Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Ontdek de kracht van cosmeceuticals

Door Luca Geleedst - 05 / 02 / 2024

Huidtherapeut Luca Geleedst gaf onlangs een webinar over huidverbeterende verzorgingsproducten, oftewel cosmeceuticals. Maar waarom zou je overwegen om cosmeceuticals op te nemen in jouw dagelijkste huidverzorgingsroutine? In dit artikel zetten we de belangrijkste inzichten van Luca voor je op een rijtje.

Wat zijn cosmeceuticals, en wat is het verschil met cosmetica?

Bij Velthuis kliniek streven we naar de beste zorg voor jouw huid, en daarom maken we gebruik van cosmeceuticals. Deze huidverzorgingsproducten gaan net een stapje verder dan de normale cosmetica. Het woord "cosmeceuticals" zegt het eigenlijk al: een combinatie van cosmetica, welke je gewoon bij de drogist kunt kopen, en farmaceutica, welke alleen op doktersrecept te verkrijgen zijn. Cosmeceuticals zitten verpakt in tubes, ampullen, en pompflesjes waardoor de actieve ingrediënten hygiënisch bewaard kunnen worden. Je kunt cosmeceuticals meestal alleen via huidspecialisten verkrijgen, zoals de ervaren huidtherapeuten van Velthuis kliniek. Dit heeft te maken met de krachtige werking van de producten, waarbij advies en begeleiding bij het gebruik ervan een must zijn. Bij cosmeceuticals ligt de focus op echte huidverbetering, en dat maakt deze producten zo bijzonder. In tegenstelling tot normale cosmetica, die vaak gericht zijn op een algemenere doelgroep, zijn cosmeceuticals veel specifieker te gebruiken. Doordat cosmeceuticals niet net zoals gewone cosmetica alleen op de bovenste huidlaag werken, maar tot de diepere huidlagen komen, worden specifieke huidproblemen effectiever aangepakt. Het is dus niet zomaar een kwestie van smeren; het is een gerichte aanpak om individuele huidproblemen aan te pakken. 

 

Wanneer kies je voor cosmeceuticals? 

Je kunt om meerdere redenen kiezen om cosmeceuticals te gaan gebruiken. Het is belangrijk dat wanneer je cosmeceuticals gebruikt, je deze opneemt in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Je kunt ze zowel 's ochtends als 's avonds inzetten om je huidconditie te onderhouden. Je herhaalt dit dus elke dag, want net zoals consistente sport- of voedingsroutines, levert een dagelijkste huidverzorgingsroutine het beste resultaat op! Daarnaast zijn cosmeceutical producten, in tegenstelling tot normale cosmetica, ook effectief bij het verbeteren van specifieke huidcondities, denk hierbij bijvoorbeeld aan rosacea of pigmentvlekken. Samen met jouw huidtherapeut kun je gerichte cosmeceutical producten kiezen met actieve ingrediënten die helpen om jouw specifieke huidproblemen te verminderen. Je kunt cosmeceuticals ook inzetten als optimale voorbereiding of ondersteuning bij een huidbehandeling bij ons in de kliniek, zoals peelings. Je kunt bijvoorbeeld voorafgaand aan een peeling, een peel booster gebruiken om de huid goed voor te bereiden en een mooi, egaal resultaat te bevorderen. Bovendien dienen cosmeceuticals ook als een waardevolle investering voor het behoud van een langdurig resultaat na je behandeling. Ze dragen bij aan het optimaliseren van de behaalde resultaten en zorgen voor het vertragen van het huidverouderingsproces. Het gebruik van cosmeceuticals is dus een investering in de gezondheid en uitstraling van je huid op de lange termijn.  

 

Het gebruik van cosmeceuticals 

Ook het gebruik van cosmeceuticals verschilt enigszins met dat van een normaal cosmetisch product. Onze huidtherapeuten zijn er om je te adviseren over welke cosmeceuticals passen bij jouw huidconditie en begeleiden je gedurende het gebruik hiervan. Een dagelijkse routine met gezichtsreiniging, crèmes, serums, peelings, maskers en zonbescherming wordt hierbij aanbevolen. In tegenstelling tot veel normale cosmeticaproducten, kunnen bij cosmeceuticals ook de ochtend- en avondroutines variëren. Bijvoorbeeld zoals het gebruik van een antioxidant serum en SPF in de ochtend, en een peeling of retinol product in de avond. Het kan ook nodig zijn om sommige producten geleidelijk in te voeren of af te wisselen, afhankelijk van de actieve ingrediënten. Onze huidtherapeuten begeleiden je hierbij.  Soms zijn er ook aanpassingen aan je routine nodig, dit heeft te maken met veranderingen van je huidconditie, behoeften of seizoensinvloeden. Regelmatige controles, bijvoorbeeld elke vier maanden, met je huidtherapeut helpen je om je routine te bekijken en eventuele aanpassingen te bespreken. Op deze manier blijf je optimaal profiteren van de voordelen van cosmeceuticals voor je huid.  

 

Welke cosmeceuticals passen bij mij? 

Bij Velthuis kliniek bieden wij je graag een gepersonaliseerd behandelplan, dat volledig is gericht op jouw wensen, behoeften en specifieke huidtype en –conditie. Op deze manier kunnen we samen een routine opbouwen waar je echt wat aan hebt. Dit betekent dat wij een consult doen, waarbij we luisteren naar jouw wensen en hulpvraag, en natuurlijk naar jouw huid kijken. Hier voegen we nu een innovatieve dimensie aan toe met de allernieuwste huidanalyse, de Eve M. Deze geavanceerde huidscan maakt gedetailleerde foto's van de verschillende huidlagen, waardoor we inzicht krijgen in jouw huidconditie en zelfs je huidleeftijd kunnen bepalen. Onze huidtherapeuten zullen op basis van deze informatie deskundig advies geven over welke cosmeceuticals het beste aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften.  

Wil je naar aanleiding van deze informatie een persoonlijk behandelplan? Plan gerust eens een consult bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder! Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201