Schrijf je in voor het webinar over borstcorrecties    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Medium peelings

vanaf € 180,-

Voor een egalere, jongere huid

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Neem afscheid van die oneffen huid

Last van een oneffen huid? Of een huid die een onregelmatige structuur vertoont door bijvoorbeeld acnelittekens? Dit is vervelend en kan je erg onzeker maken. Een medium peeling biedt de oplossing. Bij deze intensievere peeling worden oppervlakkige lijntjes en structuur verzacht en verkleuringen van de huid verminderd. Na deze peeling gaat de huid zich van binnenuit zichtbaar vernieuwen en schilferen (vervellen). Een medium peeling geeft je gezicht een sterk verfrissend effect. Deze peeling is geschikt voor het gelaat, hals, decolleté en handruggen.

Welke medium peeling kies je?

Boek nu online je consultafspraak

TCA peeling

Voor deze medium peeling wordt de stof trichloorazijnzuur (TCA) gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Pixel peel

De Pixel Peel is een combinatie van Microneedling door middel van een zogenoemde dermaroller met heel veel kleine, fijne naaldjes en de TCA Peeling zoals hierboven beschreven. Door de combinatie van peeling en de dermaroller - die minimale openingen in de huid maakt -  kan de peelingvloeistof dieper penetreren waardoor er sneller en beter resultaat kan worden behaald.  Voor optimaal effect wordt de Pixel peel 2x uitgevoerd. De Pixel Peel is geschikt voor de behandeling van huidveroudering, zonschade, (acne) littekens, pigmentatie, grove poriestructuur of het opfrissen van de huid.

Het behandeltraject

De stappen van een medium peeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de huidtherapeut die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut. Zij geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De keuze van een peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. De huidtherapeut kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Tijdens het consult worden de voor- en nadelen van de verschillende peelings besproken. Bovendien bespreken we alternatieve behandelingen zoals de CO2 laser. Aanvullend op het consult kan de huidtherapeut eventueel direct een huidscan uitvoeren. Met behulp van deze EVE M scan wordt de conditie van jouw huid in beeld gebracht en kunnen we ontdekken wat jouw huid nodig heeft. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de huidtherapeut onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Ter voorbereiding op de behandeling dien je de huid enkele weken voor te bereiden met producten. De huidtherapeut bespreekt dit voorafgaand tijdens het consult.

  Voor een medium peeling worden de stoffen trichloorazijnzuur (TCA) en/of fenol gebruikt. Deze stoffen ontdoen de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Cel vernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

  Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de peelingvloeistof op de huid aangebracht. Dit kan na enkele minuten een licht brandend gevoel geven. De medium peeling wordt in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt vanaf 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het type peeling.

  Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Na de peeling wordt een ‘post peel crème’ aangebracht waardoor het ongemak van roodheid en hitte snel uit de huid verdwijnt.

  Wij werken met de medium peelings van SKIN TECH Pharma®. Deze peeling kent een relatief kortere herstelperiode en minder risico’s dan conventionele medium peelings. Bovendien is een behandeling goed te verdragen door zijn pijnstillende werking.

 • Nazorg

  De nazorg

  Na de behandeling mag je meteen naar huis. Soms kun je een licht branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Binnen 2-3 dagen na de behandeling wordt de huid droger. Je huid gaat strak aanvoelen en kan er rimpelig uit gaan zien. Vooraf aanwezige pigmentvlekken zullen als gevolg van de behandeling donker kleuren voordat de pigmentatie afneemt. Van dag 3-6 zal je huid geleidelijk gaan vervellen. De mate van vervelling is afhankelijk van het aantal lagen waarmee de peeling wordt aangebracht en de diepte van de peeling. Hierna voelt de huid weer normaal aan. 

  Afhankelijk van de intensiviteit van de peeling dient de huid 6-48 uur droog te blijven.
  De huidtherapeut bespreekt de periode waarin de huid niet in contact mag komen met water.

  Het is belangrijk dat je de huid insmeert met de SKIN TECH® producten die je hebt meegekregen. Je start hier 24 uur na de medium peeling mee. De post peel periode is een belangrijk onderdeel van de behandeling en draagt bij aan een optimaal resultaat. Wij adviseren daarom gebruik te maken van het Home care programma dat de huidtherapeut adviseert. Ook het beschermen tegen Uv-straling is erg belangrijk.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Iedere cosmetisch ingreep kent risico’s. Na een medium peeling kan de huid tijdelijk een kleurverschil vertonen. Dit verdwijnt na enkele weken.

  Specifieke complicaties die na een medium peeling kunnen optreden zijn langdurige roodheid, huidoneffenheden, algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid, verergering van bestaande acne en littekens. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op de gebruikte producten.

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in medium peelings. Zij zullen er alles aan doen om je huid weer zichtbaar gezond te krijgen.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een medium peeling?

Tijdens het consult zal de huidtherapeut de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak twee tot drie behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, waardoor een herhaling van de behandeling na verloop van tijd gewenst kan zijn om het resultaat te behouden. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.Meer informatie over een medium peeling

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Wanneer kan ik weer aan het werk? Wanneer kan ik weer make-up dragen? Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen haal je het maximale uit de behandeling. Het effect van een TCA peeling blijft gemiddeld een jaar zichtbaar. Voor het behouden van een egale, stralende huid adviseren we om regelmatig een light of medium peel toe te passen. De huidtherapeut kan je hierover adviseren en een behandelplan opstellen.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Houd rekening met een hersteltijd als gevolg van de vervelling die optreedt. Veelal is het niet nodig om een volledige week vrij te plannen, maar houd er rekening mee dat de reactie van de peeling waarschijnlijk wel zichtbaar is voor je omgeving. Wij raden je aan om de peeling daarom zo te plannen dat je op dag 3 en 4 na de peeling vrij bent of deze dagen vrij houdt van belangrijke afspraken.

Wanneer kan ik weer make-up dragen?

Het is toegestaan om na 24 uur make-up aan te brengen. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.

Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon?

Na een behandeling dien je voorzichtig te zijn met de zon en je huid de eerste drie weken niet bloot te stellen aan de directe zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Bij alle peelings hoort een crème met SPF30/50, om pigmentaanmaak te verminderen. Probeer de zon en sauna zoveel mogelijk te vermijden tot 3 maanden na de behandeling. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger.

Waar kan ik de geadviseerde SKIN TECH® producten aanschaffen?

De post peel care periode is een belangrijk onderdeel van de behandeling en draagt bij aan een optimaal resultaat. Wij adviseren gebruik te maken van het Home care programma dat de huidtherapeut u adviseert. De SKIN TECH producten zijn te koop op iedere vestiging van Velthuis kliniek. Daarnaast bieden wij een service aan om de producten online te bestellen. Vraag de huidtherapeut naar de kortingscode en ontvang 10% korting op SkinTech® producten voor thuisgebruik en gratis verzending.

Kan iedereen een peeling ondergaan?

De huidtherapeut bespreekt of je in aanmerking komt voor een peeling. Dit is afhankelijk van je huidtype, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Bepaalde medicatie veroorzaakt lichtovergevoeligheid of een verstoorde wondgenezing. Behandelen is dan niet mogelijk. Wanneer je de huidaandoening vitiligo hebt, is behandelen helaas niet mogelijk. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201