Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Sandra

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Die eerste week na de operatie was echt pittig, vertelt Sandra. Maar nu is ze superblij met het resultaat. “Het is het allemaal waard geweest."

Buik zat in de weg
Sandra (53): “Ik vond mezelf best breed en tijdens de zwangerschap ben ik veel aangekomen. Mijn buik is altijd bol gebleven. Niet dat ik striae had, de huid was nog wel mooi. Maar het was gewoon veel. Op een gegeven moment gaat dat je tegenstaan. Ik wil er ook graag leuk uitzien voor mijn man. Hij is heel sportief en ziet er hartstikke goed uit, dat wilde ik zelf dus ook. Kleding doet al veel, een kleurtje in je haar ook. Maar ondanks dat ik drie keer per week sport, ging die buik maar niet weg. Hij zat mij echt in de weg. Ik zei tegen mijn man: het zou toch mooi zijn als ze dat even weg konden halen. Hij zei: nou, dat kan toch? Natuurlijk, het kost best wat, maar als je het graag wilt… Ik ben erover gaan nadenken en hoe meer je erop let, hoe meer je denkt: mooi als dat zou kunnen.

Betrouwbare kliniek
Op internet las ik veel verhalen van andere vrouwen en heb ik foto’s bekeken. En op tv zag ik die serie van Velthuis kliniek. Toen was mijn interesse wel gewekt. Ik heb natuurlijk ook wel verhalen over ingrepen in het buitenland gehoord, dat wilde ik in ieder geval niet. Ik wilde gewoon in Nederland bij een betrouwbare kliniek. Ik had een goed gevoel bij Velthuis kliniek, het is een naam die je veel hoort. Het was toeval dat ik bij plastisch chirurg Felicia Smits kwam. Ik kreeg een consulente die zelf ook geholpen was door Felicia. Zij zei: je bent bij haar in de beste handen. Dat vond ik fijn om te horen, je levert jezelf toch helemaal over aan iemand. Ik heb nog gekeken op Felicia’s eigen website en durfde er vol vertrouwen in te stappen.

Buikwandcorrectie met liposuctie
Het eerste gesprek was spannend, maar Felicia stelde mij heel erg gerust. Ik had zelf nog zoiets van: is het wel echt nodig, die buikwandcorrectie? Stel ik me niet aan? Maar toen ik mijn buik liet zien, zei ze meteen: we gaan het zus en zo doen. Dat was voor mij de bevestiging: het is dus inderdaad echt waar, het is erg genoeg.

Felicia legde uit dat ze ook liposuctie erbij kon doen, dan zou alles nog mooier in verhouding worden. Ze probeerde niet om me een extra ingreep te verkopen. Zij is de deskundige, dus ik vertrouwde op haar. Ik wilde wat het beste bij mijn lichaam past en het mooiste resultaat geeft. Ik had meteen zoiets van: ja, dat wil ik. Natuurlijk, het is wel een ingreep en daar moet je goed over nadenken, maar dat had ik al gedaan. Ik wilde het echt.

Geen zenuwen voor de operatie
Voor de operatie was ik niet echt heel zenuwachtig, dat viel wel mee. Ik ben vaker geopereerd en wist wel een beetje hoe dat gaat. Toen ik eenmaal in dat bed lag te wachten, was het wel even spannend natuurlijk. Maar iedereen stelde me gerust.

Toen ik uit narcose kwam had ik echt veel pijn. Ze hadden een korset omgedaan dat een maatje te klein was. Het zat zo strak dat ik amper adem kon halen. Ik heb toen meteen een ander korset gekregen, dat was al veel beter. Na een nacht in de kliniek mocht ik naar huis.

Pijnmedicatie
Die eerste week viel mij echt niet mee. Je loopt krom want je mag niet rechtop staan vanwege die grote wond. De tweede week moet je weer rechterop gaan lopen omdat je anders last van je rug kan krijgt. Ik wist het wel van tevoren, maar het was toch heel anders dan na mijn keizersnede. Ook was ik bont en blauw van de liposuctie, dat gaf meer last dan de wond van de buikwandcorrectie. Ik wilde graag dat het goed zou genezen en mooi zou worden, dus ik moest mezelf rustig houden. Maar ik ben iemand die graag iets wil doen, stilzitten vind ik moeilijk. Het viel dus niet mee om niks te doen. Ik heb de pijnmedicatie trouw gebruikt en die was ook echt nodig. Je moet er niet te licht over denken.

Rustig opbouwen
Het korset moest ik zes weken dragen en dat viel, ondanks de hete zomer, wel mee. Na zes weken ben ik weer rustig op gaan bouwen. Maar zelfs wandelen was pittig in het begin, dat had ik niet verwacht. Het is een gek gevoel, je hebt niet echt pijn maar het is ook niet comfortabel. De eerste keer hardlopen was ook spannend: gaat het wel goed? Als die wond maar niet scheurt… Ik had het idee in mijn hoofd: als ik maar niks forceer. Je moet echt de knop omzetten: het kan weer en mag weer. Tijdens de controle kreeg ik de bevestiging dat alles er goed uitzag. Dan wordt het makkelijker om langzaam weer op te bouwen.

Hartstikke mooi geworden
Het viel me niet mee in bet begin, maar nu denk ik: ach, die paar weken wegen niet op tegen wat ik nu zie. Ik ben heel erg blij met het resultaat, het is hartstikke mooi geworden. De foto’s terugzien vind ik heel confronterend, het is zo’n groot verschil. De consulente had gezegd: je krijgt niet per se een kleinere maat, je kleding staat gewoon net wat beter. Maar ik heb toch nieuwe broeken moeten kopen, ik heb echt wel een kleinere maat nu.

Siliconenpleisters voor het litteken
Omdat ik altijd veel littekenweefsel aanmaak, wist ik dat het litteken waarschijnlijk niet heel mooi zou worden. Ik heb er nu siliconenpleisters voor gekregen, dat zou het litteken wat dunner en lichter kunnen maken. Maar als dat niet gebeurt, geen probleem. Dat litteken weegt niet op tegen het resultaat. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, ik mag weer gezien worden. Het is het allemaal waard geweest, 200%, zeker weten. Ik ben er echt superblij mee.”

"Felicia is de deskundige, dus ik vertrouwde op haar."

Bel 088 - 7785201