Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Francis

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Sporten en lijnen hielp niet: Francis’ buik werd steeds slapper. Daarom ging ze naar plastisch chirurg Felicia Smits voor een buikwandcorrectie.

Francis (56): “Toen ik eind 20 was, heb ik een grote buikoperatie gehad. Dat is destijds niet mooi gedaan en vanaf die tijd was mijn buik altijd een probleemzone. Naarmate ik ouder werd, werd mijn buik steeds lelijker en slapper. Ik kon sporten en lijnen wat ik wilde, maar het werd niet beter. Daar had ik fysiek en psychisch last van. Ik vond het heel vervelend dat ik kleding die ik wilde dragen niet meer aankon. En in de spiegel kijken zonder kleding, dat deed ik liever niet.”

Buikwandcorrectie
“Ik was eerder bij Velthuis kliniek geweest voor een ooglidcorrectie en daar was ik heel tevreden over. Deze keer ben ik geholpen door plastisch chirurg Felicia Smits. Tijdens het consult zei ze direct: je had elke dag kunnen sporten en dan nog was dit nooit goed gekomen. Ze vertelde dat het met een buikwandcorrectie echt mooi zou worden – en dat is het ook. Ik schrok wel van het bedrag maar dacht meteen: ik ga het doen.”

Geen pijn gehad
“Op de dag van de operatie was ik nerveus, maar vanaf het moment dat de verpleegkundige me kwam halen, gaven ze me het gevoel: het komt goed, maak je maar niet druk. Felicia kwam nog even langs om mijn buik af te tekenen. Ook zij stelde me gerust. Het infuus prikken ging in één keer goed en van de narcose heb ik helemaal geen last gehad. Na de operatie heb ik ook geen pijn gehad. Natuurlijk, het is wel even oncomfortabel. Maar je krijgt een heel schema mee voor pijnstilling en daar heb ik me braaf aan gehouden.”

Litteken is mooi geworden
“De eerste weken draag je een korset. Uit bed komen of naar het toilet gaan is dan lastig, daar heb je in het begin hulp bij nodig. Gelukkig went het wel. Al heel snel dacht ik: wat ziet mijn buik er mooi uit. Ondanks dat het litteken in het begin nog groot was. Ik heb het volgens voorschrift dagelijks met vitamine E crème gemasseerd, ik denk wel dat dat heeft geholpen. Voor het beste resultaat moet je wat tijd investeren, maar als ik zie hoe mooi het is geworden, is dat zeker de moeite waard geweest.”

Veel zelfverzekerder
“Ik ben heel blij met hoe het is geworden. Eindelijk ben ik mezelf weer. Mijn man zegt het ook: het is zo goed dat je het hebt laten doen. Ik merk dat het een groot verschil is in mijn hoofd. Achteraf gezien had ik er meer last van dan ik dacht. Vroeger was de zomer lastig, zelfs met een corrigerend badpak was mijn buik niet mooi. Nu zijn we op vakantie geweest en droeg ik met plezier een mooi badpak, dan ben ik echt weer blij. Kleding zit mooier en staat beter. Ik voel me nu zoveel zelfverzekerder.”

Dit zijn dingen die Francis heel fijn vond bij Velthuis kliniek:
Er is 1 verpleegkundige die de hele tijd bij je blijft, dat geeft een heel vertrouwd gevoel.

  • Alles gaat prima op tijd, je hoeft dus niet lang te wachten voor je operatie.
  • Je ligt lekker onder een dekbed en niet onder een deken.
  • De overnachting aan de overkant was uitermate goed. Ook het eten dat je krijgt en de keuze bij het ontbijt, het is echt bijna hotelservice.
  • Felicia Smits is heel goed en kundig. Wat ze beloofde, is ze ook echt nagekomen. Als zij zegt dat het gaat lukken, dan lukt het ook!

"Ik ben zo blij met het resultaat, eindelijk ben ik mezelf weer."

Bel 088 - 7785201