Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De benefits van medium- en diepe peelings

Door Luca Geleedst - 07 / 01 / 2019

Vaak krijg ik de vraag: wat is nou echt een must om een mooi en fris uiterlijk te krijgen en te behouden? Mijn antwoord: neem een peeling! Peelings hebben namelijk zowel huidverjongende als huidverbeterende eigenschappen. Doordat de celvernieuwing wordt gestimuleerd, oogt de huid weer frisser, egaler, gladder en is de huid beter gehydrateerd. Hoe meer huidlagen er worden verwijderd, hoe groter de vernieuwende effecten. Het eindresultaat van een peeling is dus ook mede afhankelijk van het type peeling en de bereikte huidlagen. Op basis daarvan kunnen we een verdeling maken in oppervlakkige, medium en diepe peelings.

Voordelen medium- en diepe peelings

Bij een medium of diepe peeling hoort uiteraard meer vervelling en een langere hersteltijd dan bij de oppervlakkige peeling. Voor de meesten is dat de reden om niet te kiezen voor een van deze peelings, wat eigenlijk zonde is, want medium en diepe peelings hebben veel meer voordelen dan nadelen.

Net als de oppervlakkige peeling maakt een medium of diepe peeling je huid frisser en geeft het je een mooie glow. En verder:

  • Doordat de peeling door de barrière dringt waar pigment wordt gevormd, kan het goed bestaande pigmentvlekken, algehele UV schade en een grauwe teint
  • Een grove huidstructuur zal voelbaar én zichtbaar gladder worden. Ook zijn de peelings geschikt voor het verzachten van fijne lijntjes, met name een craquelé huid (barstjes in de huid) zal zichtbaar verbeteren.
  • Binnen enkele maanden kan zelfs een licht verstrakkend en liftend effect ontstaan; Doordat de peeling doordringt tot de diepere huidlagen wordt zo ook collageen en elastinevezels meer aangezet tot vernieuwing.
  • Is er sprake van restacne en (acne)littekens dan kan door de grotere mate van huidvernieuwing de huid zichtbaar egaliseren.
  • Het is niet pijnlijk. Ook al doet de naam anders vermoeden, de medium en diepe peelings welke binnen Velthuis kliniek worden toegepast zijn niet pijnlijk. De peelings geven slechts kort een licht branderig gevoel.
  • Less is more. Grotere resultaten worden behaald met een minder aantal behandelingen. Veelal zijn voor medium peelings 3 of 4 behandelingen voldoende en voor een diepe peeling kan zelfs 1 behandeling afdoende zijn.

Bereik een nieuwe huidlaag
Voor een medium of diepe peeling wordt gebruik gemaakt van Trichloorazijnzuur (TCA) en Fenol. Deze vloeistoffen dringen door tot in de tweede huidlaag. Het gevolg zal zijn dat de gehele bovenste huidlaag en een deel van de tweede huidlaag in enkele dagen zal gaan indrogen en zichtbaar gaat vervellen. Dit is niet pijnlijk, hooguit wat ongemakkelijk of lastig. Maar hierna zal zich een nieuwe huid vormen welke in alle opzichten verbeterd zal zijn!

Heb je nog niet de gewenste resultaten bereikt door middel van oppervlakkige peelings? Of heb je verbeteringen bereikt met oppervlakkige peelings en vraag je je af of grotere effecten nog te bereiken zijn? Dan is een medium of diepe peeling wellicht goed geschikt voor jou en  het overwegen waard!

Wil je weten of medium of diepe peeling geschikt is voor jouw huid? Boek dan een consult bij een van onze huidtherapeuten, wij helpen je graag!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201