Velthuis Kliniek nr.1 in rimpelbehandelingen - Velthuis kliniek
11-10-2010

In december 2009 heeft de Consumentenbond haar onderzoek naar rimpelbehandelingen bij klinieken ge-update. Ook deze keer behaalde de Velthuis Kliniek weer een topnotering: de vestigingen in Eindhoven en Rotterdam staan op de eerste plaats, Hilversum op de tweede en de vestigingen in Enschede en Velp staan op de vierde plek in de lijst. Een resultaat waar we trots op zijn!

Meer weten over onze rimpelbehandelingen?
Wilt u vrijblijvend een  informatieavond over injectables bijwonen?
 

Dat de Velthuis Kliniek wederom als beste uit de bus kwam, heeft alles te maken met de hoge kwaliteit die onze kliniek biedt. Een prima indicatie dus, wanneer u op zoek bent naar een betrouwbaar adres voor injectables. Maar waar kunt u zelf op letten bij het kiezen van een kliniek voor een rimpelbehandeling? 
Bijgaand een handige checklist.
 

Checklist

Middelen
Het meest veilig bent u bij een arts of kliniek die verschillende middelen en methodes aan kan bieden. Dan weet u zeker dat er gekozen kan worden voor de oplossing die het meest geschikt is voor uw probleem. Kies altijd voor een tijdelijke filler, nooit voor een permanente. De kans op complicaties is bij permanente fillers te groot.
 

CE keurmerk
Laat u alleen behandelen met middelen met het Europese CE keurmerk en met middelen die zijn goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Let op: zo'n keurmerk wil nog niet zeggen dat de veiligheid gegarandeerd is, maar wel dat het aan minimale veiligheidseisen voldoet. Bij Botox is dit wel het geval: dat middel valt onder de Geneesmiddelenwet.
 

Paspoort
Sommige middelen mogen niet na elkaar ingespoten worden, óók niet als er maanden tussenzit. Een boekje of paspoort waarin u elke inspuiting laat noteren is daarbij een handig hulpmiddel (vraag ernaar bij uw arts).

 

Arts
Ga na of de arts met wie u een oriënterend gesprek houdt, ook de arts is die het middel straks inspuit. Spreek duidelijk af met de arts of er een nabehandeling mogelijk is als het resultaat niet bevalt. En natuurlijk: wat dat gaat kosten. Vraag ook waar en bij wie u terecht kunt bij eventuele complicaties.

 

 

Bedenktijd
Vraag tijdens het oriënterend gesprek of u de geadviseerde rimpelvulbehandeling en de prijs op schrift kunt meekrijgen. Thuis kunt u dan op internet (bijvoorbeeld via de site van de FDA) nagaan wat er bekend is over de stof. Een Nederlandse lijst bestaat helaas niet. Wel kunt u, als het gaat om permanente en tijdelijke fillers, op de site van het RIVM meer informatie vinden.
 

 

Prijs
De prijzen voor injectables verschillen aanzienlijk per kliniek. Zijn de prijzen erg laag, bedenk dan dat kwaliteit een prijskaartje heeft. Er zijn klinieken die aanbieden om in een vervolgbehandeling restmateriaal (het overgebleven vulmateriaal van een eerdere behandeling) te gebruiken. Het is van belang dat dit alleen gebruikt wordt binnen de houdbaarheidsdatum van dat vulmiddel. Bij veel injectables is dat volgens de fabrikant maar één dag. Als bij een vervolgbehandeling eigen restmateriaal aangeboden wordt, ga dan na of dat bij het gebruikte middel ook mogelijk is. Gebruik geen restmateriaal van een andere gebruiker.

 

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten