Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Lisette

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Jeroen Schots

Lisette kwam goed voorbereid naar onze kliniek. Ze wilde een buikwandcorrectie en de operatietechniek van drs. Jeroen Schots sprak haar aan.

Lisette (57): “Het is nu een jaar geleden dat ik geopereerd ben, maar daar ging een heel lang traject aan vooraf. Na mijn laatste zwangerschap liep ik al 25 jaar met een blubberbuik vol striae en huidoverschot en dat heb ik al die jaren vreselijk gevonden. Ik was me voortdurend bewust van mijn buik, droeg altijd een badpak en nooit een bikini, je denkt altijd dat iedereen ernaar kijkt. Ik had genoeg excuses om niet te kiezen voor een buikwandcorrectie: ach, ik heb er toch veel voor teruggekregen, waarom snijden in een gezond lichaam. Maar stiekem zat die buik me altijd in de weg.”

Goede recensies
“Inmiddels had ik een nieuwe relatie en hij merkte dat het voor mij toch een ding was. Hij zei: waarom doe je het niet gewoon? Dat was het zetje dat ik nodig had om de stap te zetten. Ik wilde heel graag naar een kliniek, omdat dat veel kleinschaliger en persoonlijker is dan een ziekenhuis. En het liefst wilde ik ergens in de buurt. Ik ben me heel goed gaan oriënteren: naar wie en waar wil ik heen? Plastisch chirurg Jeroen Schots had heel goede recensies. Wat me ook heel erg aansprak is dat hij heel mooie navels maakt én een heel lage incisie, waardoor het litteken echt onder je slipje valt. Dat wilde ik graag. Ik heb dus een afspraak gemaakt en specifiek om Jeroen Schots gevraagd.”

Vriendelijke en betrokken arts
“Ik ben niet gaan shoppen maar alleen bij hem op consult gegaan. Alles wat ik op internet over hem las, daar had ik een goed gevoel bij. Tijdens dat gesprek gaf hij me inderdaad het gevoel dat ik uniek was en geen nummer. Hij was vriendelijk, betrokken en heel duidelijk ook. Hij luisterde goed naar mijn hulpvraag en gaf advies over wat wel en niet kon. In mijn achterhoofd hield ik er nog rekening mee dat er niks aan mijn buik te doen zou zijn. Maar hij gaf aan: hier kan ik een prachtige buik van maken. Liposuctie was niet nodig, alleen een buikwandcorrectie met reven van de buikspieren was voldoende.”

Fijn: geen wachtlijsten
“Wat ik fijn vond aan Velthuis kliniek is dat je te maken hebt met een klein team, een vast clubje mensen. Het voelt een beetje als een hotel en zeker niet als een ziekenhuis. Ik kon meteen een datum voor de operatie kiezen. Geen wachtlijsten, niet afwachten wanneer er een plekje vrijkomt en dan acuut alles moet regelen, dat vind ik echt een groot voordeel. Wat ook heel fijn is: meteen na het consult krijg je al een vaste contactpersoon toegewezen, een consulente waar je heel laagdrempelig met al je vragen terecht kunt. Je hoeft maar te bellen of een mailtje te sturen en je krijgt snel een reactie terug.”

Superblij met het resultaat
“Omdat ik me goed had voorbereid wist ik wat ik kon verwachten. Daardoor is het herstel zeker niet tegengevallen. Ik ben superblij met het resultaat, mijn nieuwe buik is een van de mooiste cadeaus die ik mezelf had kunnen geven. Ik was 56 toen ik geopereerd werd en had de menopauze al achter de rug. Ik was daardoor wat zwaarder geworden en dat die extra pondjes er nu af zijn, is een prettige bijkomstigheid.

Achteraf merk ik pas hoe die buik me ook mentaal in de weg heeft gezeten. Ik kon op vakantie eindelijk een bikini aan en hoefde niet meer geforceerd op een bedje te blijven liggen omdat je mijn buik anders zou zien. Ik voelde me zo vrij! Ik realiseer me nu pas dat ik er altijd mee bezig was, altijd nadacht over de kleding die ik droeg, altijd dacht dat iedereen het zag. Ik heb er veel te lang mee gelopen, vooral als je ziet wat het psychisch gedaan heeft. Ik had beter moeten weten, want na mijn borstverkleining dacht ik ook: dit had ik 20 jaar eerder moeten doen…”

"Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf had kunnen geven."

Bel 088 - 7785201