Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Ingrid

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Na drie zwangerschappen was Ingrids buik behoorlijk uitgerekt. Drs. Wiebren van den Berg voerde een buikwandcorrectie met liposuctie uit.

Ingrid (42): “Ik ben nu op een leeftijd dat ik dacht: het is nu of nooit. Ik heb al jong kinderen gekregen en na drie zwangerschappen was mijn buik behoorlijk uitgerekt. Er hing echt een bobbel. Bovendien had ik er behoorlijk wat striae aan overgehouden. Dat je gewoon niet leuk in een jurkje of in bikini kunt, daar had ik problemen mee. Als ik er ooit nog wat aan wilde laten doen, was dit het moment.”

Totale buikwandcorrectie
“Ik ben gaan zoeken naar goede klinieken en kwam bij Velthuis kliniek uit. Die zit onder andere in Velp, hier lekker in de buurt. Voor een buikwandcorrectie kwam drs. Wiebren van den Berg heel goed uit de bus. Daarom heb ik bij hem een afspraak gemaakt voor een consult, om meer informatie te krijgen over de ingreep. Mijn vraag was heel simpel: die buik mag weg. En ik heb al sinds mijn jeugd een heel erg opgeblazen bult erboven, dus als we het dan toch doen, kan die dan gelijk ook mee? Wiebren snapte dat. Hij gaf me de keuze tussen een kleine buikwandcorrectie of een volledige met liposuctie. Ik koos voor het laatste want ik wilde graag alles helemaal strak.”

Drains na buikwandcorrectie
“Wat ik het vervelendst vond waren de drains. Die hebben er een week ingezeten. Maar verder verliep het herstel prima. Ik had toen even geen werk dus dat kwam prima uit. Ik heb lekker thuis wat rondgekeuteld en kon rustig aan doen. Voor de zomervakantie was ik weer volledig hersteld. Fijn, want ik ben best actief met lopen. Alleen het gevoel in mijn onderbuik is nog niet helemaal terug. Dat kan wat langer duren.”

Vrouwelijke vormen
“Natuurlijk: het is een flinke ingreep en je moet niet denken: hoppekee, dat doen we even. Ik heb er ook jaren over nagedacht. Maar het is stukken beter zo. Een groot stuk van dat ‘streepjespakket’ is weg en ik kan gewoon een strak truitje of jurkje aan. Het is ook mooi om te zien hoe mijn lichaam weer accenten heeft nu die buik plat is. Ik heb vrij brede heupen en een smalle taille, de vrouwelijke vormen kloppen weer.

De lijn die ik nu heb, had ik vroeger ook maar dan met die bobbel eroverheen. Niemand anders ziet het, maar ik voel het elke dag.”

"Niemand anders ziet het, maar ik voel het elke dag."

Bel 088 - 7785201