Peeling - glycolzuurpeeling bij een grauwe en/of vlekkerige huid.

Oppervlakkige peeling

Door middel van een oppervlakkige peeling (zoals een glycolzuurpeeling) kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de 'gezonde huid' weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Informatie over een peeling

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid. Is er geen sprake van een actieve acne maar wel van een vette, onrustige huid, ook dan kan een oppervlakkige peeling (en in sommige gevallen een iets diepere peeling) de huid rustiger en gladder maken.

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na een peeling met glycolzuur. Een andere veel voorkomende oppervlakkige peeling is de salicylzuurpeeling. Dit is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne. De TCA Peeling is een sterkere peeling die meer nazorg vereist maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is.


Foto's voor en na de behandeling(3)

Deze behandeling is uitgevoerd door Marron Wassink, Huidtherapeut

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. 

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een oppervlakkige peeling. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden

. huidscan-nieuw

huidscan-fotos

Huidscan

Bekijk video

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk twee weken voor de behandeling uw huid voor te bereiden. De huidtherapeute zal u hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer twintig minuten. Nadat de huid is gereinigd, wordt de glycolzuurstof op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een licht brandend gevoel. Na zes tot acht minuten mag de stof worden verwijderd.

De huid kan branderig aanvoelen, maar dit gaat snel weer over. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot negen behandelingen. Daarvoor hebben wij aantrekkelijke abonnementen.

Peeling behandeling

Bekijk video

Na de behandeling kunt u meteen naar huis en direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Vandaar dat deze behandeling ook wel een 'lunchtime-treatment' genoemd wordt.

Wanneer u last heeft van een branderig gevoel, kunt u uw huid thuis nog koelen met een natte doek. Er kan sprake zijn van enige roodheid, soms met wat zwelling. Na een of twee dagen is dit meestal weer verdwenen.

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot negen behandelingen met oplopende sterktes, en eens in het half jaar een onderhoudsbehandeling. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

De uitgevoerde behandelingen in 2013 lieten de volgende resultaten zien:


Resultaat van behandeling
Op een schaal van 0% (geen resultaat) tot 100% (gewenst resultaat, volledig stralende huid) scoort de behandeling 62%.

Pijnervaring
Op een schaal van 1 (niet pijnlijk) tot 10 (zeer pijnlijk) scoort de behandeling een 2,2.

Beoordeling van behandeling door patiënt
Op een schaal van 1 (zeer slechte ervaring) tot 10 (zeer goede ervaring) scoort de behandeling een 7,95.

Herhalingsbezoek
Op de vraag of de patiënt het behandeltraject nog eens wil volgen antwoord 83,7% met 'ja'.

Een peeling is een zeer veilige behandeling. U komt niet in aanmerking voor deze peeling als u zwanger bent, borstvoeding geeft of specifieke medicatie op recept gebruikt. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen.

Ik heb last van een onregelmatige huidstructuur, vooral in mijn gezicht. Helpt een oppervlakkige peeling hiertegen?

Als u last heeft van diepere lijntjes of onregelmatigheden, heeft u een iets intensievere behandeling nodig. Een TCA Peeling of laser rejuvenation zijn voor u waarschijnlijk meer geschikt.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Wordt de behandeling vergoed door zorgverzekeraars?

Omdat huidverbeterende behandelingen op cosmetische indicatie worden uitgevoerd, worden ze over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars.

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of sauna?

In principe mag u de volgende dag weer in de zon. Wij adviseren u wel goed in te smeren met SPF 30 en niet teveel in de volle zon. Na 3 dagen kunt u weer gebruik maken van de sauna.

Waarom kiezen voor een peeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een peeling

De kosten van een peeling worden bepaalt door de locatie van de peeling. Daarnaast is het ook mogelijk een abonnement af te nemen. Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak zes tot acht behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, zodat een herhaling van de behandeling gewenst kan zijn om het resultaat te behouden.

Soort Prijs
Peeling grauwe huid Prijs
Peeling rondom de mond of wangen €50,00
Peeling gelaat, hals of decolleté €75,00
Peeling gelaat + hals of decolleté €100,00
Peeling gelaat + hals + decolleté €125,00
6 peeling-behandelingen rondom de mond of wangen €240,00
6 peeling-behandelingen gelaat, hals of decolleté €360,00
6 peeling-behandelingen gelaat + hals of decolleté €480,00
6 peeling-behandelingen gelaat + hals + decolleté €600,00
Peeling actieve acne en pigmentvlekken Prijs
Peeling rondom de mond of wangen €75,00
Peeling gelaat, hals of decolleté €100,00
Peeling gelaat + hals of decolleté €125,00
Peeling gelaat + hals + decolleté €150,00
6 peeling-behandelingen rondom de mond of wangen €360,00
6 peeling-behandelingen gelaat, hals of decolleté €480,00
6 peeling-behandelingen gelaat + hals of decolleté €600,00
6 peeling-behandelingen gelaat + hals + decolleté €720,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een peeling

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak

Huidtherapeuten gespecialiseerd in peelings (9)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten