Borstvergroting met een natuurlijk resultaat - Velthuis kliniek

Borstvergroting

Vindt u uw borsten te klein in verhouding tot de rest van uw lichaam, of zijn uw borsten (bijvoorbeeld na een zwangerschap) slapper geworden? Met een borstvergroting kunnen we uw figuur beter in balans brengen.


De behandeling

Bij een borstvergroting gaat het niet alleen om het vergroten van het volume van uw borsten. Ook de vorm van uw borsten en de verhouding met de rest van uw lichaam zijn belangrijk. 

Eigenlijk is een borstvergroting tegenwoordig veel meer een borstverfraaiing. Waarbij we aandachtig naar u luisteren en de grootte en vorm van uw borsten aanpassen aan uw wensen.


Foto's voor en na de behandeling

Op deze pagina staan afbeeldingen welke alleen geschikt zijn voor volwassenen.

De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die vinden dat hun borsten te klein zijn en bij vrouwen die door een zwangerschap of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten hebben gekregen. Ook hangende borsten kunnen we corrigeren. Door een zacht en natuurlijk aanvoelend siliconenimplantaat in te brengen krijgen uw borsten en decolleté meer vulling. En u eindelijk het figuur dat u altijd al wilde.

Elke vrouw is anders, dus uw borsten zijn uniek. Het kan zijn dat u alleen wat meer volume wenst, maar misschien is er ook een borstlift nodig. Dan is het goed om te weten dat bij Velthuis kliniek elk jaar honderden borstcorrecties worden uitgevoerd.

Onze plastisch chirurgen zijn dus echte experts op dit gebied en kunnen uw borsten naar wens verfraaien. Uiteraard werken we uitsluitend met de nieuwste generatie siliconen implantaten van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast biedt Velthuis kliniek ook de mogelijkheid om borsten te vergroten met eigen lichaamsvet. Lees hier meer over deze lipofilling behandelingen. Dankzij het uitgebreide assortiment implantaten in vele vormen en maten kunnen we niet alleen het volume maar ook de vorm van uw nieuwe borsten vooraf heel exact bepalen.

Tijdens het consult vindt een uitgebreide passessie plaats, waarbij u samen met de arts de implantaten kiest. Als de implantaten eenmaal worden ingebracht,gaat dit via een sneetje in de borstplooi. Omdat het litteken straks onder de borst valt, is het niet of nauwelijks te zien. De implantaten kunnen op de grote borstspier, onder de grote borstspier of deels onder de borstpier (dual plane) geplaatst worden. Welke methode voor u geschikt is, hangt mede af van uw lichaamsbouw. De arts kan u precies vertellen welke methode bij u het mooiste resultaat geeft. Een borstvergroting vindt plaats onder narcose. Veel mensen zien daar tegenop, maar omdat we speciale narcosemiddelen gebruiken kunnen we voorkomen dat u misselijk bent na de ingreep. Ook voor veel pijn hoeft u niet bang te zijn; Velthuis kliniek werkt als enige kliniek in Nederland met een speciaal middel voor extra pijnbestrijding na de behandeling. Tijdens de behandeling wordt een verdovingsmiddel in de borstholte gespoten dat nog enige dagen doorwerkt. Uw comfort staat bij ons voorop! De eerste dagen moet u het rustig aan doen en na een week zien we u weer terug voor de controle. 

Goed om te weten: wij werken met een nieuwe methode van pijnbestrijding, waarbij u al vóór de behandeling met medicatie begint. Daardoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk last. Een unieke aanpak om uw comfort te verhogen. Hiernaast staan veiligheid en kwaliteit voorop bij Velthuis kliniek. 

