Tepelcorrectie zoals een tepelverkleining - Velthuis kliniek

Tepelcorrectie

Een tepel bestaat uit twee delen: het uitstekende gedeelte (de tepel) en het donker gekleurde gedeelte eromheen (de tepelhof).

Bij Velthuis kliniek is het mogelijk om de vorm en afmeting van uw tepels te verfraaien door middel van verschillende tepelcorrecties.

Informatie over de tepelcorrectie

Een gemiddelde tepelhof heeft een diameter van 4,5 centimeter. Vindt u de vorm of grootte van uw tepelhof storend, dan kan een tepelhofcorrectie uitgevoerd worden. Ongeveer 2% van de vrouwen heeft last van een ingetrokken tepel. Ook dit kan op een eenvoudige manier worden gecorrigeerd.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een tepelcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Tevens wordt besproken hoe in uw specifieke geval de tepelverfraaiing het beste uitgevoerd kan worden.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op de tepel af waar de incisies gemaakt zullen worden. Tijdens het consult is besproken hoe bij u de tepelcorrectie uitgevoerd zal worden. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken losgemaakt. Bij een tepelhofverkleining wordt een gedeelte van de gepigmenteerde huid rondom de tepel verwijderd. Dat kan via een incisie rond de buitenkant van het tepelhof of via een incisie rond de tepel. Een gezwollen tepelhof kan gecorrigeerd worden door het verwijderen van het klierweefsel onder de huid.

De incisies worden gehecht met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. De overige hechtingen worden na een week verwijderd. De ingreep duurt ongeveer dertig minuten tot een uur.

Verdoving

De ingreep kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Wanneer de tepelverfraaiing tijdens een borstlift wordt uitgevoerd bent u altijd onder narcose. Wanneer u alleen een ingetrokken tepel laat corrigeren of een tepelhofverkleining laat uitvoeren, gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Als u dat liever wilt kan deze ingreep ook onder narcose uitgevoerd worden.

Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner. U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. U krijgt een recept voor pijnstillers en middelen die de zwelling tegen zullen gaan of verminderen.

Napijn en herstel

Het behandelde gebied is gezwollen en er kunnen bloeduitstortingen te zien zijn. Die trekken gemiddeld vanaf de derde dag na de behandeling geleidelijk weg. De hechtingen worden na een week verwijderd. Wij raden u aan om zeker een dag na de behandeling rust te houden en geen zwaar lichamelijk werk te verrichten. Ook moet u voorkomen dat er druk of spanning op het behandelde gebied komt te staan.

De meeste mensen gaan na twee dagen weer aan het werk. De zwelling zal verder afnemen, maar de littekens kunnen de eerste maanden nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk dat u de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon blootstelt. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

Bij een tepelcorrectie proberen we de melkklieren niet te beschadigen door de tepel niet te verwijderen van de steel. Maar helemaal garanderen kunnen we dit nooit. Er is dus een kans dat u geen borstvoeding meer kunt geven na een tepelcorrectie.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat na een tepelcorrectie altijd littekens zichtbaar zullen blijven. Weliswaar trekken ze na verloop van tijd meer en meer weg, maar helemaal onzichtbaar worden ze nooit.
Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding, vooral bij mensen die roken. Daarom raden we u dringend aan om vier weken voor de ingreep te stoppen, en ook vier weken na de ingreep niet te roken. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Specifieke risico's bij een tepelcorrectie zijn het wijken van de huidranden bij het litteken en rimpeling van de huid rond het litteken. Daardoor kan het herstel wat langer duren, maar het hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Andere risico's zijn gevoelloosheid van de tepels, een verminderd vermogen of soms zelfs onvermogen tot het geven van borstvoeding en de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. U moet er rekening mee houden dat de tepels niet altijd volledig symmetrisch zullen worden.

Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Kan ik na een tepelhofverkleining nog borstvoeding geven?

De kans dat u nog borstvoeding kunt geven na deze ingreep is zeer groot, omdat de borstklier en de melkgangetjes meestal geheel in tact blijven.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Ja, we vinden het prettig om u te zien na een bepaald tijd om te kijken hoe het met u gaat. Een week na de behandeling komt u voor controle en verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna komt u na 3 maanden op eindcontrole.

Zijn er bepaalde medicijnen die ik voor de ingreep niet mag gebruiken?

U mag geen bloedverdunnende middelen gebruiken. Daar moet u tenminste een week voor de ingreep mee stoppen. Uw arts bespreekt tijdens het consult altijd uw huidige medicijngebruik.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

Kosten van een tepelcorrectie.

Behandeling Prijs
Correctie ingetrokken tepel, per borst € 800,00
Tepelhofcorrectie, per tepel vanaf € 750,00
Tepelhofverkleining, beide borsten € 1.800,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in tepelcorrecties (1)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten