Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De ooglidcorrectie van Annamarie

Bovenooglidcorrectie, Onderooglidcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Een boven- én onderooglidcorrectie onder lokale verdoving: dat zag Annamarie niet zitten. Felicia Smits opereerde haar daarom onder narcose.

Annamarie (55): “Ik wilde al jaren een ooglidcorrectie en was al bij meerdere klinieken op intake geweest, maar geen enkele deed de ingreep onder narcose. Die narcose was voor mij echt een voorwaarde – ik had angst om de operatie bewust mee te maken. Omdat ik zowel een boven- en onderooglidcorrectie wilde, zou de behandeling best even duren. Ik wist: dat ga ik met een lokale verdoving niet leuk vinden.

Ik ben gaan zoeken naar een kliniek waar narcose wél een optie was en kwam toen bij Velthuis kliniek terecht. Op internet vond ik veel informatie en ik heb ook ervaringsverhalen van anderen gelezen. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt.”

Heel aardige arts
Plastisch chirurg Felicia Smits is een heel aardige en warme vrouw. Ze stelde me gelijk op mijn gemak, bleek heel kundig te zijn en kon al mijn vragen over de behandeling beantwoorden. Ze had begrip voor mijn wens om de ingreep onder narcose te laten doen. Sterker nog: ze vertelde dat ze een gecombineerde boven- en onderooglidcorrectie vaak onder narcose doet. Dat was een geruststelling. Het voelde meteen heel goed, ik dacht: dit durf ik wel aan. Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor de behandeling.”

Ooglidcorrectie onder narcose
“Drie weken later kon ik al geholpen worden. Heel snel, dat vond ik prettig. Ik was wel wat nerveus maar het verplegend personeel was hartstikke lief en heel geruststellend. Van de ingreep heb ik niks meegekregen en ik heb ook geen last gehad van de narcose. Het is allemaal heel goed gegaan. Felicia kwam zelf nog even langs toen ik weer wakker was en vertelde dat de behandeling heel goed geslaagd was. Ze had veel huid weg kunnen nemen dus het resultaat zou optimaal zijn.”

Mensen zeggen: je straalt!
“Het herstel viel me mee. Echt pijn heb ik niet gehad. Het is meer het ongemak van de zwelling en het voortdurend koelen met doperwtjes. De eerste week was de zwelling het ergst, na twee weken was het verdwenen. Onder één oog heb ik vrij lang een blauwe plek gehad, maar die kon ik goed camoufleren.

Het resultaat is echt boven verwachting geworden. Ik zag er altijd wat vermoeid en bozig uit maar mijn uitstraling is heel erg veranderd. Mensen zeggen nu: je ziet er veel beter uit, je straalt veel meer. Het is echt een groot verschil. Toch ben ik wel mezelf gebleven. Dat heb ik vooraf ook met Felicia besproken. Ik wil niet dat mensen me niet meer herkennen, het moet er wel natuurlijk uit blijven zien. Dat is zeker gelukt.

Ik heb geen wallen meer en geen overhangende oogleden, het is nu echt helemaal strak. Vroeger had ik veel moeite om make up te gebruiken, aanbrengen van mascara en oogschaduw was heel lastig. Ook dat is nu geen probleem meer. Ik ben echt ontzettend blij dat ik de stap heb genomen.”

 

"Ik wilde er wel als mezelf uit blijven zien."

Bel 088 - 7785201