Laserontharing - Velthuis Kliniek voor permanente ontharing van rug, schouders en borst.

Laserontharing

Overtollige haargroei op de rug, de schouders en de borst kan heel storend zijn. Met laserontharing is het mogelijk de haartjes langdurig tot permanent te verwijderen.

Informatie over ontharen bij mannen

Naar boven

Velthuis kliniek werkt met de Elite MPX, de nieuwste generatie huidlaser die vele malen krachtiger is dan zijn voorganger. Laserontharing wordt ook wel permanente ontharing genoemd, maar er is echter geen garantie dat er helemaal geen haartjes meer terugkomen. Meestal zijn zes tot acht behandelingen nodig om 60 tot 70% van de beharing voor meerdere jaren te verwijderen. En dat is toch een flinke winst!

Blonde, rode en grijze haren kunnen niet behandeld worden.

Consult

Naar boven

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met de Elite MPX. De huidtherapeute zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. De huidtherapeute zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 30,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Behandeling

Naar boven

De Elite MPX is een laser waarmee we alle huidtypen kunnen behandelen. Het laserlicht wordt alleen opgenomen door pigmentcellen in de haren. De huid en het omringende weefsel van het haarzakje absorberen de laserlichtstraal niet. Daardoor is een laserbehandeling een veilige en effectieve behandeling tegen ongewenste haargroei. Het is met de Elite MPX mogelijk veschillende lasers te combineren. Voor ontharen gebruiken we de Alexandrite laser bij huidtype I, II en III (lichte huidtypes). Dit is de gouden standaard voor ontharen. Voor huidtype IV, V en VI (donkere huidtypes) gebruiken we de Nd:YAG laser van de Elite. Ook is een combinatie met Alexandrite en Nd:YAG laser mogelijk. De huidtherapeute kan dit beoordelen tijdens het consult.

Wanneer de laserstraal de gepigmenteerde haarworteltjes bereikt wordt de energie van de laser omgezet in warmte. De haarwortel raakt echter zodanig beschadigd dat de haar niet meer kan groeien. Dit proces is alleen effectief indien een haar zich in een actieve groeifase bevind. Alleen in de groeifase is de haarwortel gevoelig voor de laser. Omdat haren in een cyclus groeien is slechts een deel van de haren in de groeifase.  Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Voor de ingreep worden er foto's van het te behandelen gebied gemaakt. U krijgt tijdens de behandeling een beschermingsbril voor uw ogen. De behandeling zelf duurt afhankelijk van het te behandelen gebied tien minuten tot  een uur.

Veel van de zichtbare haren vallen vlak na 2 - 3 weken na de behandeling al uit. Laserontharing kan zonder verdoving worden uitgevoerd. De meeste mensen ervaren de behandeling als enigszins pijnlijk. Door het koelen tijdens de behandeling  is behandeling zonder verdoving te verdragen. Sommige mensen beschrijven het alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. Bepaalde behandelgebieden, zoals de bovenlip, zijn gevoeliger.

De hoeveelheid laserenergie is afhankelijk van uw huid- en haarkleur. De tip van het laserhandstuk wordt op een stukje huid geplaatst waarna er kortdurend laserlicht op de huid wordt gestraald. Tijdens de behandeling wordt uw huid gekoeld met koude lucht.

 

Verdoving

Naar boven

Laserontharing kan zonder verdoving worden uitgevoerd. De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk maar beschrijven het alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. De hoeveelheid laserenergie is afhankelijk van uw huid- en haarkleur. De tip van het laserhandstuk wordt op een stukje huid geplaatst waarna er kortdurend laserlicht op de huid wordt gestraald. Tijdens de behandeling wordt uw huid gekoeld door speciale koelings-gel op het te behandelde gebied te smeren.

Na de ingreep

Naar boven

De eerste uren na de behandeling kunt u last hebben van een gevoelige en rode huid, alsof deze door de zon verbrand is. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt direct na de behandeling een koeling op de behandelde plaats gelegd. In uitzonderlijke gevallen verschijnen blaasjes of korstjes op de behandelde plek. Deze verdwijnen weer na enkele dagen. Direct na de behandeling kunt u. alle dagelijkse activiteiten weer hervatten.

Er is geen sprake van napijn. De huid kan hooguit wat gevoelig zijn. Heeft u daar last van, dan kunt u een paracetamol nemen of een koude kompres op de behandelde plek leggen. Behandel de onthaarde huid voorzichtig. Dep haar droog, gebruik geen deodorant, geparfumeerde producten, scrubs of speciale acneproducten.

Soms verschijnen er na de behandeling dikkere haren in het behandelde gebied. Dit zijn geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. Ze vallen vanzelf uit, eventueel kunt u ze na twee dagen afscheren.

Resultaat

Naar boven

Niet iedereen is geschikt voor laserontharing. Haar- en huidskleur spelen een belangrijke rol. Donkere haren bevatten meer melanine. En omdat juist de melanine het laserlicht absorbeert, werkt deze methode effectiever bij mensen met donkerbruin of zwart haar. De Nd:YAG Laser die Velthuis kliniek gebruikt, maakt behandeling van een donkere huid wel mogelijk.

Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een langdurige ontharing. De reden hiervoor is simpel. Haren worden gemaakt in de haarzakjes. De haarzakjes doorlopen een cyclus van drie fasen. Niet alle haarzakjes doorlopen deze drie fasen op hetzelfde tijdstip.

Op het moment van de laserbehandeling zullen sommige haarzakjes in de groeifase zijn, andere zijn in de overgang- of rustfase. De laser heeft alleen effect op de haarzakjes die in de groeifase zijn, omdat er dan voldoende pigment, ook wel melanine genoemd, is om het laserlicht op te nemen. Op de haarzakjes die in de overgangs- en rustfase zijn heeft de laser geen effect. Meerdere behandelingen zijn dus nodig om  zoveel mogelijk haarzakjes in de groeifase te treffen en te inactiveren.

Om zeker te zijn dat een groot gedeelte van de niet behandelde haarzakjes bij een volgende behandeling wel in de groeifase is, dient er circa zes tot acht weken tussen de behandelingen in zitten. Over het algemeen zullen zes tot acht behandelingen voldoende zijn voor een optimaal resultaat. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's en complicaties

Naar boven

Ernstige complicaties na laserontharing komen zelden voor. Na de behandeling is de huid wat gevoelig, rood en gezwollen; dit trekt meestal na enkele uren tot maximaal één dag weg. Soms is er sprake van een algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid: de huid wordt lichter (hypopigmentatie) of donkerder (hyperpigmentatie). Deze kleurverandering is meestal tijdelijk. Als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of een koortslip, dan kan dit door de laserbehandeling verergeren.

Kosten

Naar boven
Bovenlip € 125,00
Kin € 125,00
Neusrug € 125,00
Neus € 125,00
Oorschelpen € 125,00
Bakkebaarden € 125,00
Wangen € 175,00
Gezicht € 275,00
Hals € 175,00
Nek € 175,00
Handen € 125,00
Oksels € 175,00
Onderarmen € 275,00
Bovenarmen € 275,00
Schouders v.a. € 275,00
Rug v.a. € 375,00
Tepelhof € 125,00
Borst v.a. € 225,00
Navel € 125,00
Maag v.a. € 175,00
Buik v.a. € 175,00
Bikinilijn v.a. € 225,00
Billen € 375,00
Onderbenen € 325,00
Bovenbenen € 425,00
Benen € 675,00

 

Kortingen
2 locaties € 30,00
3 locaties € 65,00
4 locaties € 105,00
5 locaties € 150,00
6 locaties € 200,00

Meest gestelde vragen

Naar boven
 • Welke lichaamsdelen kunnen met de laser behandeld worden?

  Alle lichaamsdelen behalve de ogen en bepaalde intieme lichaamsdelen kunnen behandeld worden. De meest behandelde gebieden zijn het gelaat, de oksels, borst, rug, bikinilijn en benen.

 • Houd ik aan de behandeling littekens over?

  De laserbehandeling veroorzaakt geen littekens. In sommige gevallen kunnen korstjes ontstaan die zonder littekens genezen, als u tenminste niet aan de korstjes krabt. In sommige gevallen kan de huid verkleuren. Er is dan sprake van hyperpigmentatie (het donkerder kleuren van de huid) of hypopigmentatie (het lichter kleuren van de huid). Meestal herstelt zich dit binnen enkele maanden spontaan.

 • Hoe lang duurt de behandeling?

  Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied duurt de laserontharing enkele minuten tot bijna een uur.

 • Welke laser wordt in de Velthuis Kliniek gebruikt?

  Velthuis Kliniek gebruikt voor laserontharing de Elite MPX laser. Deze laser is op dit moment één van de modernste lasers op het gebied van laserontharing. In deze laser zit zowel een Alexandrite laser als een Nd:YAG laser. Zo kan behandeling optimaal afgestemd worden op de huid en haren. Alle huidtypen kunnen veilig behandeld worden met de Elite MPX laser.

 • Welke alternatieven zijn er?

  De meest gebruikte alternatieven zijn scheren, harsen of epileren. Dit zijn oplossingen die zeer tijdelijk zijn. Elektrisch ontharen is een meer effectieve methode, maar wordt veelal als pijnlijk en tijdrovend ervaren. Bovendien kan er onderhuids littekenweefsel ontstaan.

 • Wordt laserontharing vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

  Sommige verzekeraars vergoeden een deel of de volldige kosten van de behandeling. Het gaat hier dan vaak om de behandeling van gebieden met extreme haargroei in het gelaat of serieuze probleemgebieden op het lichaam. Om zeker te weten of u in aanmerking komt voor vergoeding, kunt u het beste een schriftelijke aanvraag indienen bij uw verzekeringsmaatschappij.

 • Is het mogelijk in termijnen te betalen?

  Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten
Alternate Text

Beauty Avonden

In oktober organiseren wij Beauty Avonden. Open avonden op diverse locaties waar je in een ontspannen sfeer kunt kennismaken met onze behandelingen én al je vragen kan stellen aan onze specialisten.

Inhoud van de avonden:

Lees meer en meld je aan Aanmelden is gratis en verplicht je tot niets