Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Zeven tips voor zonbescherming in de zomer

huidtherapeut Marron Wassink Door Marron Wassink - 21 / 06 / 2019

Yes, het is weer zomer! De terrasjes, de leuke zomerse uitstapjes naar het strand en het lekker barbecueën in de tuin komen er weer aan. Maar waar moet je op letten als het gaat om zonbescherming, nu de zon zo krachtig is? Ik geef je graag een paar tips.

Zonnige zonnebrandtips

  1. Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 uur, aangezien de zon dan het krachtigst is.
  2. Smeer regelmatig met een zonnebrandcrème. Dit houdt in dat je om de twee uur het product opnieuw moet aanbrengen om de factor te krijgen die op de verpakking staat.
  3. Breng na zwemmen of transpireren opnieuw een zonnebrandcrème aan, ook als de twee uur nog niet voorbij zijn.
  4. Smeer je zonnebrandproduct dik genoeg. We smeren vaak te weinig zonnebrandcrème, waardoor de huid minder goed beschermd is dan je zou denken.
  5. Gebruik liever een crème dan een spray. Een spray wordt vaak nog dunner aangebracht.
  6. Let op het Open Pot Symbool. Is je zonnebrandcrème langer open dan het aangegeven aantal maanden die op het symbool staan, dan zal de werking afnemen van de filters die in het product zitten.
  7. Naast zonnebrandcrème kun je je huid ook beschermen door middel van kleding, een zonnebril en het dragen van een zonnehoed.

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!

Een goede reden om alvast te gaan shoppen voor een fijne zonnebrandcrème en een leuke zonnehoed toch?

Wil je meer te weten komen over je huid? Vraag het tijdens een consult aan een van onze huidtherapeuten, wij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201