Lipofilling voor Borstvergroting met eigen lichaamsvet

Borstvergroting door lipofilling

Velthuis kliniek biedt een nieuw alternatief voor de traditionele borstvergroting: de borstvergroting met eigen lichaamsvet. Met lipofilling brengen we vetcellen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen in de borsten om zo het volume te vergroten. 

Informatie over lipofilling borstvergroting

Bij lipofilling verplaatsen we vetcellen vanaf een andere plek in het lichaam naar de borsten. Omdat we met lichaamseigen materiaal werken, is deze behandeling volkomen veilig. Uiteraard is het wel belangrijk dat de chirurg ervaring heeft met deze methode en daarvoor de nieuwste technieken en apparatuur gebruikt. Velthuis kliniek gebruikt hiervoor een nieuw, gesloten systeem waarbij het geoogste vet direct wordt geprepareerd en daarna ingespoten kan worden.

Met lipofilling bereiken we mooie en vooral natuurlijke resultaten. Borsten kunnen per behandeling ongeveer één cupmaat voller gemaakt worden. Dit komt overeen met 150 - 200 cc vet per borst dat kan worden ingebracht. Ook voor volumeverlies na een zwangerschap of als vervanging voor borstprotheses kan lipofilling een oplossing zijn.
Foto's voor en na de behandeling(1)

Deze behandeling is uitgevoerd door Jeroen Schots, Plastisch chirurg

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor lipofilling van borsten.

Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor een borstvergroting met lichaamseigen vet wordt allereerst een liposcultuur gedaan. Daarbij wordt zo’n 500 tot 600 ml vet weggezogen uit het donorgebied. In een gesloten systeem worden de goede vetcellen eruit gehaald en klaargemaakt om ingespoten te worden. Vervolgens worden de vetcellen in de borsten (het receptorgebied) ingebracht.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier.

Om een optimaal resultaat te bereiken moeten de vetcellen goed verspreid worden. Dat gebeurt met een lange canule (stompe naald) die via een klein prikgaatje wordt ingebracht. Elke vetcel moet naast een gezonde cel liggen om in te kunnen groeien. Gemiddeld lukt dat met 60 tot 70% van de ingebrachte vetcellen. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid altijd nog iets. De arts houdt hier tijdens de behandeling al rekening mee.

De behandeling duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. Zowel de liposculptuur als het inspuiten van het vet gebeurt met een sedatie of narcose in combinatie met een lokale verdoving. De arts zal met u bespreken welke methode, sedatie of narcose, in uw geval het beste is. 

Op de plek van de liposculptuur kunt u last hebben van een beurs gevoel. Dat kan één tot twee weken aanhouden. Op de plaats waar het vet is ingespoten staat wat spanning, dat kan een drukkend gevoel geven. Het effect van de lokale verdoving werkt nog een paar uur door. Hierdoor zult u zeker tot de eerste nacht na de behandeling nauwelijks last hebben van pijn. Voor het ongemak na de behandeling volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol.

Op de locatie waar het vet is geoogst, moet u enkele weken een elastische broek of bandage dragen. De plek waar het vet is ingespoten wordt juist losjes verbonden. Voor de borsten krijgt u een speciale beha van ons. Zorg ervoor dat dit gebied gedurende 2 tot 3 weken warm gehouden wordt. Niet koelen dus!

Wij raden u aan om een week rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste zes weken moet u zware inspanning (tillen, zwaar werk, sporten) vermijden.

Het is belangrijk dat u zowel voor als na de behandeling niet rookt. Roken zorgt namelijk voor een slechtere ingroei van de vetcellen en dat heeft een negatief effect op het resultaat.

Het resultaat van een lipofilling borstvergroting is direct na de behandeling al te zien. Wel is het behandelde gebied dan nog flink gezwollen.

Zowel het oogsten als het inbrengen van het vet gebeurt via kleine openingen in de huid. De littekens kunnen in het begin vurig rood zijn, maar na verloop van tijd nemen de steeds meer de kleur van uw huid aan. U houdt dus nauwelijks zichtbare littekens over aan de behandeling.

Na ongeveer 3 tot 6 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Bij twijfel krijgt u altijd antibiotica om het risico op infectie te verminderen.

Roken vergroot de kans op een infectie en gestoorde wondgenezing. Tevens verlaagt roken het ingroeipercentage van de vetcellen met als gevolg dat het resultaat slechter zal zijn. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Als u aan beide zijden van het lichaam geopereerd bent, kan asymmetrie (ongelijkheid) optreden. Het geopereerde gebied kan tijdelijk wat minder gevoelig zijn. 

Kan lipofilling ook bij mij?

Lipofilling is bij uitstek geschikt voor vrouwen die hun borsten iets voller willen hebben, maar geen grote volumeverandering wensen. Met lipofilling kunnen we de borsten 1 tot 1,5 cupmaat vergroten. Ook asymmetrische borsten en verslapte borsten kunnen we met deze methode verfraaien. Lipofilling is een goed alternatief voor vrouwen die geen implantaten willen, of die hun implantaten willen laten vervangen door natuurlijk vetweefsel. Ook als je slank bent, is lipofilling meestal wel mogelijk. Er zijn namelijk geen grote hoeveelheden vet voor nodig. Alleen met een zeer lage BMI is lipofilling niet mogelijk.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Per behandeling kan slechts een beperkte hoeveelheid vet worden verplaatst. In de borsten kan maximaal 280 cc per borst worden geplaatst. Lipofilling is dus met name geschikt wanneer u geen grote toename in het volume wenst. Na een half jaar kan het resultaat beoordeeld worden. Eventueel kunt u kiezen voor een vervolgbehandeling.

Word ik slanker op de plekken waar vet wordt weggehaald?

Inderdaad, dat is een bijkomend voordeel van deze methode. In overleg met de arts kan het vet worden weggehaald van een plek waar (te) veel aanwezig is. Bij lipofilling wordt echter veel minder weggehaald dan bij een gewone liposculptuur. Het resultaat is dan ook veel subtieler en niet te vergelijken met een ‘echte’ liposcutie.

Is een borstvergroting met lipofilling veiliger dan met implantaten?

Bij lipofilling maken we gebruik van uw eigen vetcellen. Dat maakt lipofilling een volkomen veilige methode om volume te creëren. Voor sommige vrouwen is dat een prettiger idee dan het plaatsen van implantaten. Overigens gebruikt Velthuis kliniek uitsluitend de nieuwste generatie siliconen implantaten van excellente kwaliteit. De keuze tussen een ‘gewone’ borstvergroting of lipofilling is dus heel persoonlijk.

Kan ik na een borstvergroting met lipofilling nog borstvoeding geven?

Normaal gesproken kunt u daarna gewoon borstvoeding geven, als er door de operatie tenminste geen schade aan de melkklieren is toegebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat door een lipofilling de mogelijkheid tot het geven van borstvoeding wordt beperkt

Wat gebeurt er met de vetcellen als ik straks afval of aankom?

De verplaatste vetcellen gedragen zich precies zoals de andere vetcellen in uw lichaam. Komt u aan, dan nemen ze in volume toe. Valt u af, dan worden de vetcellen kleiner. Uw borsten ‘groeien’ dus met uw gewicht mee.

Moet ik stoppen met roken?

Roken zorgt voor een slechtere ingroei van de vetcellen en dat heeft een negatief effect op het resultaat. Daarnaast heeft roken een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om drie weken voor de behandeling te stoppen en ook na de behandeling niet te roken.

Prijzen borstvergroting met eigen vetweefsel

Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor lipofilling borsten en eventuele herhaalbehandelingen.

Lipofilling Borsten € 4.700,-
Lipofilling Borsten (vervolgbehandeling) € 3.750,-

Artsen die gespecialiseerd in lipofilling (8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten