Botox beschermt je kiezen

Na gaatjes en tandvleesproblemen is tandenknarsen de derde aandoening die je gebit kan aantasten. Heel veel mensen hebben er last van, en dat kan ernstige gevolgen hebben voor je gebit. Wanneer je kiezen met kracht over elkaar geschuurd worden, treedt er slijtage op. Omdat je het doet terwijl je slaapt, heb je er geen controle over. En juist dat maakt tandenknarsen heel moeilijk te verhelpen.

De tandarts kan een plastic bitje aanmeten dat je kiezen beschermt, en soms helpen ontspanningsoefeningen ook een beetje. Maar er is ook een andere manier die het tandenknarsen effectief verhelpt: Botox. Door een beetje Botox in de kauwspieren te spuiten, nemen de klachten meteen af. Vaak stopt het tandenknarsen zelfs helemaal. De behandeling kan na een aantal maanden gewoon herhaald worden.

Wanneer de kauwspier tot rust komt, zie je vaak ook een verandering in de gezichtsvorm. Een te krachtige kauwspier zorgt namelijk voor een hoekige kaaklijn. Wanneer de kauwspier ontspant, wordt het gezicht zachter en ronder – en dus vrouwelijker.

Leave A Comment

Your email address will not be published.