Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Wanneer het bruin verdwenen is…

Door Ineke Heijneman - 23 / 09 / 2020

De zomerzon geeft veel mensen een mooi bruin kleurtje en ze zien er daardoor vaak gezond en ontspannen uit. Helaas ziet onze huid er na de zomer juist veel minder mooi uit. De zon zorgt bijvoorbeeld voor verdikking van de buitenste huidlaag. Door die extra belasting van de huidcellen kunnen verstoppingen in de follikels ontstaan, waarmee het risico op het ontstaan van puistjes toeneemt. Hoewel acne wat lijkt te verbeteren in de zomer, neemt de acne in het najaar vaak weer toe. Door de opstapeling van dode huidcellen kan de huid er ook veel doffer en beschadigder uitzien. Naast dat de huid minder stralend is, zien we ook ineens pigmentvlekjes die ons eerder niet waren opgevallen.

Tijd voor peelings

Met een peeling komt je gezonde huid weer boven en krijgt je gezicht een verfrissend effect. Een peeling verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar helpt ook pigmentvlekken te verminderen, puistjes te voorkomen en vocht vast te houden. De keuze van type peeling hangt samen met jouw huidtype en het doel dat je wil gaan behalen. Onze huidtherapeuten kunnen je daarin goed adviseren.

Glycolzuur- en salicylzuur peelings behoren beiden tot de oppervlakkige peelings met een korte hersteltijd. Bij een glycolzuurpeeling ervaren mensen een frissere uitstraling en een minder doffe huid. We zien een egale, frissere en stralendere huid. Salicylzuur heeft juist een ontstekingsremmend effect en vermindert daardoor de actieve acne. Ook houdt het je poriën schoner en is deze peeling uitermate geschikt voor de gevoelige huid (zelfs bij rosacea).

Een TCA peeling is een medium peeling die resulteert in een zachtere textuur van littekens, poriën of fijne lijntjes en zonschade in de vorm van pigmentvlekjes vermindert. Deze peeling gaat dieper dan de oppervlakkige peelings, maar daar hoort natuurlijk ook een wat langere hersteltijd bij.

Gun je huid ook een verfrissing wanneer het bruin verdwenen is! Kom gerust eens langs voor een consult in een van onze klinieken, onze huidtherapeuten helpen je graag verder.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201