zijn, maar ook een aantal gasten die hun kijken geven op schoonheid.

20.00 uur

Opening event met een bijzondere onthulling

Tijdens het Velthuis kliniek VIP event onthullen we bovendien het Jezelfst Magazine ter ere van het 25-jarig jubileum van Velthuis kliniek. Benieuwd naar de inhoud? Meld je dan aan!

20:30 uur

In gesprek met onze specialisten

Tijdens het online VIP Event brengen we het magazine tot leven. Dit doen we door live de inhoudelijke onderwerpen met onze specialisten te bespreken en is er ook de mogelijkheid om jouw vragen te stellen. Heb je een vraag aan onze plastisch chirurg Marijke van den Elzen, huidtherapeut Luca Geleedst of cosmetisch arts Yvonne Aarnink? Stel dan al je vragen gedurende deze avond.

21.00 uur

Inspirerende gasten

Wie heeft in deze Velthuis camper gezeten en met ons gedeeld hoe je helemaal jezelf kan zijn? En wie deelt haar ervaring en de social media trends met ons? Tijdens het Velthuis kliniek VIP Event vertellen deze inspirerende mensen meer over hoe je jezelf blijft.

21:30 uur

Afsluiting: een cadeautje speciaal voor jou!

We laten je natuurlijk niet aan het einde van het event gaan zonder een cadeautje speciaal voor jou! Laat op het einde van het webinar je gegevens achter en we sturen je het magazine toe.

Meer informatie

Kijkersvragen huidverbetering, injectables en plastische chicurgie

Welke peelings heeft de gespreksleidster gedaan? Zij heeft echt een mooie huid.

Chemische peelings worden ingezet voor het beïnvloeden van de huidstructuur met het oogpunt op huidvernieuwing en daarmee het bereiken van huidverbetering. Het zijn daarmee ook een van de favoriete behandelingen van huidtherapeut Luca Geleedst: ‘Ik behandel mijn gezicht met een glycolzuurpeeling 1x per 3 maanden. Ik wissel de behandelingen vaak af met microneedling’.  

Binnen Velthuis kliniek bieden we een breed scala aan peelings aan. Oppervlakkige peelings op basis van glycolzuur of salicylzuur. TCA peelings en fenol peelings zijn medium en diepe peelings. Welke peelings voor jou geschikt is wordt bepaald door de hulpvraag en de huidconditie. Zo geven oppervlakkige peelings een frisse uitstraling en medium/diepe peelings meer verbetering aan de huidstructuur en pigmentvlekken.

Hoe denken jullie over infrarood licht ter versteviging van de huid? Het zou collageen aanmaak bevorderen.

Infrarood is een vorm van LED therapie. Doordat de golflengte van rood licht de tweede huidlaag - de dermis - bereikt kan het de aanmaak van collageen beïnvloeden. Echter raad huidtherapeut Luca Geleedst aan om LED therapie altijd in combinatie met een peeling of microneedling toe te passen. Door het combineren van behandelmethodes die een synergetisch effect hebben vergroot je het resultaat aanzienlijk. 

Luca is er nog wat te doen aan ouderdomsvlekken in het gelaat? Ik ben zelf bijna 70 jaar.

Ja er zijn zelfs diverse mogelijkheden om ouderdomsvlekken of pigmentvlekken aan te pakken. We kunnen huidveroudering niet terugdraaien, maar wel een deel van de zonschade verwijderen. Met behulp van een pigmentlaser kunnen pigmentvlekken gericht worden behandeld. Het laserlicht verwarmd de pigmentkorrels door middel van korte pulsen. Het lichaam gaat hierdoor de behandelde pigmentkorrels opruimen.

Een andere optie is met behulp van chemische peelings, zoals met een TCA peeling. De huid gaat na de TCA peeling vervellen waardoor ook de pigmentvlekken afnemen. Het resultaat is een meer egale en frisse huid

Mijn interesse gaat ook uit naar het verwijderen van (pigment)vlekken. Klopt het dat je dit het best kan laten doen in de herfst?

Binnen Velthuis kliniek beschikken we over diverse methodes om pigmentvlekken te behandelen. Bijvoorbeeld door middel van een laserbehandeling of TCA peeling. Hiervoor geldt inderdaad dat we het beste resultaat kunnen bereiken wanneer zonblootstelling voor en na de behandeling minimaal is. Maar ook voor een veilige uitvoering van de behandeling is het beperken van blootstelling aan zonlicht belangrijk. Voor een effectieve en veilige behandeling vragen we dus ook jouw hulp. Tijdens een consult bepaal je samen met de huidtherapeut welke periode daarom het meest geschikt is voor een behandeling.

Kan een laser ook de ouderdomsvlekken op je handen weghalen en de huid van de handen verjongen?

Er zijn lasers welke naast pigmentvlekken ook de huidstructuur vernieuwen en daarmee de huid verjongen. Een voorbeeld is een behandeling met de fractional CO2 laser. Een nadeel van deze laser is de lange hersteltijd. Mijn voorkeur voor huidverjonging van de handen gaat daarom uit naar methodes zoals microneedling met de Dermapen gecombineerd met RRS-Skinboosters. Deze methodes vernieuwen en hydrateren de huid en hebben een minimale downtime en risico’s. 

Zou microneedling ook een oplossing zijn voor het verfijnen van grove poriën?

Microneedling is een goede optie voor het verfijnen van de huidstructuur en poriën! Bij een microneedling behandeling wordt met behulp van de Dermapen 4 kleine microwondjes gemaakt. De huid wordt aangespoord om te gaan remodelleren waarbij er nieuw klein collageen wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het aanzien van de huid gladder en verbeteren we tegelijktijdig de frisheid en egaliteit.

Wat vinden jullie van collageen supplementen die op dit moment heel populair zijn?

Ook de huidtherapeuten binnen Velthuis kliniek ervaren de toenemende populariteit van collageendrankjes. Dit past bij de trend om vertragen van (huid)veroudering vanuit een holistisch perspectief te benaderen. De huidtherapeuten combineren een behandelplan voor huidverbetering regelmatig met adviezen over voeding en suppletie. Om onderbouwde adviezen te kunnen geven hebben de huidtherapeuten hiervoor een opleiding gevolgd bij KIVH (kennisinstituut voor voeding en de huid). Op basis van wetenschappelijke literatuur adviseren we daarom vanaf een leeftijd van 30 jaar een dosering van dagelijks 10 gram gehydrolyseerd viscollageen.

Ik ben 57 jaar en heb wat vlekjes en plekjes in mijn gezicht. Moet ik naar een dokter of naar de Velthuis kliniek?

Alle huidtherapeuten binnen Velthuis kliniek zijn HBO geschoolde paramedici en opgeleid om huidaandoeningen te herkennen en te onderscheiden van elkaar. De huidtherapeut is direct toegankelijk zonder een verwijzing. De huidtherapeut behandelt pigmentvlekjes en zonschade met bijvoorbeeld een laser. Als de huidtherapeut bij onderzoek het vermoeden heeft dat het om ander soort vlekjes gaat (zogenaamde rode vlag) zal zij verwijzen naar de huisarts. 

Is er iets aan donkere kringen onder de ogen of tegen donkere ooghoeken te doen? 

Jazeker. Fillers kunnen de geultjes die ontstaan door volumeverlies, ook wel traangootjes genoemd, verbeteren. Hierdoor zullen donkere kringen en donkere ooghoeken minder opvallen. Het doel van deze traangoot behandeling is dan ook om het volumeverlies onder de ogen op te vullen met een filler, waardoor de schaduw onder de ogen minder wordt.

Ik heb mondhoeken die inzakken, een soort van golven geven vanaf de mondhoeken. Het lijken op een soort van littekens en 'rimpels' en een plooi in de kin. Wat kun je daar aan doen..?

Als je ouder wordt gaat alles wat meer hangen. Je huid verliest zijn elasticiteit, ook rondom de mond, en daardoor gaan je mondhoeken soms hangen. Met een injectables behandeling liften we je mondhoeken als het ware weer wat op.

Als je echter ook spreekt van diepe rimpels, een plooi in je kin en huidverslapping, dan wordt er vaak naar een totaalaanpak van het gezicht gekeken; de zogenaamde liquid facelift. Met deze behandeling pakken we de oorzaak aan van de verslapping en niet enkel het behandelen van de symptomen.

Ik heb geen rimpels, maar ik krijg wel van die hangwangetjes en een wat slappere kaaklijn. Als ik het iets opgetrokken zou kunnen worden, worden de neus/mondlijnen al minder en ziet het er net wat frisser/jonger uit. Een facelift vind ik dan alweer net te zware ingreep. Wat zijn de alternatieve mogelijkheden?

Allereerst kijkt cosmetisch arts Yvonne Aarnink naar waar specifiek de verslapping en het volumeverlies zit en waar ze de balans in het gezicht kan gaan verbeteren. Er wordt naar een totaalaanpak van het gezicht gekeken, een zogenaamde liquid facelift, om de basis van het gezicht te herstellen.

Belangrijk om te onthouden is dat eerst de basis fundering van je gezicht aangepakt dient te worden, voordat de losse plooien (zoals de hangwangetjes en neuslippenplooi) aandacht krijgen. Want vrijwel altijd zijn die plooien het gevolg van verslapping en volumeverlies ergens anders. Met een liquid facelift krijg je een strakker, liftend effect zonder een te ingrijpende operatie.

Zie hier ook een filmpje wat uitgebreid antwoord geeft op deze vraag.

Voor de fronsrimpel welke techniek wordt vaak gebruikt om de mimiek eruit te halen?

Een fronsrimpel is een diepe groef tussen je wenkbrauwen. Fronsrimpel kunnen eenvoudig behandeld worden met een tijdelijke spierontspanner. Door deze behandeling kan de cosmetisch arts ervoor zorgen dat de spiertjes wat minder samentrekken. De fronsrimpel wordt hierdoor verzacht of verdwijnt zelfs helemaal.

Ik heb een achteruitslaande kin. Kan je daar met fillers of tijdelijke spierontspanners iets aan doen of kan dat alleen worden opgelost met een operatie?

Als je je stoort aan de vorm van je kin, dan kan deze effectief behandeld worden door een cosmetisch arts met fillers. Door een filler op de juiste plaatsen te injecteren, wordt het volume hersteld of gecreëerd in je gezicht.

Een alternatief voor fillers is een kincorrectie. Deze operatie kan je profiel weer in balans brengen als je een relatief korte kin hebt of als deze over gaat in je hals. De plastisch chirurg kan met jou bespreken welke kincorrectie voor jou het meest geschikt is: een vergroting met lichaamseigen vet of een kin implantaat.

Wil je weten welke optie voor jou het meest geschikt is? Plan dan een consult.

Ik ben 30 jaar, ik heb 2 zwangerschappen gehad en ben bij beiden veel aangekomen. Inmiddels ben ik na de zwangerschappen al het overgewicht weer kwijt en is er een slappe buik achtergebleven. Er is echt een huidoverschot. Is er bij Velthuis kliniek een combinatie behandeling mogelijk van het verwijderen van de slappe huid op de buik en het verwijderen van overtollige huid t.b.v. het genitaal gebied?

Een dergelijke behandeling doen we heel veel zegt plastisch chirurg Marijke van den Elzen. We kijken hierbij altijd eerst naar de mate waarin de huid verslapt is en hangt, en hoeveel vulling er nog aanwezig is. Na een zwangerschap of bij veel afvallen bij overgewicht, zie je dat mensen vaak een bolle buik hebben omdat de buikspieren opgerekt zijn. Vaak gaat ook de schaamheuvel zakken. En wat je met een buikwandcorrectie doet is dat deze buikspieren naar elkaar toe gehecht worden, zodat je contour weer verbeterd wordt, de schaamheuvel gelift wordt en de overtollige huid op de buik weggehaald wordt. Eventueel overtollig vet kan indien mogelijk ook nog weggehaald worden. 

Werken jullie met bepaalde merken borstprotheses of kan ik kiezen?

De plastisch chirurg gebruikt de siliconen borstimplantaten van het merk Mentor, waarbij je de keuze hebt in vorm (rond of anatomisch) en in volume (het aantal CC). Velthuis kliniek werkt altijd alleen met FDA goedgekeurde borstimplantaten, en heeft om deze reden voor het merk Mentor gekozen.

Mijn kaaklijn is helaas niet meer recht en ik heb een hals die niet meer helemaal strak is. Ik zie daarop horizontale lijnen en wat vet onder mijn kin. Ook zie ik die hamsterwangen en kaak terug in mijn familie. Zou een liposculptuur hier tegen helpen? Want ik hoorde dat ook de huid hierdoor weer verstrakt.

Zo te horen heb je huid om je hals die verslapt is en wat vet onder je kin. Met een hals- en kaaklift worden de huid en het onderliggende spier- en bindweefstel weer strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun contouren terugkrijgen. Een andere mogelijke operatie is de correctie van de halsspier, ook wel platysmaplastiek genoemd. Hierbij worden de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals strak getrokken, zodat de plooien in de hals verdwijnen. Dit wordt vaak in combinatie met een halsliposculptuur uitgevoerd, om het overtollige vet onder de kin en in de hals weg te halen.

Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen wat de meest geschikte behandeling is. Weten wat bij jou past? Plan dan met een consult in met een plastisch chirurg.

Voor een correctie van wat plooien in m’n nek. Wat zijn hierin de mogelijkheden?

De behandeling is afhankelijk van welk soort plooien er in jouw hals bevinden. Zie je twee verticale plooien die van je kin tot je halskuiltje lopen? Dan kan een correctie van de halsspier een oplossing voor je zijn. Heb je last van plooien en een verslapte huid bij je hals en kaaklijn? Dan kan een hals- en kaaklift een optie zijn.

Wil je weten welke behandeling bij jouw persoonlijke situatie past? Plan dan een consult met de plastisch chirurg in voor advies op maat.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Op de hoogte blijven van toekomstige events?

Wil je op de hoogte blijven van online en live events, acties en informatie over Velthuis kliniek? Meld je dan hieronder aan!

Meld je direct aan
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201