Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Thea

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Na haar buikwandcorrectie staat Thea anders in het leven: blijer, en trots ook. “Het was een mooi proces om mijn lichaam opnieuw te ontdekken.”

Cadeau aan mezelf
Thea (63): “Deze buikwandcorrectie heb ik als cadeau aan mezelf gegeven. Ik ben altijd heel slank geweest maar nadat ik al vroeg in de overgang kwam is mijn lichaam wel veranderd. Je gaat vet opslaan, ook op je buik. Ik had littekens van een blindedarmoperatie en een keizersnee, dat werden allemaal rollen. Mijn hele leven heb ik gesport en gelet op wat ik eet, maar die buik zakte steeds meer uit. Natuurlijk kun je dat met kleding wel camoufleren, maar die buik hoorde niet bij me. Als ik mijn tante van 92 in de zomer zag puffen met haar zware lichaam, wist ik: dat wil ik niet. Ik heb ook mijn ogen laten liften, dus waarom niet iets aan die buik laten doen?

Klik met de plastisch chirurg
Het lifestyle center waar ik sportte en behandelingen deed, adviseerde me om naar Velthuis kliniek te gaan. Na het eerste gesprek had ik meteen een heel goed gevoel. Plastisch chirurg Felicia Smits en ik hadden echt een klik. Ze heeft me uitgelegd wat de operatie inhield en wat ik daarna kon verwachten. Bij de buikwandcorrectie zou ze de overtollige huid weghalen, en daarbij ook de maagpartij doen en de spieren opnieuw inkorten. Ik heb direct besloten om de ingreep te laten doen. Mijn man stond er helemaal achter. Hij zei: als je dat graag wilt ga ik voor je zorgen als je thuiskomt. Dat is het voordeel van mijn leeftijd natuurlijk. Je hebt geen kleine kinderen meer om je heen, je hoeft alleen maar te herstellen.

Dichter bij mezelf
Het was een mooi proces om mijn lichaam opnieuw te ontdekken. Ik vond het prachtig om te zien hoe je lichaam precies aangeeft wat het nodig heeft. Hoe het vanzelf herstelt en geneest, hoe het aangeeft wat het wel en niet wil, wanneer het genoeg is geweest. Die zes weken herstel waren als een reset. Na de operatie had ik een weerzin van melkproducten, ik heb de eerste dagen sowieso haast niets gegeten omdat ik nog misselijk was van de narcose. Daarna ben ik anders gaan eten. Ik drink nu nauwelijks nog alcohol en eet bijna volledig vegetarisch. Bepaalde dingen zijn gewoon uit mijn systeem. Door dit proces heb ik de kracht gevonden om dichter bij mezelf te komen. Ik wist niet dat dit zou gebeuren, het was echt een cadeau dat erbij gekomen is.

Mooie platte buik
Die buikwandcorrectie heeft mijn persoonlijkheid versterkt. Ik ben nu blijer met mezelf, en ook trots dat ik het gedaan heb. Het is toch een behoorlijke ingreep en je moet die weken van herstel echt serieus nemen. Maar het heeft veranderd hoe ik in het leven sta. Daardoor reageren mensen nu ook anders op me.

Ik sta aan de vooravond van de gepensioneerde fase van mijn leven. Alles wat je in je leven meemaakt mag je achter je laten, alle ballast van de tijd mag je loslaten, dus waarom dan niet de ballast van overtollige huid? Je kunt sporten wat je wilt, maar die zware huid verdwijnt daar niet door. Ik had het gevoel: ik wil mezelf nog één keer helpen. Nu heb ik een mooie platte buik, zonder rol boven mijn broekband. Met dit lichaam kan ik makkelijk naar de 70, 80, 90 jaar.”

"In je leven mag je ballast loslaten, dus waarom niet de ballast van overtollige huid?"

Bel 088 - 7785201