Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

To be peeled or not to be peeled; welke peeling past bij jou?

huidtherapeut Elske Jachimowski Door Elske Jachimowski - 24 / 05 / 2018

Peeling, exfoliatie of zelfs scrubben… allemaal termen die voorbij komen wanneer het gaat om het bewust iets dunner maken van de opperhuid. Peelen op basis van zuren wordt toegepast voor zowel medische- als cosmetische indicaties. De behandeling is populair en ik ben zelf ook een groot fan! Zoek je een behandeling die celvernieuwing stimuleert (dus ook preventief anti aging) en tegelijkertijd je huid een mooie glow geeft? Dan is de peeling je beste vriend! Er zijn verschillende soorten peelings, welke past het beste bij jou?

Glycolzuurpeeling, salicylzuurpeeling of TCA peeling?

De keuze van peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wil gaan behalen. Huidtherapeuten kunnen je goed adviseren.

  • Bij een glycolzuurpeeling ervaren mensen een frissere uitstraling en een minder doffe huid. Daarnaast verfijnt de peeling de grovere texturen zoals de poriën.
  • Salicylzuur heeft een ontstekingsremmend effect en vermindert daardoor de actieve acne. Ook houdt het je poriën schoner en is deze peeling uitermate geschikt voor de gevoelige huid (zelfs bij rosacea).

Glycolzuur- en salicylzuur peelings behoren beiden tot de oppervlakkige peelings met een korte hersteltijd.

  • Een TCA peeling resulteert in een zachtere textuur van littekens, poriën of fijne lijntjes en vermindert zonschade in de vorm van pigmentvlekjes. Deze peeling gaat dieper dan de oppervlakkige peelings, maar daar hoort natuurlijk ook een wat langere hersteltijd bij.

Voordelen van peelings: jonge huid, anti-aging

Peelings hebben dus verschillende voordelen voor je huid. Wat verder leuk is om te weten:

  • Peelings zijn niet leeftijdsgebonden, dus je hoeft niet per se een verouderde huid te hebben om aan peelings te beginnen. Een huid die dof oogt, vergrote poriën heeft of soms mee-eters laat zien kan ook baat hebben bij een peeling.
  • Oppervlakkige peelings kunnen ook in de zomer worden toegepast. Juist rondlopen zonder (of met minder) make up is fijn. Je moet echter wel uitkijken met de zon en dagelijks SPF 30 smeren.
  • Peelings laten make-up mooier op de huid liggen. Logisch, wanneer je ‘canvas’ gladder en regelmatiger is van structuur!
  • Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mannen voor een peeling. Een leuke en positieve ontwikkeling!
  • Een peeling is ook een mooie behandeling voor een bruiloft. Het beste is om een half jaar van te voren op consult te komen om alvast een plan te maken en eventuele huidproducten tijdig aan te passen.
  • Ook wanneer je wordt behandeld met injectables, hoeft een peeling behandeling geen belemmering te zijn. We houden daar rekening mee, zodat de peeling juist een toegevoegde waarde heeft op je totale anti aging behandeling!

Hopelijk heb je nu een beter idee welke peeling voor jou geschikt is. Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze altijd stellen tijdens een consult!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201