Schrijf je in voor het webinar over borstcorrecties    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Hallo lente, dag adertjes op je benen

17 / 03 / 2024

De lente hangt weer in de lucht, en dat betekent dat we binnenkort onze benen weer willen showen in korte rokjes en shorts. Maar wat als je je niet helemaal zeker voelt over die kleine rode of blauwe adertjes op je benen? Geen zorgen! Adertjes op de benen zijn vaak onschuldige, maar toch vervelende verschijnselen die veel mensen ervaren. Gelukkig bieden wij oplossingen om van deze adertjes af te komen, zodat jij vol zelfvertrouwen de lente tegemoet kunt treden.

Wat zijn adertjes op de benen?

Dus, wat zijn die adertjes op de benen precies? Deze ontsierende kleine vaatjes, ook wel haarvaatjes, berkentakjes, bloedvaatjes en spinadertjes genoemd, kunnen verschijnen als rode of blauwe lijntjes op de huid. Ze zijn vaak het gevolg van verslapte vaatwandjes en kunnen veroorzaakt worden door diverse factoren, waaronder hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg, of zelfs een beroep waarbij je veel moet staan. De verwijde haarvaatjes geven geen medische klachten, maar je wilt er natuurlijk wel vanaf.


Hoe kom je ervan af?

Een populaire en doeltreffende methode om adertjes op de benen te verminderen is een laserbehandeling, zoals met de Elite MPX laser die door de huidtherapeuten van Velthuis kliniek wordt gebruikt. Tijdens deze behandeling wordt de laser gericht op de verwijde vaatjes, die vervolgens binnen enkele weken door het lichaam zelf worden opgeruimd. Dit klinkt misschien eng, maar is het niet. Veel mensen beschrijven het gevoel als warme prikjes of een licht tikje tegen de huid, vergelijkbaar met een elastiekje. Daarbij is de behandeling goed te verdragen dankzij de koude koeling die tijdens de sessie wordt gebruikt. Onze specialisten doen er bovendien alles aan om de behandeling voor jou zo prettig mogelijk te laten verlopen.


Na de behandeling

De behandeling met de Elite MPX laser duurt gemiddeld tussen de 15 en 40 minuten. Na de behandeling kun je verwachten dat je huid een beetje rood en gevoelig zal zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen. Je kunt ook wat onderhuidse bobbeltjes voelen, deze gaan vanzelf weg. De kleur van de behandelde vaatjes kan veranderen naar lichtrood of paarsblauw en er kunnen ook kleine pigmentvlekjes ontstaan, maar ook dit is slechts tijdelijk. Binnen enkele weken zul je al een duidelijke verbetering zien, en voordat je het weet, kun je weer met volle teugen genieten van het dragen van je favoriete lente-outfits!

Daarnaast kun je na de behandeling vrijwel gelijk weer je normale activiteiten oppakken. Geen reden om je plannen te wijzigen, behalve misschien om die warme douche of sauna nog even uit te stellen in de eerste 24 uur. Ook is het handig om met een staand beroep nog een dagje thuis te blijven. Vergeet ook niet om je huid goed te beschermen tegen de zon, want hoewel de lentezon heerlijk is, kan deze je huid na een laserbehandeling gevoeliger maken.

Dus, laat die leggings en lange broeken maar in de kast liggen, want met een laserbehandeling kun je snel en voorgoed afscheid nemen van die vervelende adertjes op je benen. De perfecte tijd om zelfverzekerd en stralend de lente in te stappen!

Heb jij last van kleine adertjes op je benen en wil jij je laten behandelen? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!

 

 Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201