Bekijk video
Bekijk video

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een borstcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Tijdens het consult bespreekt de chirurg de manier van inbrengen en plaatsen van de implantaten met u. Ook zal hij u adviseren over de grootte en het type implantaat. Velthuis kliniek gebruikt uitsluitend implantaten met een ruw oppervlak vanwege het verminderde gevaar van kapselcontractie. U kunt kiezen voor een ronde vorm of druppelvorm, voor een hoog of laag profiel en voor een vulling van soepele of vaste siliconen. De voor- en nadelen van al deze keuzes worden door de chirurg uitgelegd. Om te bepalen welke maat voor u het beste is, volgt een uitgebreide 'passessie'. U moet hiervoor een strak T-shirt meenemen, zodat u het effect goed kunt beoordelen. Na de passessie bepaalt u samen met de chirurg welke implantaten geplaatst zullen worden.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

3-D animatie: Dual plane

Bekijk video

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting is een operatie waarbij de borsten worden vergroot met behulp van implantaten (protheses). Niet alleen het volume, maar ook de vorm kan worden aangepast. Dankzij moderne implantaten en nieuwe technieken geeft een goed uitgevoerde borstvergroting een heel natuurlijk uitziend resultaat.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op de borst af waar de incisies gemaakt zullen worden. Het siliconenimplantaat wordt ingebracht via een sneetje. Na het maken van een 'pocket' (een ruimte waarin het implantaat past) wordt het implantaat ingebracht.

Een implantaat kan op twee manieren geplaatst worden: onder het borstweefsel of onder de borstspier middels de dual plane techniek.

Plaatsing onder het borstweefsel is mogelijk wanneer het klier- en vetweefsel aan de bovenkant van de borst dik genoeg is. Het voordeel hiervan is dat het implantaat een eenheid met de eigen klier vormt waardoor een natuurlijke vorm en beweging van de borst ontstaat.

Is het klier- en vetweefsel niet dik genoeg, dan is plaatsing middels de dual plane techniek de beste optie. Er bestaat dan minder kans dat de randen van het implantaat voelbaar zijn. De bovenkant van de prothese wordt dan onder de grote borstspier geplaatst, terwijl de onderste helft van de prothese zich onder de borstklier bevindt. Ook bij deze techniek zijn de randen van de prothese niet zichtbaar of voelbaar. Deze techniek is iets ingewikkelder. De plastisch chirurg kijkt welke techniek het beste gebruikt kan worden.

De incisie wordt meestal in de plooi onder de borst gemaakt zodat het litteken straks niet opvalt. Maar die plooi kan na een borstvergroting net even lager worden door de nieuwe grootte van de borst. Het is niet makkelijk in te schatten waar de nieuwe plooi precies komt. Maar door een nieuwe techniek, waarbij het onderste deel van het eigen borstweefsel aan de spieren rond de ribben wordt gehecht met oplosbaar hechtmateriaal, is veel beter te bepalen waar de plooi komt. In 98% van de gevallen lukt het perfect.

Een incisie in de borstplooi heeft meestal de voorkeur omdat de chirurg op deze manier het beste zicht heeft op de holte waarin de prothese geplaatst wordt. Eventueel kan de prothese echter ook ingebracht worden via een sneetje in de tepelhof. Tijdens het consult kunt u met de chirurg bespreken wat uw wensen zijn.

Nadat de implantaten zijn ingebracht worden de sneetjes gehecht. Ook wordt als dat nodig is een dun slangetje in de borst aangebracht dat het wondvocht afvoert. Deze drain wordt echter in bijna alle gevallen voor het vertrek uit de kliniek weer verwijderd. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Bij Velthuis kliniek locatie Hilversum en Amsterdam bieden we een extra service: herstelprogramma na dual plane.
Wordt er gekozen voor de dual plane techniek, dan start u meteen met een speciaal herstelprogramma dat door de specialisten van Velthuis kliniek is ontwikkeld. Dit programma is erop gericht om de borstspier - die tijdens de operatie gedeeltelijk los wordt gemaakt - zo goed mogelijk voor te bereiden en na de ingreep zo snel mogelijk én met minder pijn te laten herstellen.

