TCA Peeling - voor het behandelen van rimpels of acnelittekens.

TCA Peeling

De TCA peeling is een intensievere peeling dan die met glycolzuur om oppervlakkige lijntjes te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. 

Wanneer de huid onregelmatig van structuur (door bijvoorbeeld acnelittekens) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling gedaan worden.

Informatie over de TCA Peeling

Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof maakt de 'watermantel' van de eiwitten van de huid kapot. Daardoor slaan de eiwitten neer en gaat de cel dood. 

Door de oppervlakkige huidlagen op die manier te laten afsterven, wordt de huid gedwongen een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zich onder de 'dode' huidlagen. Als deze huidlagen afgestoten worden, is er daaronder een nieuwe huid met betere structuur en egalere pigmentatie gevormd. Een TCA peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt niet tegen huidverslapping.

Een TCA Peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig, zoals Laser Rejuvenation, CO2 Laser Resurfacing of fillers.

Een TCA Peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals. De huid wordt er gladder en egaler door, maar een peeling helpt niet tegen huidverslapping.

Voor deze peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een TCA peeling. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden. 

huidscan-nieuw

 

huidscan-fotos

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Huidscan

Bekijk video
Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid enkele weken voorbereid met een crème. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt vijftien tot dertig minuten.

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na enkele minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel snel. Daarna wordt een speciale zalf op de huid aangebracht. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één of twee keer herhaald worden. Dit kan over het algemeen al na een maand.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Het trichloorazijnzuur werkt een behoorlijke tijd door. Het kan dus zijn dat uw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door uw huid te koelen met een natte doek. Na 24 uur is het branderige gevoel bijna altijd verdwenen en begint de huid droog en strak aan te voelen. Uw huid zal rood en enigszins gezwollen zijn.

Een TCA peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Het is belangrijk dat u de huid dan insmeert met de zalf die u van Velthuis kliniek heeft meegekregen.

Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Zeker in de eerste dagen na de ingreep bent u niet toonbaar. De meeste mensen gaan na vijf tot zeven dagen weer aan het werk. De huid kan dan nog roze zijn en moet goed beschermd worden tegen zonlicht.

Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden. Overigens is een mildere TCA peeling ook mogelijk, deze kan door de huidtherapeut uitgevoerd worden.

Napijn en herstel

Een TCA Peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Soms kunt u een branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. 

Het is belangrijk dat u de huid dan insmeert met de zalf die u van Velthuis kliniek heeft meegekregen. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Zeker in de eerste dagen na de ingreep bent u niet toonbaar. De meeste mensen gaan na vijf tot zeven dagen weer aan het werk. De huid is dan nog roze en moet goed beschermd worden tegen zonlicht. 

Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden.

Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden.

Gemiddeld zal het effect twee tot drie jaar aanhouden. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de behandeling doorgaat. Het verouderingsproces wordt mede bepaald door erfelijke factoren. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Na een TCA peeling kan de huid tijdelijk verkleuren of ontkleuren. In sommige gevallen kunnen de verkleuringen zelfs permanent zijn. Ook kan de huid langdurig rood zijn.

Een zeldzaam risico is een allergische reactie op de gebruikte voorbereidingscrème of één van de crèmes die tijdens de nazorg worden gebruikt. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan voortaan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Wie voert de behandeling uit?

Een TCA Peeling wordt, afhankelijk van de sterkte, uitgevoerd door een arts/dermatoloog of huidtherapeut. De oppervlakkige peeling (zoals de glycolzuurpeeling) wordt uitgevoerd door een huidtherapeut. Deze huidtherapeuten hebben hiervoor een speciale HBO-opleiding gevolgd. Alle huidtherapeuten staan onder supervisie van een arts. U bent dus altijd in ervaren handen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de behandeling. Het effect van een TCA Peeling blijft gemiddeld drie jaar zichtbaar, van een oppervlakkige peeling minder lang. Daarvoor zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk eenmaal per 9-4 maanden.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak twee tot drie behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, zodat een herhaling van de behandeling gewenst kan zijn om het resultaat te behouden.

 

Behandeling Prijs
TCA Peeling gezicht € 600
TCA Peeling hals € 600
TCA Peeling hals + gezicht € 900

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Patiëntwaarderingen Velthuis kliniek

8.9

Op basis van 253 waarderingen

Zorgkaart Nederland

Kwaliteit en Veiligheid de hoogste prioriteit

Om u de allerbeste zorg te kunnen bieden, is het voltallige team van medewerkers van Velthuis kliniek iedere dag bezig met het verbeteren van de zorgkwaliteit: van consult tot behandeling en van nazorg tot eindcontrole. Onze kwaliteitskeurmerken zijn voor u een garantie dat wij aan alle hoge eisen voldoen.

De beste specialisten

Onze artsen zijn echte specialisten op hun terrein en houden hun kennis up-to-date door permanente bijscholing en training. Zo dragen zij voortdurend bij aan het hoge kwaliteitsniveau van Velthuis kliniek.

Huidtherapeuten gespecialiseerd in TCA peeling (6)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten