Halscorrectie - voor een hals-kaaklift, correctie van halsspier, halsliposculptuur.

Halscorrectie

Vaak is alleen aan de voorzijde van de hals de huid verslapt. U kunt dat eenvoudig zien: er ontstaan dan twee verticale plooien die van uw kin tot uw halskuiltje lopen. In dat geval is een uitgebreide halslift niet nodig, maar kan een platysmaplastiek worden uitgevoerd.

Informatie voor een correctie van de halsspier

Door de platysmaspieren aan de voorzijde van de hals strak te trekken, verdwijnen de plooien. Dit wordt ook wel Platysma plastiek genoemd. Vaak wordt bij deze ingreep ook een halsliposculptuur gedaan om het overtollige vet onder de kin en in de hals weg te halen. Resultaat: uw hals oogt weer strakker en jonger.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een platysmaplastiek. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen.

De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. De chirurg zal eerst het te behandelen gebied aftekenen. Dan maakt hij een kleine incisie aan de onderkant van de kin. Via dit sneetje wordt de huid aan de voorzijde van de hals voorzichtig losgemaakt, de spieren worden terug bij elkaar gebracht en blijvend vastgehecht met niet oplosbare hechtingen. Door middel van liposuctie kan overtollig vet eventueel tegelijkertijd worden weggenomen. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur.

Verdoving

Een platysmaplastiek wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Het te behandelen gebied wordt dan verdoofd door middel van kleine injecties met een verdovende vloeistof. Als u dat liever wilt kunt u de platysmaplastiek ook onder narcose ondergaan. Daarvoor worden dan extra kosten in rekening gebracht.

Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

 

Wat is het verschil tussen een narcose en sedatie?

Bekijk video

Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage om uw hoofd aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. 

Bent u onder plaatselijke verdoving behandeld, dan mag u na de ingreep meteen weer naar huis. Wel is het verstandig een begeleider mee te nemen en in ieder geval niet zelf auto te rijden. 

Bent u onder narcose geweest, dan mag u de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

Na de ingreep draagt u een week een elastische bandage om het hoofd. Na een week komt u weer terug naar de kliniek voor controle en dan worden de uitwendige hechtingen verwijderd. Uw hals zal in het begin wat gezwollen en blauw zijn. De zwellingen en bloeduitstortingen trekken geleidelijk weg in de loop van enkele weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk. 

De littekens zijn een aantal maanden rood en zullen na verloop van tijd verbleken. Er bestaat geen créme die ervoor zorgt dat littekens onzichtbaar worden. Een week nadat de hechtingen verwijderd zijn, mag u de littekens insmeren en masseren met een vette créme. Daardoor blijven de littekens soepel en genezen ze over het algemeen mooier.


Wanneer de elastische bandage af mag, kunt u al goed zien wat het effect is. Een platysmaplastiek is echter een chirurgische ingreep waar uw lichaam zich van moet herstellen. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer vier weken te beoordelen. Hoe lang het effect zichtbaar blijft, is niet exact te voorspellen. Het verouderingsproces gaat gewoon door en de snelheid hiervan is individueel bepaald. Deze ingreep zal waarschijnlijk vijf tot vijftien jaar effect geven. 

Na drie maanden komt u op eindcontrole. We maken dan foto's die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Specifieke complicaties bij een platysmaplastiek zijn verharding van het centrale deel van de hals en de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens.

Is een narcose nodig?

Alleen bij een voorhoofdlift, facelift en de meeste neuscorrecties is een narcose nodig, de andere ingrepen kunnen meestal onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Het volledig bijkomen uit een narcose duurt vaak enkele uren. U kunt zich dan moe en slap voelen. Maar dankzij de speciale narcosemiddelen die we gebruiken zult u waarschijnlijk niet misselijk zijn. U gaat pas naar huis wanneer u weer helemaal wakker en helder bent.

Wanneer mag ik weer sporten?

Na een behandeling onder plaatselijke verdoving mag u na een week weer sporten. De wond heeft dan voldoende tijd om te genezen. Contactsporten of andere sporten waarbij de huid makkelijk beschadigt kunt u beter een maand niet doen. Voor de ingrepen onder narcose geldt dat het goed is om vrij snel na de ingreep weer in beweging te komen. Wandelen bijvoorbeeld is prima! Wanneer u te weinig beweegt vergroot namelijk de kans op trombose. Na twee weken mag u weer wat actiever gaan sporten.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer deskundige artsen
  • De grootste privé kliniek van Nederland
  • De beste en allernieuwste behandelingen

Kosten van halscorrectie

De kosten worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling. Ook de keuze voor narcose of sedatie kan de prijs beïnvloeden. Een platysmaplastiek wordt vaak uitgevoerd in combinatie met één of meerdere andere behandelingen. Tijdens het consult zal de arts u volledig informeren over de eventuele mogelijkheden en/of noodzaak om behandelingen te combineren en u het daarbij behorende kostenplaatje voorleggen.

Behandeling Prijs
Platysmaplastiek v.a. €1.800,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan gerust contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek

(1)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten