Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Oppervlakkige peeling

vanaf € 55,-

Voor een goede conditie van je huid

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Maakt een onrustige huid je onzeker?

Heb je een vlekkerige en grauwe huid? Of is je huid juist heel vet? Dan kan een oppervlakkige peeling de oplossing zijn. Door middel van een peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen, waardoor je gezonde huid weer zichtbaar wordt.

Welke oppervlakkige peeling kies jij?

Boek nu online je consultafspraak

Glycolzuur peeling

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. Na een glycolzuur peeling zal de conditie van de huid verbeteren en zal de huid beter vocht vasthouden.

Salicylzuur peeling

Een salicylzuur peeling is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne.

Melapeel mesostop gelaat

De Melapeel is een peeling voor het egaliseren van de huid en het verminderen van pigmentvlekken bij onder andere melasma. Door deze peeling krijgt de huid weer een stralend en egaal uiterlijk.

Videoresultaat peeling

Resultaat acne behandeling (peeling + laser)

Uit het LINDA.tv-programma 'Spiegeltje, Spiegeltje'

Peeling behandeling

Het behandeltraject

De stappen van een oppervlakkige peeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de huidtherapeut die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut. Zij geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De keuze van de peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. De huidtherapeut kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de huidtherapeut onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer twintig minuten.

  Nadat de huid is gereinigd, wordt de glycolzuurstof op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een licht brandend gevoel. Afhankelijk van de reactie blijft de peelingvloeistof enkele minuten op de huid en wordt daarna geneutraliseerd. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na een peeling met glycolzuur.

  Een andere veel voorkomende behandeling is de salicylzuurpeeling. Dit is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne.

 • Nazorg

  De nazorg

  Na de behandeling mag je meteen naar huis en direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten. Wanneer je last hebt van een branderig gevoel, kun je je huid thuis nog koelen met een natte doek. Er kan sprake zijn van enige roodheid, soms met wat zwelling. Na een of twee dagen is dit meestal weer verdwenen.

  Na de behandeling is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden je aan een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Een peeling is een zeer veilige behandeling. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen.

  Je komt niet in aanmerking voor deze peeling als je zwanger bent, borstvoeding geeft of specifieke medicatie op recept gebruikt. Ook bij aanwezigheid van bepaalde huidaandoeningen of enkele specifieke medicamenten is een behandeling uitgesloten. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het consult.

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in peelings. Zij zullen er alles aan doen om je een gladde, gezonde huid terug te geven.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een oppervlakkige peeling?

Tijdens het consult zal de huidtherapeut de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De kosten van een peeling worden bepaald door de locatie van de peeling (gelaat, hals, decolleté). Daarnaast is het ook mogelijk een abonnement af te nemen. Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak zes tot acht behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, zodat een herhaling van de behandeling gewenst kan zijn om het resultaat te behouden. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.Peeling grauwe huid

vanaf €55,- tot €130,-

Peeling actieve acne en pigmentvlekken

vanaf €80,- tot €155,-

Melapeel mesostop gelaat

€ 80,-

Meer informatie over een oppervlakkige peeling

Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of sauna? Wanneer mag ik weer make-up dragen? Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of sauna?

Direct na de peeling is je huid gevoeliger voor zonlicht. Wij adviseren je daarom goed in te smeren met SPF 30 en de huid niet bloot te stellen aan de volle zon. Na 3 dagen kun je weer gebruik maken van de sauna.

Wanneer mag ik weer make-up dragen?

Het is toegestaan om na 24 uur make-up aan te brengen. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Dat verschilt per persoon. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen, haal je het maximale uit de behandeling. Het effect van een oppervlakkige peeling blijft gemiddeld 6 maanden zichtbaar. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij je de peeling om de 3-4 maanden te blijven herhalen.

Ik heb last van een onregelmatige huidstructuur, vooral in mijn gezicht. Helpt een oppervlakkige peeling hiertegen?

Als je last hebt van lijntjes of onregelmatigheden, heb je waarschijnlijke en intensievere behandeling nodig. Een TCA Peeling of laser rejuvenation zijn dan waarschijnlijk meer geschikt.

Kan iedereen een peeling ondergaan?

De huidtherapeut bespreekt of je in aanmerking komt voor een peeling. Dit is afhankelijk van je huidtype, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Bepaalde medicatie veroorzaakt lichtovergevoeligheid of een verstoorde wondgenezing. Behandelen is dan niet mogelijk. Wanneer je de huidaandoening vitiligo hebt, is behandelen helaas niet mogelijk. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over oppervlakkige peelings?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201