Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie en liposuctie Marina

Buikwandcorrectie, Liposuctie behandeld door Drs. Felicia Smits

Elke zwangerschap laat z’n sporen na, maar bij Marina waren die wel erg duidelijk zichtbaar. Felicia Smits zorgde ervoor dat haar buik weer bij haar lichaam past.

Striae door de zwangerschap
Marina: “Ik heb jaren geleden een tweeling gehad en tijdens die zwangerschap heb ik veel striae gekregen. Het ware echt brede, paarse strepen en ze zaten bovendien asymmetrisch. Na de tweeling heb ik nog een kind gekregen en met mijn buik is het nooit meer goed gekomen. Ik dacht al langer na over een buikwandcorrectie, maar als je kinderen jong zijn heb je daar geen tijd voor. Het spookte al jaren door mijn hoofd en nu dacht ik: ik ga het doen.

Buikwandcorrectie met liposuctie
Ik wist meteen dat ik naar een grote, gerenommeerde kliniek wilde. En dat werd Velthuis kliniek. Ik kreeg een afspraak met plastisch chirurg Felicia Smits. Ik kende haar niet maar mijn vriend zei dat hij haar weleens op tv had gezien. Ze kwam heel sympathiek over en dat bleek tijdens het consult ook echt zo te zijn. Ze zei meteen: ik snap waarom je hier bent, je komt niet voor niks. Ze gaf ook meteen aan dat ze mijn buik voor 80% kon verbeteren, dat gaf een goed gevoel. Felicia legde alles heel goed en duidelijk uit. Zo raadde ze ook aan om naast de buikwandcorrectie ook een liposuctie te doen. Dat zou een veel mooier resultaat geven. Ik besloot meteen dat ik het wilde laten doen.

Het viel allemaal mee
Naar de operatie heb ik enorm uitgekeken. Ik was helemaal niet zenuwachtig, dacht: kom maar op. Het viel allemaal erg mee. Ik was nog nooit onder narcose geweest, maar het ging zo snel: we maakten even een praatje, ik moest aan iets leuks denken en toen was ik al weg. Toen ik wakker werd heb ik ook geen last van de narcose gehad. Ook de pijn vond ik wel meevallen, daar krijg je pijnstilling voor. Maar ik was wel helemaal bont en blauw.

In het begin lag ik een paar dagen alleen op bed. Je doet dan niet veel en je hebt ook medicatie, daardoor had ik weinig last. Het drukpak was wel heel vervelend. Het zat superstrak en ik moest het vier weken dag en nacht dragen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Achteraf valt het allemaal wel mee, maar als je er middenin zit…

Resultaat: een platte buik
Ik ben zes weken thuis geweest en eigenlijk kon ik toen alles weer doen. Ik ben na zes weken ook weer gaan sporten. Het verschil is echt groot: ik heb nu weer een platte buik die past bij de rest van mijn lijf en ook een mooie taille. Er zit nog wel wat striae op mijn buik, want Felicia kon niet alles weghalen. Maar het is zoveel minder dan vroeger en ook mooi symmetrisch nu. Ik kan alle kleding weer makkelijk aan. Vroeger probeerde ik altijd om mijn buik te verstoppen, dat hoeft nu niet meer.”

Beter in je vel
Ik kijk er heel positief op terug. Ik heb me aan alle regels gehouden en daardoor heb ik geen rare dingen gehad. Alles is volgens het boekje verlopen en het is heel mooi geworden. Nee, ik heb echt geen spijt. Aan andere vrouwen die twijfelen zou ik zeggen: gewoon doen. Velthuis is zo’n goede kliniek. Als je iets extreems hebt aan je lichaam waar je niet gelukkig mee bent, daar zijn die klinieken voor. Ik zit nu echt beter in mijn vel.”

"Na de tweelingzwangerschap had ik zóveel striae…"

Bel 088 - 7785201