Twee weken voor de ingreep krijgt u van de fysiotherapeut oefeningen om de borstspier op te rekken. Ook wordt er gekeken naar uw persoonlijke omstandigheden: heeft u kinderen? Werkt u? Sport u? Door uitgebreide voorlichting en praktische tips begeleiden we u door het complete proces.

Dankzij dit herstelprogramma heeft u na de ingreep veel minder pijnstilling nodig en herstelt u sneller. Ook keert de kracht in de borstspier sneller terug omdat u de spier aan het trainen bent. Bovendien voelen uw nieuwe borsten dankzij de oefeningen soepeler aan.

Velthuis kliniek biedt dit herstelprogramma aan als extra service - u hoeft hier als cliënt niets extra's voor te doen. Alle instructies van de fysiotherapeut worden automatisch gekoppeld aan de vaste controlemomenten, u hoeft er dus niet vaker voor naar de kliniek te komen. Bovendien worden de kosten volledig vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent.

Verdoving

De behandeling wordt onder narcose uitgevoerd. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg. Velthuis kliniek gebruikt als enige kliniek in Nederland een speciaal middel voor extra pijnbestrijding na de behandeling. Tijdens de behandeling wordt een verdovingsmiddel in de borstholte gespoten, dit middel werkt nog enige dagen door. Uw comfort staat bij ons voorop!

Na de behandeling

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner.

Twee uur na de operatie, wanneer u goed wakker bent en iets gegeten heeft, ziet u de fysiotherapeut aan uw bed. U begint dan meteen met oefenen onder begeleiding. De weken erna doet u thuis elk uur twee eenvoudige oefeningen. Na een week komt u terug voor een wondcontrole en ook dan ziet u de fysiotherapeut weer. U krijgt dan uitgebreidere oefeningen mee.

U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. U kunt na de operatie wat napijn hebben door de zwelling en lichte bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller als Celebrex of Diclofenac hiervoor voldoende.

Resultaat

Het resultaat van de borstcorrectie is direct na de behandeling te zien. Uw borsten zijn dan wel nog flink gezwollen. Na ongeveer drie maanden heeft u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. De incisies die nodig zijn om de implantaten in te brengen worden zo mooi mogelijk gehecht. In de periode direct na de ingreep zullen de littekens rood van kleur en enigszins opgezet zijn. Na verloop van tijd wordt dit minder en na ongeveer een jaar zijn er slechts nauwelijks zichtbare witte lijntjes over. Na een borstvergroting kunt u gewoon borstvoeding geven, als er door de operatie tenminste geen schade aan de melkklieren is toegebracht. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Napijn en herstel

De eerste weken moet u een sportbeha dragen, die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat. Uw arts vertelt u hoe lang u deze beha precies moet dragen.

Om deze zwelling te perken krijgt u ook nog medicijnen. Gemiddeld wordt de zwelling na drie dagen al veel minder. Na 48 uur mag u weer douchen, waarbij u de beha uit mag doen. Soms wordt aan het eind van de operatie aan de bovenrand van de implantaten een elastische band aangebracht om de implantaten te fixeren. Die band moet u gedurende enkele weken dragen. De arts geeft aan hoe lang dit precies nodig is.

Wij raden u aan om een week rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar probeer zware inspanning de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten komt te staan. Na een dual plane operatie is het wel belangrijk dat u elk uur de voorgeschreven oefeningen doet.

Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. Na een dual plane ingreep ziet u ook dan weer de fysiotherapeut, die u uitgebreidere oefeningen voor zal schrijven.

De zwelling verdwijnt in de loop van twee tot zes weken. In het begin kan het gevoel in uw tepels anders zijn. Dit varieert van heel gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt is moeilijk aan te geven, het verschilt van persoon tot persoon.

De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

De meeste mensen, kunnen na één tot twee weken weer gaan werken en zijn na zes weken weer volledig actief.


Bekijk video

Heeft het gebruik van de anticonceptiepil invloed op het resultaat van een borstvergroting?

