Drs. Felicia Smits, plastisch chirurg
doctor-picture

Drs. Felicia Smits

Plastisch chirurg. Gespecialiseerd in: Plastische chirurgie

Werkzaam op locatie:

Amsterdam/Haarlem

BIG registratienummer:

39067005601

Na haar opleiding tot plastisch chirurg in 2014 te hebben afgerond, heeft drs. Felicia Smits (1982) in verschillende klinieken in Nederland gewerkt.

“Een zelfstandig behandelcentrum zoals Velthuis kliniek is in mijn ogen de perfecte setting om zorg op maat te leveren. De cliënt heeft een duidelijk aanspreekpunt, één behandelend arts en hij/zij kan eenvoudig vragen kwijt over een behandeling of operatie. De kwaliteit in ZBC’s is hoog omdat het gespecialiseerde centra zijn. Ik ervaar het als zeer aangenaam dat het hele team om mij heen exact weet hoe de procedure het best en snelst kan verlopen. Je hebt een duidelijk aandachtsgebied, supergespecialiseerd binnen ons vakgebied. Mijn focus ligt al sinds het eind van mijn opleiding puur op esthetische chirurgie waardoor ik in een relatief korte periode veel ervaring op heb kunnen doen.

Ik houd me binnen de esthetisch plastische chirurgie het meest bezig met contourverbetering van het lichaam; van borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstlifts tot buikwandcorrecties, dijbeenlifts en schaamlipcorrecties. Hiernaast heb ik een voorliefde voor natuurlijk ogende verjonging van het gezicht middels een relatief kleine ingreep zoals de fijne en subtiele correcties rondom de ogen (boven- en onderooglidcorrectie).

Ik streef in elke ingreep die ik verricht naar zo min mogelijk opvallende chirurgie. In mijn ogen is dit het mooist als uw omgeving twijfelt of u nu van nature goed bedeeld bent of dat u een klein handje bent geholpen. Inmiddels weet ik uit ervaring dat cliënten ook veel langer tevreden blijven wanneer er een bescheiden en subtiele verbetering van een bepaald lichaamsdeel is bereikt in tegenstelling tot de overdreven en uit verhouding getrokken operatie. Ik streef er naar om voor elke ingreep exact te begrijpen wat de beweegreden van de cliënt is om een ingreep te ondergaan en welk eindresultaat het best bij hem of haar past. Ik neem liever extra tijd om vantevoren alles precies af te stemmen met mijn cliënt dan achteraf te moeten uitleggen waarom iets anders is verlopen dan gewenst.

Onlangs kwam een jonge dame van 22 jaar, met haar moeder, bij mij op consult omdat ze zich zo voor haar borsten schaamde. Ze ging nooit mee met haar vriendinnen naar het strand, ging niet uit met een leuk hemdje aan, laat staan dat ze een relatie aan durfde te gaan. Het verhaal was namelijk dat zij aan de linkerzijde eigenlijk helemaal nooit borstvorming had gekregen. Haar rechterborst was een kleine B cup.

Ze voelde zich eigenlijk nooit comfortabel in haar eigen lichaam en was altijd bezig met het bedekken van haar decollete omdat ze bang was dat mensen zagen dat haar BH rand open stond aan de bovenkant.

Nadat ik haar borsten had opgemeten en begon met de mogelijke prothesematen te passen waarbij er direct een sterke verbetering van de symmetrie zichtbaar was, werden haar moeder en zij vrij emotioneel. Ze hadden namelijk vantevoren gedacht dat er misschien niets aan te verbeteren was en ze hiermee moest leren leven. Inmiddels is het nu meer dan een half jaar na de operatie en heb ik haar als een heel ander persoon bij de controle mogen terug zien. Ze heeft twee mooie volle cup C borsten waarvan ze zich nu al niet meer voor kan stellen dat ze ooit totaal anders waren. Ze heeft dit jaar eindelijk een hele andere zomer mogen ervaren..!

Lees meer over Drs. Felicia Smits

Video's

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten