Lipofilling? Of toch een filler?

Als je ouder wordt, raakt je gezicht steeds meer volume kwijt. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen, en ook nog eens op verschillende manieren. Met tijdelijke fillers bereiken we mooie resultaten, maar ook voor lipofilling is veel te zeggen. Dus wat moet je dan kiezen?
Ik zal proberen je een beetje wegwijs te maken door de twee behandelingen te vergelijken.

Fillers
Met een filler op basis van hyaluronzuur kunnen we volume geven ter hoogte van de jukbeenderen, slapen, wangen, mondregio en kaaklijn. Het resultaat is tijdelijk en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat je al naar gelang de behoefte en de locatie op verschillende leeftijden het gezicht kunt verfrissen. Zo kan de cosmetisch arts goed inspelen op wat jouw gezicht op dat moment nodig heeft. Soms zullen de wangen meer vulling nodig hebben, de andere keer zijn het vooral de rimpels rondom de mond die weer op gaan spelen. Het nadeel is dat je het bij moet houden. Want als je niets doet, zijn de fillers na anderhalf jaar weer helemaal door het lichaam opgelost.

Lipofilling
Lipofilling is ook een manier om volumeverlies te corrigeren, maar dan met een meer blijvend (permanent) resultaat. We halen wat lichaamsvet uit buik, billen of benen, bewerken dat en injecteren het vervolgens in het gezicht. Het resultaat is echter niet 100% te voorspellen. Vaak wordt een deel van het geïnjecteerde vetweefsel na een paar maanden weer afgestoten en valt het resultaat na de eerste behandeling wat tegen. Verder is het resultaat ook erg afhankelijk van de ervaring van de plastisch chirurg. Vraag daarom altijd naar voor- en nafoto’s en het succespercentage bij het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Je ziet: beide methodes hebben voor- en nadelen. En de ene is niet per se beter dan de andere. Je zult waarschijnlijk nog veel vragen hebben – want welke behandeling is nu voor jou het meest geschikt? Laat je daarom altijd goed en eerlijk multidisciplinair adviseren door zowel een cosmetisch arts als een plastisch chirurg. In de meeste cosmetische klinieken werken beide artsen namelijk nauw samen. Zo kun je uiteindelijk het traject kiezen dat het beste bij je past.

Leave A Comment

Your email address will not be published.