Easy TCA Peeling - voor het behandelen van rimpels of acnelittekens

TCA Peeling

De TCA peeling is een intensieve peeling om oppervlakkige lijntjes en structuur te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. 

Wanneer de huid onregelmatig van structuur (door bijvoorbeeld acnelittekens) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling gedaan worden.

Informatie over de TCA Peeling

Wanneer je ouder wordt, gaat de kwaliteit van je huid achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat de collageen- en elastine productie afneemt. Zon, stress, roken en hormonale veranderingen spelen hier ook een rol bij. Hierdoor ontstaat een vale, grauwe of vlekkerige huid.

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huid verjongende eigenschappen. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd. Wanneer de huid grauw, onregelmatig van structuur (acne littekens, fijne lijntjes) en oneffen oogt kan een TCA peeling worden toegepast. De TCA peeling is een medium peeling die zichtbaar huidverbetering geeft.

Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur  (TCA) gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Cel vernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Bij Velthuis kliniek wordt gewerkt met de Easy TCA (15%) peeling van SKIN TECH Pharma®. Deze peeling kent een relatief kortere herstelperiode en minder risico’s dan conventionele TCA peelings. Bovendien is een behandeling met Easy TCA® pain control goed te verdragen door zijn pijnstillende werking.

TCA peeling is geschikt voor toepassing op het gelaat, hals en decolleté en handruggen. Een TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect, maar helpt niet tegen huidverslapping. Ook diepe rimpels verdwijnen niet. Hiervoor zijn andere behandelingen meer geschikt zoals Laser Rejuvenation, CO2 Laser Resurfacing of fillers.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor jou het meest geschikt is, welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg.

Je krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of je een geschikte kandidaat bent voor een TCA peeling. Ook zal zij vragen wat je wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Je krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit je tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door jou wordt ondertekend.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. 

huidscan-nieuw

 

huidscan-fotos

Je krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit je tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door jou wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Huidscan

Bekijk video

Ter voorbereiding op de behandeling dien je de huid enkele weken voor te bereiden met producten. De huidtherapeut bespreekt dit voorafgaand tijdens het consult.

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit kan na enkele minuten een licht brandend gevoel gaan geven. De TCA peeling wordt in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. De behandeling blijft daarmee een gecontroleerde behandeling welke zonder verdoving kan worden uitgevoerd en duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Na de peeling wordt een ‘post peel crème’ aangebracht waardoor het ongemak van roodheid en hitte snel uit de huid verdwijnt.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je meteen naar huis. Soms kun je een licht branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt.

Binnen 2-3 dagen na de behandeling wordt de huid droger. Je huid gaat strak aanvoelen en kan er rimpelig uit gaan zien. Vooraf aanwezige pigmentvlekken zullen als gevolg van de behandeling donker kleuren alvorens de pigmentatie afneemt. Van dag 3-6 zal je huid geleidelijk gaan vervellen.  De mate van vervelling is gerelateerd aan het aantal lagen waarmee de peeling wordt aangebracht en de diepte van de peeling. Bespreek daarom eventueel de verwachting met de huidtherapeute.

Napijn en herstel

Het is belangrijk dat je de huid insmeert met de SKIN TECH® producten die je van Velthuis kliniek heeft meegekregen. Je start hier 24 uur na de TCA peeling mee. De post peel periode is een belangrijk onderdeel van de behandeling en draagt bij aan een optimaal resultaat. Gewone huidproducten zijn ontwikkeld voor de gezonde en intacte huid. Wij adviseren daarom gebruik te maken van het Home care programma welke de huidtherapeut adviseert. Ook het beschermen tegen Ultraviolete straling maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

De vervelling duurt over het algemeen een aantal dagen. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan.

Nadat je huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. Met de SKIN TECH Easy TCA® peeling wordt over het algemeen een betere stimulering en gelijkmatiger resultaat verkregen in 4 sessies. Voor een optimaal resultaat onderga je de vier behandelingen met de Easy TCA®  met een interval van 2 weken tussen de peelingen.

De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de behandeling doorgaat. Het verouderingsproces wordt mede bepaald door erfelijke factoren. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij je ook na de behandeling dagelijks je huid te blijven beschermen tegen de Ultraviolette straling. Om het effect optimaal te houden kan de huidtherapeut je aanraden de huidconditie optimaal te houden met onderhoudsbehandelingen zoals een oppervlakkige peeling.

Wanneer je een SKIN TECH easy TCA-peeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij is het van groot belang dat je zelf de instructies van de huidtherapeut goed doorleest en nauwkeurig opvolgt voor een goed herstel! 

Iedere cosmetisch ingreep kent echter ook risico’s. Na een TCA peeling kan de huid tijdelijk een kleurverschil vertonen. Dit verdwijnt na enkele weken.  Specifieke complicatie die na een TCA Peeling kunnen optreden zijn langdurige roodheid, huidoneffenheden, algehele of gedeeltelijke verkleuring (hyper-/hypopigmentatie) van de huid, verergering van bestaande acne en littekens. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op de gebruikte producten.

Wie voert de behandeling uit?

De Easy TCA® Peeling (15%) wordt uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeut. Deze huidtherapeuten hebben hiervoor een speciale HBO-opleiding gevolgd.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de behandeling. Het effect van een TCA Peeling blijft gemiddeld drie jaar zichtbaar, van een oppervlakkige peeling minder lang. Daarvoor zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk eenmaal per 9-4 maanden.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Houd enigszins rekening met een downtime als gevolg van de vervelling die optreedt. Veelal is het niet nodig om een volledige week vrij te plannen, maar houd er rekening mee dat de reactie van de peeling waarschijnlijk wel zichtbaar is voor je omgeving. Wij raden je aan om de peeling daarom zo te plannen dat je op dag 3 en 4 na de peeling vrij bent of deze dagen vrij houdt van belangrijke afspraken (sollicitatie, bruiloft etc.)

Wanneer kan ik weer make-up dragen?

Het is toegestaan om na 24 uur make-up aan te brengen. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.

Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon?

Probeer de zon en solarium zoveel mogelijk te vermijden tot 3 maanden na de behandeling. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Kosten

Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak twee tot drie behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, waardoor een herhaling van de behandeling na verloop van tijd gewenst kan zijn om het resultaat te behouden.

 

Behandeling Prijs
TCA ® peeling gelaat 1 losse behandeling excl. productpakket € 195
TCA ® peeling gelaat 1 losse behandeling incl. productpakket € 295
TCA ® peeling gelaat 3 behandelingen incl. productpakket € 650
TCA ® peeling gelaat 4 behandelingen incl. productpakket € 750

Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Huidtherapeuten gespecialiseerd in TCA peeling (9)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten