Ik hou van mijn sproeten!

Ja, ik heb sproeten. Vroeger werd ik hier nog wel eens mee gepest maar nu omarm ik ze en horen ze echt bij mij. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die er niet blij mee zijn. Wat kun je er dan aan doen?

Sproeten ontstaan doordat je wordt blootgesteld aan zonlicht. Hierbij  ontstaan er kleine donkere vlekjes die donkerder gekleurd zijn dan de normale huid. In de huid zie je dit  doordat er een opeenhoping van pigment is tussen de huidcellen. Het is dus niet zo dat er meer pigment wordt afgegeven of dat er meer pigmentcellen aanwezig zijn. Het pigment is als het ware minder mooi verdeeld. Wanneer er  voor een langere tijd geen of nauwelijks blootstelling is aan de zon zullen de sproeten ook weer verbleken.

Sproeten kan je op meerdere manieren behandelen. Hierbij moet je alleen rekening houden dat als je bloot wordt gesteld aan de zon dat de sproeten dan weer ontstaan. Belangrijk is dus om je huid goed te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcrème.

Sproeten kun je verbleken door middel van peelings zoals glycolzuurpeelings. De sproeten zullen hierbij niet weg gaan maar verbleken en de huid zal egaliseren.

Verder kun je sproeten ook behandelen door middel van een laser of IPL. Bij een laser of IPL kun je heel lokaal werken of er voor kiezen grotere gebieden te behandelen. Hierbij kun je mooie resultaten krijgen afhankelijk hoe diep het pigment zit.

Voor meer informatie over de behandeling van sproeten? Ga in gesprek met een huidtherapeut.

Leave A Comment

Your email address will not be published.