Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Sandra

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Jeroen Schots

Een zwembandje onder haar buik, dat was het souvenir van Sandra’s drielingzwangerschap. Pas na 18 jaar nam ze de beslissing: nu wil ik ervanaf.

Sandra (53): “Mensen zeggen weleens: goh, wat zie jij er goed uit voor iemand die een drieling heeft gekregen. Dan vertel ik eerlijk dat ik wel wat hulp heb gehad. De drieling was mijn derde zwangerschap, we hadden er al twee. Een verrassing natuurlijk! Na de zwangerschap probeerde ik mijn buik weer in shape te krijgen. Ik had echt een zwemband onder mijn buik hangen, de rek was eruit. Vel kun je met sporten niet strakker krijgen en mijn buikspieren waren zo erg uitgerekt dat er gewoon een gat tussen zat als ik ze aanspande. De eerste jaren heb in de zomer steeds badpakken gedragen, ik vond die zwemband zo erg…”

Buikwandcorrectie
“Zolang de kinderen klein zijn, denk je niet aan een medische ingreep. Maar nu zijn ze inmiddels 18 en zeiden: doe het gewoon, we kunnen best voor onszelf zorgen. Ook mijn man stond er helemaal achter. Ik ben gaan googelen, want ik kende niemand in mijn omgeving die zo’n operatie heeft laten doen (of ze wilden het niet zeggen, dat kan ook). Online kwam ik het tv-programma ‘De Kliniek’ tegen. Zo kwam Velthuis kliniek naar voren. Ik heb alle reviews van drs. Jeroen Schots gelezen en hij leek me een geschikte arts om een buikwandcorrectie te laten doen.”

Eerlijk over de risico’s
“Vanaf het begin had ik er echt een goed gevoel bij. Jeroen was zo eerlijk over de mogelijkheden, de risico’s en de pijn. Hij vertelde precies waar ik na de operatie rekening mee moest houden. Zo fijn dat je alles te horen krijgt. Ik reed naar huis, belde mijn man en zei: ik wil het graag bij Velthuis laten doen, maar het is zoveel geld. Als je dat wilt, gewoon doen, was zijn reactie. Ik heb de kliniek gebeld en gezegd dat ik liefst zo snel mogelijk geholpen wilde worden. En dat kon.”

Eindelijk weer in bikini
“Jeroen heeft geen mooier plaatje geschetst dan het was. De eerste week heb ik echt pijn gehad. Er was twee kilo huid weggehaald, mijn buikspieren waren gehecht en er was vet verwijderd van mijn flanken. Ik dacht: waarom heb ik dit gedaan? Hoe ga ik ooit rechtop lopen? Komt dit ooit goed? Maar na zes weken liep ik weer een rondje door de stad. De wond is heel mooi geheeld. Ik heb een snee van heup tot heup, maar niemand ziet dat. En afgelopen zomer stond ik in bikini. Ik was de gelukkigste vrouw op de wereld. Nu denk ik: ik had het veel eerder moeten doen.”

Specialist met veel ervaring
“Ik ben heel blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan en vertel het gerust aan anderen. Ik heb de maand voor de ingreep geen alcohol gedronken en ook de extra ijzershakes genomen die voorgeschreven werden. Dat helpt je lichaam om snel te genezen. En ik zou altijd aanraden om het in een kliniek te laten doen bij een specialist die er veel ervaring mee heeft. Het is twee weken echt goed afzien, maar daarna gaat er een wereld voor je open.”

"Jeroen Schots heeft het plaatje niet mooier geschetst dan het was."

Bel 088 - 7785201