Wanneer u voor de behandeling de anticonceptiepil al gebruikte, heeft dat geen invloed. Wanneer u de pil pas na de behandeling gaat slikken, kán dat invloed hebben op de grootte van de borsten. Of dit zal gebeuren is echter niet van tevoren te voorspellen – het verschilt van vrouw tot vrouw.

Veiligheid van borstprothesen
Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen bij een borstvergroting, is het type prothese. Daarbij moet de veiligheid van de prothese voorop staan.

Recent heeft de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) het gebruik van PIP-prothesen verboden. Deze prothesen, die jarenlang in Nederland gebruikt zijn, blijken onaanvaardbare risico's voor de gezondheid met zich meebrengen. Voor meer informatie kunt u hier klikken. Goed om te weten: Velthuis kliniek heeft nooit met deze prothesen gewerkt.

Bij Velthuis kliniek wordt gebruik gemaakt van prothesen van Natrelle of de protheses van Mentor. Beide prothesen zijn jaren lang getest door onder andere FDA en voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen om als implantaat te mogen worden gebruikt. Ook zijn er meerder wetenschappelijke studies* beschikbaar over de effecten en veiligheid op lange termijn. Uit al deze studies blijkt dat prothesen van deze merken een veilige keuze zijn voor vrouwen die een borstvergroting ondergaan.

* Relevante studies:
- Aesthet Surg J. 2012 Aug;32(6):709-17. Epub 2012 Jun 29. Natrelle style 410 form-stable silicone breast implants: core study results at 6 years.
- Plast Reconstr Surg. 2005 Sep;116(3):768-79; discussion 780-1. Cohesive silicone gel breast implants in aesthetic and reconstructive breast surgery. Brown MH, Shenker R, Silver SA.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Bij twijfel krijgt u altijd antibiotica om het risico op infectie te verminderen. Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag u tijdens die periode geen sport beoefenen of zwaar werk doen. In een klein aantal gevallen ontstaat er een kapselcontractuur (het kapsel trekt dan te veel samen). Dit kan leiden tot vormveranderingen of soms tot pijn. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt, maar het risico op kapselcontractuur is wel veel kleiner geworden dankzij de nieuwe implantaten met een ruw oppervlak (getextureerde prothesen).

Specifieke risico's van een borstvergroting zijn het plooien of het scheuren van de buitenste laag van de prothesen. Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten. Daarnaast kan is er altijd het risico van asymmetrie en blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst.

Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken.

Lees ook de chirurgische bijsluiter borstvergroting van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Zijn er bepaalde medicijnen die ik voor de ingreep niet mag gebruiken?

U mag geen bloedverdunnende middelen gebruiken. Daar moet u tenminste een week voor de ingreep mee stoppen. Uw arts bespreekt tijdens het consult altijd uw huidige medicijngebruik.

Moet ik thuis iets regelen voordat ik de behandeling onderga?

De eerste week kunt u wel wat huishoudelijke hulp gebruiken en eventuele opvang voor uw kinderen. Houd er rekening mee dat u zich twee dagen lichamelijk niet mag inspannen. Op tijd boodschappen doen en koelkast vullen dus.

Hoe lang van tevoren moet ik stoppen met roken?

6 weken voor de ingreep. Ook daarna kunt u het beste een tijd niet meer roken, omdat nicotine niet goed is voor het genezingsproces en het risico op infecties kan vergroten.

Hoe lang na de behandeling heb ik nog last van pijn? En hoe erg is die pijn?

Na de behandeling zijn uw borsten gezwollen en voelen ze strak aan. De zwelling trekt vrij snel weg, het strakke gevoel blijft wat langer. Uw huid moet zich immers aanpassen aan uw nieuwe borsten. Na een maand of twee is ook dat gevoel verdwenen. Al met al valt de napijn reuze mee. Met een gewone pijnstiller (paracetamol) is het prima te doen.

