Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Ontdek welke peeling bij jouw huid past

10 / 03 / 2020

Zie jij een doffe, onzuivere of vette huid wanneer je in de spiegel kijkt? Verpest dit jouw dag omdat je er onzeker van wordt en heb je nog niets gevonden wat werkt? Op het internet lees je vaak tips over de juiste huidverzorgingsproducten, een aangepast eetpatroon, extra vitaminepillen die je kunt innemen of de hoeveelheid water die je zou moeten drinken iedere dag. Waarschijnlijk heb je alles hiervan ook al geprobeerd, maar zonder succes. Grote kans dat jij ook hebt gelezen over peelings, maar nog met veel vragen of twijfels zit. Want hoe groot is de kans dat dit wél werkt? En welke peeling past dan bij je huid? Wij helpen graag met al jouw vragen.

Twijfel je nog over een peeling?

Iedereen heeft een ander huidtype. Al 25 jaar helpen wij mensen zoals jij op het gebied van cosmetische chirurgie en behandelingen en wij snappen best dat je nog vragen of twijfels hebt. Daarom hebben wij de verschillende soorten behandelingen voor je op een rijtje gezet. Tijdens het adviesgesprek met een van onze huidtherapeuten wordt samen met jou gekeken naar welke peeling het beste bij jou en je huid past. Na dit adviesgesprek ga je met antwoord op je vragen naar huis, zodat je vol vertrouwen de behandeling in kunt gaan en uiteindelijk weer stralend en zelfverzekerd onze kliniek verlaat.


Soorten huidtypes

Ieder huidtype heeft een andere soort behandeling nodig. Een droge huid heeft bijvoorbeeld vochtinbrengende en wat vettere producten nodig om te kunnen herstellen. Dit terwijl een vette huid producten nodig heeft die weinig alcohol bevatten en de talgproductie niet versnellen. Zo werkt het ook bij onze peelings. Heb je een vlekkerige en grauwe of vette huid? Dan is een oppervlakkige peeling de oplossing. Is je huid oneffen, heb je littekens door acne of een onregelmatige huidstructuur? Dan kan een medium peeling voor je werken, maar een diepe peeling ook. Dit wordt tijdens het adviesgesprek met de specialist samen met jou bepaalt.

Oppervlakkige peeling

De lichtste behandeling is de oppervlakkige peeling. Hierbij wordt de laag met beschadigde huidcellen op een veilige en gecontroleerde manier verwijderd, zodat de gezonde huid weer zichtbaar wordt. Deze peeling kan worden gedaan op twee verschillende manieren: met glycolzuur of met salicylzuur. Glycolzuur werkt vooral bij het aanpakken van huidveroudering. Na deze peeling zal de huidconditie verbeterd zijn en zal de huid beter het vocht vast kunnen houden.

Heb je een gevoeligere huid en last van acne? Dan is de salicylzuur peeling beter voor je. Deze mildere peeling kan diep in de poriën komen doordat het vet oplost. Hierdoor kan hij ook heel goed gebruikt worden voor de behandeling van acne.

Medium peeling

Heb je last van lijntjes, oneffenheden of een onregelmatige huid door bijvoorbeeld acnelittekens? Dan biedt een medium peeling de oplossing. Ook deze kan gedaan worden op twee verschillende manieren: met trichloorazijnzuur (TCA) of via de Pixel Peel-methode.

TCA-peeling
Voor een behandeling tegen pigmentvlekken en de verbetering van de huidstructuur is de TCA-peeling een optie. Trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel afkomen. Hierdoor droogt de bovenste huidlaag op en zal deze verdwijnen. Doordat deze peeling iets dieper inwerkt dan de oppervlakkige peeling, zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden.

Pixel Peel
Bij huidverandering, zonschade, littekens van acne en pigmentvlekken is de Pixel Peel-methode een oplossing. Dit is een combinatie van de bovenstaande TCA-peeling en Microneedling. Hierbij wordt een dermaroller gebruikt, die kleine, vibrerende naaldjes heeft. Door de naaldjes worden minimale openingen in de huid gemaakt waarna de vloeistof dieper in de huid kan komen. Het wordt aangeraden om deze behandeling twee keer te doen, voor het beste resultaat.

Wil je weten hoe een peeling in zijn werk gaat? Bekijk hier het behandeltraject

Diepe peeling

Wanneer je last hebt van een onregelmatige huidstructuur door acnelittekens, kan een diepe peeling nodig zijn. Op basis van fenol wordt de huidstructuur verzacht en zullen huidverkleuringen verminderen. Wanneer je naast onregelmatige huidstructuur ook last hebt van hyperpigmentatie of een slappere huid, is De Easy Phen Very Light peeling de best keuze. De Easy Phen Very Light peeling zorgt namelijk voor een betere huidstructuur en een liftend of verstrakkend effect van de huid. Met 15% fenol, 8% TCA en 0,5% croton olie wordt ervoor gezorgd dat pigmentvlekjes verdwijnen, poriën fijner worden en de huid strakker gaat ogen.

Meer weten over onze peelings?

Bovenstaande behandelingen bieden wij op het gebied van peelings. Heb je nog vragen over onze peelings? Of ben je er klaar voor om straks weer met een stralend gezicht rond te lopen? Neem dan snel contact op of maak een afspraak met Velthuis kliniek. Wij geven je graag advies over de behandeling die bij jou en je gezicht past.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201