Gebruiken jullie ook drains?

Meestal niet, maar in sommige gevallen worden tijdens de ingreep drains geplaatst; dunne plastic slangetjes die het wondvocht afvoeren. Meestal worden die nog voordat u de kliniek verlaat, verwijderd. Mocht er erg veel wondvocht vrijkomen, dan kan de arts besluiten de drains pas de volgende dag te verwijderen.

Heeft het gebruik van de anticonceptiepil invloed op het resultaat van een borstvergroting?

Wanneer u voor de behandeling de anticonceptiepil al gebruikte, heeft dat geen invloed. Wanneer u de pil pas na de behandeling gaat slikken, kán dat invloed hebben op de grootte van de borsten. Of dit zal gebeuren is echter niet van tevoren te voorspellen – het verschilt van vrouw tot vrouw.

Wanneer mag ik na een borstvergroting weer gemeenschap hebben?

De eerste weken na de behandeling is het beter om zware lichamelijke of geestelijke inspanning te vermijden. U zult zelf aanvoelen wanneer u zich weer goed genoeg voelt om gemeenschap te hebben. Hou er rekening mee dat uw borsten in het begin nog gevoelig kunnen zijn, en dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten mag komen te staan.

Moeten de protheses na een bepaalde tijd vervangen worden?

Binnen Velthuis kliniek gebruiken wij alleen door de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren goedgekeurde borstprotheses. Deze protheses zijn bewezen veilig door onderzoeken onder duizenden vrouwen. Het zijn de meest onderzochte protheses die er zijn en worden gezien als het A-merk onder de borstprotheses. Wij adviseren vrouwen na 10 jaar een echo te laten maken via de huisarts, ook als er geen klachten zijn. Dit is een periodieke controle van de protheses om te kijken of de protheses nog goed zijn. Laat de echo geen bijzonderheden zien, dan adviseren wij hierna elke 5 jaar een controle echo te laten maken. Zijn er geen klachten en is de echo goed, dan kunnen de protheses blijven zitten. Hoe ouder het product hoe meer kan op slijtage, vandaar dat de periode van controles middels een echo korter worden. Laat de echo wel een mogelijke scheur in de prothese zien, dan adviseren wij ter controle een MRI te laten maken. Is de prothese gescheurd, dan adviseren wij de prothese te laten vervangen. Tot nu toe vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van de operatie.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Ja, we vinden het prettig om te volgen hoe het met u gaat. Een week na de behandeling komt u voor controle en verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna komt u na 3 of 6 maanden op eindcontrole.

Waarom moet ik een elastische beha dragen?

De eerste 4 weken draagt u dag en nacht een elastische sportbeha om zwellingen tegen te gaan en uw borsten te ondersteunen. Zodra uw borsten zich hebben hersteld, kunt u weer uw favoriete lingerie dragen. Laat uw cupmaat daarna wel goed meten in een goede lingeriezaak, zodat u de juiste maat aanschaft.

Wat als ik zwaarder word of juist afval?

Wordt u zwaarder na een borstvergroting, dan zullen ook uw borsten groter worden. Valt u flink af, dan kan ook na een borstvergroting verslapping ontstaan. Kleine gewichtsschommelingen zullen geen zichtbare verschillen geven. Een goede stabiliteit in uw gewicht geeft de meeste garantie voor een langdurig mooi resultaat.

Wat is de invloed van een zwangerschap?

Als u zwanger raakt, verandert uw hormoonhuishouding en daardoor zullen uw borsten zwaarder worden. Dit neemt na de zwangerschap en eventuele borstvoeding weer af. Door die borstvoeding kunnen uw borsten overigens wel verslappen.

Kan ik onderzoek naar borstkanker goed laten uitvoeren na een borstvergroting?

Ja, dat is geen probleem. Het verdient wel aanbeveling de radioloog te melden dat er protheses geplaatst zijn.

Hoe kan ik er (later) achter komen wat het type borstimplantaat is dat bij mij is ingebracht?

Alle implantaten die artsen van Velthuis kliniek inbrengen, worden volgens de richtlijnen van de NVPC geregistreerd in het Dutch Breast Implant Registry. Hierdoor kan niet alleen gemonitord worden of borstimplantaten veilig zijn of gerelateerd aan bepaalde klachten of complicaties, maar kunnen zo nodig ook de patiënten die een bepaald borstimplantaat hebben gekregen worden teruggevonden.

Wat moet ik doen als ik nog klachten heb?

Bij klachten zoals pijn, zwelling, vormverandering of als u zich zorgen maakt, vragen wij u contact op te nemen met de kliniek voor een extra controle. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Zit er garantie op de protheses?

Fabrikanten van de protheses Mentor en Natrelle geven levenslange garantie op scheurvorming. Dit houdt in dat indien hetzelfde merk prothese terugplaatst wordt, de prothese vergoed wordt door de fabrikant.

Sandra was al jaren ontevreden over haar borsten. Dr. Julien van Rappard nam met een borst- en tepelcorrectie haar onzekerheid weg.

Sandra (41): “Eigenlijk ben ik nooit tevreden geweest over mijn borsten. Ze waren niet bepaald groot, ik droeg altijd driedubbeldikke beha’s om het te camoufleren. Ook had ik ingetrokken tepels waardoor mijn borsten nog kleiner leken. Ik heb drie kinderen gekregen en door die tepels heb ik geen borstvoeding kunnen geven. Daar heb ik me wel schuldig over gevoeld.

Ik heb heel lang getwijfeld over een borstcorrectie, maar het voelde dubbel. Aan de ene kant zou zo’n ingreep een positieve vibe voor mijn zelfvertrouwen kunnen geven. Maar aan de andere kant: ik ben gezond en aan zo’n operatie zitten toch wat risico’s. Mensen om mij heen adviseerden om gewoon eens te gaan informeren. Dus uiteindelijk heb ik dat gedaan.  Velthuis kliniek zit bij mij in de buurt en ik had er veel goede verhalen over gehoord. De kliniek staat goed aangeschreven, dus heb ik een afspraak gemaakt. Het consult bij dr. Julien van Rappard verliep heel goed. Hij heeft alles duidelijk uitgelegd en was ook eerlijk over de risico’s. Ik heb er daarna nog even over moeten denken. Maar er zijn zoveel vrouwen die het gedaan hebben en door alle nieuwe technieken worden de risico’s ook steeds kleiner. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt.

De eerste paar dagen na de operatie heb ik wel gedacht: oei. Ik had me erop ingesteld dat de tweede dag de ergste zou zijn, omdat dan de verdoving is uitgewerkt. Maar juist dag drie vond ik het zwaarst. Daarna ging het heel snel de goede kant op en na een week ben ik alweer gaan werken. Achteraf denk ik: als ik dit had geweten had ik het veel eerder gedaan. Ik ben heel tevreden over het resultaat, alle lof voor dr. Van Rappard. Mijn borsten zien er heel natuurlijk uit en van de littekens zie je bijna niks. De onzekerheid over mijn lichaam is stukken minder geworden. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder ben gegaan.”Marian onderging een borstvergroting bij dr. Laura Moojen. Ze is 100% tevreden met het resultaat.

Marian: “Het zit helaas bij ons in de familie, wat kleinere borsten. Ik droeg een beha maat 75A maar dat was nog steeds te groot. Ik was er erg onzeker door en durfde eigenlijk nooit bij iemand te logeren of mee te gaan zwemmen. Daarom wist ik al op jongere leeftijd dat ik graag een borstvergroting wilde laten uitvoeren.

Service, hygiëne en kennis vind ik vele malen belangrijker dan de kosten. Deze mening deelden mijn ouders ook, dus zijn wij gaan zoeken naar verschillende klinieken in Nederland. Ik hoorde dat Velthuis kliniek op nummer 1 stond qua borstvergrotingen. Ook de reviews waren positief. De reden dat wij uiteindelijk voor Velthuis zijn gegaan is omdat het direct al heel vertrouwd aanvoelde, niet als een ‘fabriek’.

Dokter Moojen heeft goed naar mijn lichaam gekeken en een aantal dingen opgemeten. Zij liet op de iPad een aantal voor- en nafoto’s zien van allerlei profielen en projecties en ik mocht voelen aan verschillende protheses. Het consult verliep heel soepel. Ik had het idee dat zij precies wist wat ik bedoelde. Wat mij opviel is dat dokter Moojen veel dieper op vragen in gaat dan wat ik wel eens van vriendinnen heb gehoord wat zij tijdens hun consult bespraken. Omdat een aantal vriendinnen van mij ‘voor de spier’ zijn geopereerd, vroeg ik dokter Moojen of dit bij mij ook mogelijk zou zijn. Zij gaf aan dat het inderdaad mogelijk zou zijn, maar daar zou ik op latere leeftijd spijt van kunnen krijgen omdat het sneller gaat hangen en plooien.

De operatie viel mij heel erg mee. Iedereen was superlief en meelevend. Ook dokter Moojen kwam nog even langs met de anesthesist om mij gerust te stellen want ik was best angstig voor de narcose. Eenmaal op de operatietafel heb ik nog even de laatste vragen beantwoord en toen ging ik heerlijk slapen. Ik werd voor mijn gevoel tien minuten later alweer wakker.

In principe viel de pijn erg mee. Ik was ook niet misselijk, wat je vaak wel hoort na een narcose. Ik ben vier dagen thuis geweest en toen ben ik weer gaan werken, kantoorwerk. Mijn collega pakte mijn mappen als ik die nodig had, omdat dat je dat natuurlijk nog niet kunt/mag tillen.

Ik ben 100% tevreden. De grootste verandering is toch wel het aanzicht in de spiegel. Ik voelde mij veel ‘vrouwelijker’ en mooier. Ik heb gekozen voor ronde protheses, zodat ik mooi de bolling zou zien. Dit is helemaal gelukt. Mijn borsten zijn heel zacht en beweeglijk, maar tegelijkertijd kan ik ook makkelijk een topje aan zonder beha, dan heb ik alsnog een mooi decolleté en staan ze mooi recht. Ik ben nu veel makkelijker met kleding passen etc. Beha’s kopen is nu een heerlijke bezigheid!

Dokter Moojen is een schat van een vrouw, hartstikke aardig en zeer kundig. Ze is recht door zee en vertelt je direct wanneer iets wel en niet kan. Ze laat je niet met twijfels naar huis gaan en dat vond ik erg fijn. Ook alle verpleegkundigen zijn heel kundig en aardig. Wanneer ik naar resultaten en verhalen van anderen kijk en luister, ben ik zo blij dat ik iets meer heb betaald. Mijn borsten zijn prachtig geworden, de littekens zijn amper zichtbaar, ze zijn mooi zacht en vrijwel identiek. En ik heb geen complicaties gehad. Het is het echt waard.”

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer deskundige artsen
  • De grootste privé kliniek van Nederland
  • De beste en allernieuwste behandelingen

Borstvergroting prijzen

Een groot deel van de prijs is afhankelijk van het gekozen implantaat. De diverse types en maten variëren in prijs. Laat u goed adviseren door de arts en kies niet bij voorbaat voor het goedkoopste implantaat. Bij Velthuis kliniek wordt gebruik gemaakt van protheses van Mentor. Deze protheses zijn jaren lang getest. 

Bekijk al onze tarieven.

Soort Kosten
Prijs met siliconen implantaten (rond) € 4.300,-
Prijs met siliconen implantaten (anatomisch) € 4.700,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie

Neem dan gerust contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek

Artsen gespecialiseerd in deze behandeling (14)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten